Jim Carrey kreeg bijna de rol van Willy Wonka in 'Charlie and the Chocolate Factory

Jim Carrey kreeg bijna de rol van Willy Wonka in 'Charlie and the Chocolate Factory
Jim Carrey kreeg bijna de rol van Willy Wonka in 'Charlie and the Chocolate Factory
Anonim

Kun je je voorstellen dat Willy Wonka wordt gespeeld door iemand anders dan Johnny Depp in de film Charlie and the Chocolate Factory uit 2005? Nou, het blijkt dat Jim Carrey in de buurt kwam van het spelen van de iconische eigenaar van de chocoladefabriek.

Charlie and the Chocolate Factory is een film uit 2005 die was gebaseerd op de roman uit 1964, geschreven door Roald Dahl. Vóór deze film was er nog een bewerking genaamd Willy Wonka & the Chocolate Factory, de klassieker uit 1971 met de hoofdrol van wijlen Gene Wilder.

De film volgt een jonge jongen genaamd Charlie Bucket (Freddie Highmore) en zijn opa Joe (David Kelly) terwijl ze een rondleiding krijgen door de beruchte fabriek van snoepmaker Willy Wonka (Johnny Depp).

Tim Burton overwoog Carrey voor de rol van Willy Wonka, maar hij vond dat Johnny Depp beter bij de film paste zoals hij die voor ogen had, wat niet verwonderlijk is, gezien het aantal andere Burton-films waarin Depp speelde.

Hoewel Depp de rol kreeg, zou Carrey het ook goed hebben gedaan. Omdat Willy Wonka zo'n geanimeerd personage is, had Carrey zijn eigen charme en energie in de rol kunnen brengen.

Dit is niet de eerste rol die Carrey aan Depp heeft verloren. In de jaren 90 deed Carrey auditie voor de rol van Edward Scissorhands. Zoals we weten, kreeg Depp uiteindelijk de rol, maar Jim Carrey nam het ook op tegen andere grote namen: hij werd overwogen samen met Tom Cruise en Robert Downey Jr.

In de beginfase van zijn carrière deed Carrey niet echt dramatisch acteerwerk. Sommige van zijn vroege werk in de jaren 90 omvatten rollen in Ace Ventura: Pet Detective, The Mask en Dumb and Dumber.

Edward Scissorhands was meer een serieuze rol. Dus hij zou de rol hoogstwaarschijnlijk hebben benaderd met een meer komisch gevoel, wat niet bij het personage paste.

Carrey deed ook auditie voor de rol van Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, een lange tijd met Michael Keaton en Christopher Walken, Carrey werd serieus overwogen voor de rol, maar moest het uiteindelijk afwijzen omlaag.

Hij zou geweldig zijn geweest als Captain Jack, maar het opnameschema voor Bruce Almighty - dat uiteindelijk een enorm succes werd - zou in strijd zijn geweest met de eerste Pirates-film. De rol werd later aan Depp gegeven en de populaire filmfranchise is nog steeds een van de grootste rollen in Depps carrière.

Ook al werd Carrey afgewezen voor deze rollen, het lijkt erop dat alles voor hem is gelukt. Hij heeft nog steeds een prominente carrière en is alom geliefd in Hollywood, en na Bruce Almighty begon hij zelfs meer dramatische rollen te spelen. Toch is het gek om te zien hoe vaak deze twee grote acteurs het tegen elkaar opnemen voor een rol.

Aanbevolen: