Buffy The Vampire Slayer': wat gebeurde er met Charisma Carpenter na haar rol als Cordelia?

Inhoudsopgave:

Buffy The Vampire Slayer': wat gebeurde er met Charisma Carpenter na haar rol als Cordelia?
Buffy The Vampire Slayer': wat gebeurde er met Charisma Carpenter na haar rol als Cordelia?
Anonim

Als het een personage in Buffy the Vampire Slayer is met wie we een soort haat-liefdeverhouding hadden, dan is het Cordelia. Ze was de eerste persoon die zichzelf aan Buffy voorstelde toen de Slayer in de eerste aflevering voor het eerst naar Sunnydale verhuisde, maar we kwamen er al snel achter dat ze het gemene populaire meisje van Sunnydale High was.

Net als andere personages in de show (Spike, bijvoorbeeld, die een schurk begon en zijn weg naar onze harten charmeerde), moest Cordelia letterlijk haar weg vechten om aardig gevonden te worden, gaande van de jonkvrouw in nood tot officieel Scooby Gang-lid in seizoen drie.

Carpenter was dertig tegen de tijd dat ze afstudeerde van de middelbare school met de rest van de bende in de show, en hoewel haar personage een aantal twijfelachtige relatiebeslissingen nam en Buffy bijna weg wenste, verliet ze de show met enige ervaring van demon- vechten. Zozeer zelfs dat er genoeg op haar cv stond voor Angel om haar in dienst te nemen toen hij in zijn spin-off in L. A. aankwam.

Maar nadat Carpenter Angel verliet, waar ging ze heen?

We hebben Cordelia nog een paar seizoenen op Angel

Na de gebeurtenissen die ertoe leidden dat Sunnydale High werd opgeblazen en de burgemeester die in een reuzenslang probeerde de eindexamenklas van 1999 op te eten, is het geen verrassing dat Cordelia weg wilde en nooit meer terug wilde naar de stad die deed haar zoveel pijn, zowel mentaal als fysiek.

Verhuizen naar L. A. bleek echter nog erger te zijn voor de ex-bijenkoningin, aangezien ze al snel het vermogen kreeg om visioenen te zien, naar een hoger plan werd gestuurd, een partner werd voor de Powers That Be en werd werd al snel kwaad door het bezit van de godin Jasmine. Maar toen Cordelia opsteeg nadat ze stierf in seizoen vier, deed Carpenter dat ook.

Carpenter kon nu andere projecten nastreven en dat betekende evenveel voor haar als Cordelia, maar ze verliet de televisie niet echt.

Timmerman bracht veel van haar tijd door op tv

Meteen uit de poort speelde Carpenter rollen in een aantal tv-films zoals Flirting with Danger, Like Cats and Dogs, Voodoo Moon, Cheaters' Club en Relative Chaos.

Ze sprong ook aan boord van een andere beroemde bovennatuurlijke show, Charmed, voor slechts drie afleveringen, en een nog langere run op Veronica Mars, waar ze Kendall Casablancas speelde voor elf afleveringen en herenigd werd met Buffy co-ster, Alyson Hannigan.

Carpenter speelde de volgende jaren in meer tv-films en deed cameo's in shows totdat ze de rol van Lacy in The Extendables in 2010 kreeg. Tussen de eerste Extendables en het vervolg, moest Carpenter zich herenigen met een andere een van haar Buffy co-sterren, James Marsters, in een aflevering van Supernatural genaamd, "Shut Up, Dr. Phil."

Wie vond het nog meer raar om Spike en Cordelia te zien kussen?

Daarna keerde Carpenter terug naar het maken van gastoptredens op televisie, maar deze keer speelde ze in meer veelgeprezen shows zoals Greek, Burn Notice, Blue Bloods, Sons of Anarchy en The Lying Game.

In de afgelopen jaren heeft Carpenter cameo's gehad in Scream Queens (wat passend lijkt omdat ze een scream queen was op Buffy), Chicago P. D. en Lucifer. Maar een van haar recentere projecten raakt meer thuis dan de rest.

Carpenter was de gastheer van 'I Surviving Evil' vanwege eerdere ervaringen

Cordelia spelen betekende vechten tegen het kwaad in letterlijk elke aflevering van Buffy en Angel waarin ze speelde, maar daarvoor had Carpenter een levensechte ervaring met het bestrijden van slechteriken toen ze in 1991 werd onderworpen aan een gewelddadige aanval van een serieverkrachter.

Toen Carpenter en twee vrienden gingen zwemmen bij Torrey Pines State Beach in San Diego, ontmoetten ze een aanvaller, Henry Hubbard Jr., die toen een 29-jarige politieagent was.

Carpenter werd onder schot gehouden en beval haar vrienden vast te binden, maar toen ze weigerde, konden haar vrienden Hubbard in bedwang houden. Hij werd later gearresteerd en veroordeeld voor de aanval en vele anderen met een gevangenisstraf van 56 jaar.

Carpenter leefde al die jaren met deze traumatische ervaring en deed auditie voor de presentator van de Investigation Discovery-show I Survived Evil, zodat ze zou kunnen helpen om de ervaringen van anderen te delen. Maar het netwerk wist niet eens van haar ervaring tot nadat ze haar in 2013 had aangenomen.

"Ik denk niet dat [de producenten] het wisten", zei Carpenter. "En toen ik het ze vertelde, zeiden ze: 'Dit is volkomen logisch. We willen dat je nog meer deel uitmaakt van het proces.'" Carpenter presenteerde de show voor 29 afleveringen.

In 2017 mocht Carpenter zich herenigen met de hele cast van Buffy voor het 20-jarig jubileum van de show, en vorig jaar deed ze hetzelfde voor Angel.

Op dit moment staat er niet veel op Carpenter's lijst met aankomende projecten, maar als je goed kijkt, zie je misschien haar gast in een van je favoriete shows in de toekomst. Voorlopig kun je haar opnieuw als Queen C bekijken, terwijl je Buffy voor de miljoenste keer opnieuw bekijkt.

Aanbevolen: