Dit is waar de cast van 'Charlie And The Chocolate Factory' vandaag is

Inhoudsopgave:

Dit is waar de cast van 'Charlie And The Chocolate Factory' vandaag is
Dit is waar de cast van 'Charlie And The Chocolate Factory' vandaag is
Anonim

In 2005 nam regisseur Tim Burton de enorme taak op zich om de klassieke film Charlie and the Chocolate Factor y uit 1971 opnieuw te maken. Hoewel het een hele opgave was, creëerden Burton en de cast van de remake uit 2005 een breed gedragen film. Monetair gezien was de remake buitengewoon succesvol. De film haalde uiteindelijk $ 475 miljoen op van de wereldwijde box office.

Met de bekendheid die Johnny Depp had gekregen door zijn rol in Pirates of the Caribbean, bleek de beslissing van Tim Burton om hem te casten als Willy Wonka een geweldige beslissing. Veel van de andere hoofdrolspelers in de film waren in 2005 nog maar kinderen. Deze voormalige kindacteurs hebben zeker veel veranderd sinds hun dagen in Charlie and the Chocolate Factory.

Lees verder om erachter te komen wat er is geworden van de cast van de iconische film Charlie and the Chocolate Factory uit 2005.

10 Johnny Depp – Willy Wonka

In de remake van 2005 kreeg Johnny Depp een hoofdrol als de eigenzinnige fabriekseigenaar Willy Wonka. Depp had zeker veel waar te maken, aangezien Gene Wilder het iconische personage in de originele film uit 1971 had gespeeld, maar zoals bij al zijn acteeroptredens leek Depp te gedijen. Sinds de opnames van Sjakie en de Chocoladefabriek heeft Depp nogal wat uitgespookt. Wat de carrière betreft, is Depp toegetreden tot het Harry Potter-universum nadat hij als Grindelwald was gecast in de Fantastic Beasts-films.

9 Freddie Highmore – Charlie Bucket

Charlie Bucket, de ster van Charlie and the Chocolate Factory, werd gespeeld door Freddie Highmore in de film uit 2005. Nu 29 jaar oud, landt de voormalige kindster vandaag nog steeds acteeroptredens. Van 2013 tot 2017 speelde Highmore het bekende personage van Norman Bates in het psychologische horrordrama Bates Motel op tv. Sinds 2017 speelt Highmore Dr. Shaun Murphy, het hoofdpersonage in het ABC-televisiedrama The Good Doctor.

8 Helena Bonham Carter – Mevr. Bucket

De moeder van Charlie, mevrouw Bucket, wordt gespeeld door Helena Bonham Carter in de film uit 2005. Na haar rol in Charlie and the Chocolate Factory, kreeg Bonham Carter een aantal behoorlijk grote acteeroptredens. Enkele van haar meest opvallende rollen waren die van Bellatrix van Detta in de Harry Potter-serie en als de Rode Koningin in Alice in Wonderland. Bonham Carter is momenteel in pre-productie voor twee films, waaronder Enola Holmes 2 en Not Bloody Likely.

7 Noah Taylor – Meneer Bucket

Tegenover mevrouw Bucket wordt meneer Bucket gespeeld door Noah Taylor. De Australische acteur heeft een lange en bekroonde acteercarrière achter de rug en landde zijn eerste grote acteeroptreden in de film The Year My Voice Broke uit 1987. Sinds zijn tijd als Mr. Bucket in Charlie and the Chocolate Factory heeft Taylor rollen gekregen in nogal wat shows en films. Naast het verkrijgen van rollen in de tv-shows Game of Thrones en Peaky Blinders in de jaren 2010, speelde Taylor ook de rol van Hitler, een gevangene in de hel, in de serie Preacher van 2017 tot 2019.

6 Jordan Fry – Mike Teavee

Samen met Charlie Bucket is Mike Teavee een ander kind in de film om een gouden kaartje te vinden van een van Willy Wonka's chocoladerepen. De kindacteur die het personage speelde, was Jordan Fry. Hoewel Fry's acteercarrière vrij rustig is geweest sinds Charlie and the Chocolate Factory, staat Fry gepland om in twee aankomende films te spelen, waaronder Big LIfe en Byrd and the Bees.

5 Julia Winter – Veruca Zout

In de remake van 2005 speelt Julia Winter het personage van Veruca S alt. Terwijl Winter haar rol als het onaangename kind van Veruca S alt verpletterde, lijkt het erop dat ze een zogenaamd one-hit-wonder werd in de acteerwereld. Winter liep eigenlijk voorgoed weg uit de filmwereld na haar rol in Sjakie en de chocoladefabriek. Er is niet veel bekend over waar de voormalige kindactrice zich nu bevindt.

4 Philip Wiegratz – Augustus Gloop

Philip Wiegratz was de kindacteur die Augustus Gloop speelde, de jongen die in Wonka's chocoladerivier viel en door een buis werd opgezogen. De rol van Gloop in Charlie and the Chocolate Factory was eigenlijk Wiegratz' allereerste acteeroptreden. Terwijl Wiegratz een rol speelde in het historische drama Lore in 2013 en de Duitse fantasiefilm Ruby Red in 2013, heeft de acteur een pauze genomen sinds deze optredens.

3 AnnaSophia Robb – Violet Beauregarde

Nadat AnnaSophia Robb het personage van Violet Beauregarde in Charlie and the Chocolate Factory had gespeeld, kreeg ze een aantal behoorlijk goede acteeroptredens. Robb speelde in de film Bridge to Terabithia uit 2007 als Leslie Burke en in de film Soul Surfer uit 2011 als Bethany Hamilton. Onlangs kreeg Robb de kans om te schitteren in de videoclip van Ed Sheeran voor zijn nummer "Shivers."

2 Missi Pyle – Mevr. Beauregarde

Missi Pyle portretteert de moeder van Violet Beauregarde, mevrouw Beauregard, in Charlie and the Chocolate Factory. Pyle begon haar acteercarrière lang voor haar rol als mevrouw Beauregard en verscheen in bijna 200 verschillende film- en televisieshows in de loop van haar acteercarrière. Twee van Pyle's meest recente optredens waren in de televisieshows van 2021, Y: The Last Man als Roxanne en A Tale Dark & Grimm als Widow Fischer.

1 Deep Roy – Oompa Loompas

Het vertolken van de Oompa Loompa's in Charlie and the Chocolate Factory is een van Deep Roy's meest iconische rollen in zijn acteercarrière geworden. Naast actief te zijn op Instagram en TikTok, heeft Roy sinds zijn rol in Charlie and the Chocolate Factory optredens in een aantal televisieseries en films gekregen. Een van Roy's meest recente optredens was in de korte film Deep Into Love uit 2019.

Aanbevolen: