Dit is waarom Samuel L. Jackson bijna niet de rol van Jules Winnfield kreeg in 'Pulp Fiction

Dit is waarom Samuel L. Jackson bijna niet de rol van Jules Winnfield kreeg in 'Pulp Fiction
Dit is waarom Samuel L. Jackson bijna niet de rol van Jules Winnfield kreeg in 'Pulp Fiction
Anonim

In een exclusief interview met Vulture onthulde Laurence Fishburne de echte reden waarom hij de rol van Jules Winnfield in Pulp Fiction afsloeg, dat later aan Samuel L. Jackson werd gegeven.

Pulp Fiction is een cultklassieker uit 1994 die verschillende verhalen vertelt over het misdaadleven in Los Angeles. De titel verwijst naar de pulptijdschriften en misdaadromans die halverwege de 20e eeuw populair waren.

In januari van dit jaar onthulde regisseur Quentin Tarantino dat hij het personage Jules oorspronkelijk voor Fishburne schreef. De regisseur zei dat Fishburne de rol van Jules afwees omdat het geen hoofdrol was. Dit gaf Samuel L. Jackson de kans om gecast te worden voor de rol.

Een jaar later speelde Fishburne de rol in de misdaadfilm Bad Company. Zijn grote doorbraak kreeg hij echter pas in The Matrix. Fishburne verklaarde dat de bewering van Tarantino onjuist was en onthulde de echte reden waarom hij de rol van Jules afwees.

"Ik had net een probleem met de manier waarop met het heroïnegebruik werd omgegaan", zei Fishburne. "Ik voelde gewoon dat het een beetje arrogant was, en het was een beetje los. Ik had het gevoel dat het heroïnegebruik aantrekkelijk maakte. Voor mij is het niet alleen mijn karakter. Het is: 'Wat zegt het hele ding?' … Het ging niet om mijn personage in 'Pulp Fiction'. Het ging over de manier waarop het heroïne-ding werd afgeleverd. En dat hele verdomde gedoe met de injectiespuit en de adrenalinestoot? Nee.”

Fishburne gelooft dat de rol van Jules in Pulp Fiction een hoofdrol was en dat Samuel L. Jackson er met het gouden kaartje vandoor ging. Fishburne voegde eraan toe dat de rol veel deuren voor de acteur opende, waardoor hij meerdere hoofdrollen kreeg.

Samuel L. Jackson en John Travolta in Pulp Fiction
Samuel L. Jackson en John Travolta in Pulp Fiction

Fishburne bleef zeggen dat hij bepaalde scènes in de film niet volledig kon bevatten, waardoor hij zich nog meer van de film afwendde. Hij herinnert zich de scène waarin Marsellus Wallace (Ving Rhames), een bendebaas, seksueel wordt misbruikt.

Toen Rhames het belang van die scène uitlegde, kon Fishburne de film beter begrijpen. "Ik was niet ontwikkeld genoeg om dat echt te beseffen, of er zelfs maar in die termen over na te denken, maar Ving was dat wel. Alles is niet voor iedereen, "zei hij.

Aanbevolen: