American Horror Story seizoen 10: wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

American Horror Story seizoen 10: wat we tot nu toe weten
American Horror Story seizoen 10: wat we tot nu toe weten
Anonim

American Horror Story-fans, zoals zovele anderen dit jaar, moeten wachten op seizoen 10 en het volgende verhaal dat hen mee zal trekken in de nachtmerrieachtige en duistere wereld van moord en bloedvergieten.

Nu het filmen voor seizoen 10 – dat in juli 2020 zou beginnen – voor onbepaalde tijd werd uitgesteld, zijn updates over de serie in stukjes en beetjes via sociale media doorgekomen. Het recente castingnieuws, een spin-off anthologiereeks en andere details zijn geplaagd op Instagram van showrunner Ryan Murphy.

Terugkerende cast en personages

Murphy heeft de bevestigde castleden voor AHS seizoen 10 al aangekondigd. Macaulay Culkin keert terug naar het scherm als nieuwkomer in de serie. Sarah Paulson was niet te zien in American Horror Story: 1984, maar zal voor seizoen 10 terugkeren in een hoofdrol. Evan Peters keert ook terug na het overslaan van seizoen 9.

Kathy Bates komt terug na een onderbreking van twee seizoenen. Ook terugkerende zijn Leslie Grossman, Billie Lourd, Adina Porter, Lily Rabe en Angelica Ross, die voor het laatst te zien was in Pose, een andere Murphy-serie op FX, evenals in 1984. Finn Wittrock zal ook terugkeren naar de show. Opvallend is dat de favoriet bij de fans Emma Roberts ontbreekt.

Emma Roberts in AHS
Emma Roberts in AHS

Terwijl zijn Insta-account nu privé is, zijn de berichten van Murphy onder andere gerapporteerd in Deadline.

In april plaatste Murphy een foto van de beruchte Rubber Man op Insta met het stompe onderschrift "Coming Soon". We merken op dat Evan Peters - die zeker deel uitmaakt van de cast van seizoen 10 - in het verleden het latexpak heeft aangetrokken. Zou het een terugkeer naar Rubber Man voor Peters kunnen zijn?

Op dezelfde dag dat hij de Rubber Man-foto plaagde, volgde hij Ariane Grande. Toeval of gerucht?

Van alle cast heeft Angelica Ross onlangs gesproken over het missen van de vertraging in het opnameseizoen 10, en heeft ze onlangs een teaservideo naar The AHS Zone op Instagram gestuurd.

“Ik weet niet veel over het script – alleen de kleine stukjes die Ryan Murphy met mij heeft gedeeld”, legt ze uit in de Instagram-video. Ze kiest haar woorden zeer zorgvuldig, maar beschrijft het seizoen als "behoorlijk slecht", "hartverscheurend" en "zeer controversieel".

De omgeving: een strand

Amerikaans horrorverhaal - personages
Amerikaans horrorverhaal - personages

Het was Ryan Murphy's teaser Instagram-post in mei die een brede hint gaf over de locatie voor seizoen 10. Hij plaatste wat lijkt op een poster voor AHS met een paar handen die zich een weg naar boven banen, en wat lijkt op de oceaan op de achtergrond. Het bijschrift luidde: "Er beginnen dingen aan te spoelen op de kust …"

Dat kan een strandlocatie betekenen, of misschien een stad of dorp aan een baai of aan de oceaan.

Waar gaat seizoen 10 over? Het is te vroeg om te zeggen, hoewel speculaties in de media een breed scala hebben bestreken, van buitenaardse wezens tot iconische figuren uit stedelijke legendes.

Meer details zullen zeker worden vrijgegeven naarmate de tijd verstrijkt. Seizoen 10 zal pas in 2021 het daglicht zien, maar in de tussentijd kunnen AHS-fans deelnemen aan ComicConAtHome, met een American Horror Test of Terror-ervaring die beschikbaar is van 23 tot 26 juli.

Amerikaanse horrorverhalen

Sarah-Paulson-in-Amerikaans-Horror-verhaal
Sarah-Paulson-in-Amerikaans-Horror-verhaal

Zoals gemeld in Radio Times, kondigde Murphy voor het eerst plannen aan voor een nieuwe serie tijdens een Zoom-oproep met castleden in mei – en de serie kreeg slechts twee weken later groen licht van het Amerikaanse netwerk FX.

Tijdens een Zoom-oproep in mei gooide Murphy plannen weg voor een spin-off-serie die ongeveer twee weken later prompt groen werd verlicht door FX. American Horror Stories, de spin-off, zal waarschijnlijk in 2021 op FX debuteren.

Sarah Paulson vertelde The Hollywood Reporter dat ze hoopt verder te gaan dan acteren in de nieuwe serie. "Ik kan er niets over zeggen, behalve dat ik hoop de nieuwe [serie] te regisseren, ik hoop dat dat ook daadwerkelijk tot wasdom zal komen," zei ze.

In een verschuiving van traditionele kabel-tv, kondigde FX eind juni aan dat de spin-off-serie exclusief zal zijn voor FX op Hulu en niet beschikbaar zal zijn op het FX-kabelkanaal van Disney.

American Horror Story seizoen 10 blijft echter beschikbaar op FX-kabel na de release ergens in 2021.

Aanbevolen: