Buffy The Vampire Slayer': wat gebeurde er met James Marsters na zijn rol als Spike?

Inhoudsopgave:

Buffy The Vampire Slayer': wat gebeurde er met James Marsters na zijn rol als Spike?
Buffy The Vampire Slayer': wat gebeurde er met James Marsters na zijn rol als Spike?
Anonim

Als je nostalgisch bent over Buffy the Vampire Slayer, net als wij, kan het helpen om de hele serie van zeven seizoenen helemaal opnieuw te spelen en te huilen, te lachen en er weer helemaal verliefd op te worden. Misschien vind je zelfs dingen die je oorspronkelijk niet oppikte.

Terwijl je de geliefde serie opnieuw bekijkt, heb je misschien wat vragen over wat de cast van Buffy vandaag doet. Na de seriefinale in 2003 moest de cast verder en andere projecten zoeken, maar één acteur mocht zijn personage nog een tijdje spelen, en fans vonden het geweldig.

Alleen omdat Buffy eindigde, betekende niet dat dit de laatste keer zou zijn dat we Spike zouden zien, ook al zei zijn einde in de show iets anders. We kregen Spike een extra seizoen te zien toen zijn spookachtige lichaam werd overgebracht naar L. A. om Angel te helpen in het laatste seizoen van de Buffy-spin-off.

Maar wat gebeurde er met James Marsters nadat hij voorgoed afscheid had genomen van Spike?

Afscheid nemen van Spike was altijd een mogelijkheid

Het was nooit de bedoeling dat het karakter van Spike een blijvend effect op de show had. In feite heeft de maker Joss Whedon nooit bedoeld dat hij langer dan een paar afleveringen zou duren. Maar de overweldigende liefde van het personage deed Whedon twijfelen om hem uit te schakelen.

Na zijn debuut in seizoen twee van Buffy wisten we nooit zeker hoe lang Spike het in de show zou overleven, maar na seizoen vier was hij vrijwel opgesloten als een terugkerend personage. Een die een groot aantal veranderingen doormaakte tot hij zichzelf opofferde in de laatste strijd om Sunnydale.

Zoals we weten, was Marsters in staat Spike te blijven spelen tijdens het laatste seizoen van Angel, zijn grootvader irriteerde als een snarky geest totdat hij weer lichamelijk werd en hielp om de wereld te redden … opnieuw.

Kort na de finale van Angel in 2004, nam Marsters afscheid van Spike, deze keer echt, toen hij besloot zijn platinablonde Spike-haar af te scheren voor het goede doel. Nu leek hij niet meer op Spike en kon hij verder met andere projecten.

Marsters bleef op televisie en hield zich bezig met films

Vrijwel direct na het beëindigen van Angel sprong Marsters aan boord van een andere populaire WB-serie, Smallville, als Milton Fine, later Brainiac. Marsters debuteerde in 2005 in de originele serie van Superman voor vijf afleveringen en was vrijwel onherkenbaar zonder zijn platina lokken.

Marsters' personage bleek het lichaam te zijn dat Kryptoniaanse kunstmatige intelligentie of Brain InterActive Construct bevat. Net als de strips transformeerde het personage van Marsters in de superschurk Brainiac gedurende zijn 14-afleveringen van de show, maar tegen de tijd dat hij in 2010 terugkwam als Brainiac 5, was hij goed en hielp hij Clark Kent.

Tijdens zijn optredens op Smallville had Marsters een druk 2007 en probeerde hij ook in films te spelen. Hij speelde Jack in de horrorfilm, Shadow Puppets, als een van de acht mensen die willekeurig wakker worden in een verlaten faciliteit en moeten vechten tegen een schaduw die hen probeert te doden.

Datzelfde jaar waren fans verheugd Marsters te zien in de rom-com P. S. I Love You speelt John, de beste vriend en zakenpartner van Jerry, het personage van Gerard Butler. Daarna maakte hij een korte verschijning op Saving Grace, Without A Trace, en Torchwood.

Hij had ook terugkerende rollen in series als Caprica, Warehouse 13, Witches of East End en Marvel's korte show op Hulu, Runaways, waar hij opnieuw in de schurkenrol sprong.

In 2011 speelde hij in een aflevering van Supernatural genaamd "Shut Up, Dr. Phil", met zijn Buffy co-ster, Charisma Carpenter.

Meer recentelijk heeft hij zijn rol als Victor Hesse op Hawaii Five-0 beëindigd, die hij debuteerde in 2010 en verscheen in vijf afleveringen gedurende de tienjarige looptijd.

Hij leende zijn stem en begon aan anime

Marsters heeft zijn stem geleend voor Spike in Buffy-videogames, maar hij is door de jaren heen ook personages blijven uitspreken. Hij was ook de stem van Sergei in de televisieserie Spider-Man, Lex Luthor in Superman/Doomsday, Captain Argyus in Star Wars: The Clone Wars en Mr. Fantastic in The Super Hero Squad Show.

In 2009 speelde Marsters Lord Piccolo in de live-actiefilm, Dragonball Evolution, en meer recentelijk heeft hij Zamasu ingesproken in meerdere Dragonball-series en videogames, waaronder Dragon Ball Super, Dragon Ball FighterZ en Dragon Ball Legends.

Wat doet Marsters nu?

Dit jaar speelde Marsters Xavier, in twee afleveringen van seizoen twee van Netflix's The Order. Xavier is het hoofd van de Zonen van Prometheus, een rivaliserend magisch genootschap van de titulaire Orde.

Hoewel de meeste Sons of Prometheus werden gedood aan het einde van de tweedelige cameo van Marsters, heeft Xavier het overleefd, waardoor fans zich afvragen of hij in het volgende seizoen in meer afleveringen zal terugkeren.

Tijdens zijn vele optredens in televisie en film, heeft Marsters ook genoten van een succesvolle muziekcarrière, een carrière die hij begon tijdens zijn tijd bij Buffy en Angel, en hij heeft vele solo-albums uitgebracht.

Hoewel Marsters een prominent onderdeel is geworden van alles wat met sci-fi te maken heeft, zal hij zijn tijd als Spike in Buffy nooit vergeten. In 2018 zei Marsters dat hij helemaal klaar zou zijn om Spike opnieuw te spelen in een Buffy-reboot, maar dat ze echt goede verlichting en speciale effecten nodig hebben als ze de terugkeer van de punkvampier willen verkopen.

Aanbevolen: