Dit is wat Charisma Carpenter heeft gedaan sinds 'Buffy' en 'Angel

Inhoudsopgave:

Dit is wat Charisma Carpenter heeft gedaan sinds 'Buffy' en 'Angel
Dit is wat Charisma Carpenter heeft gedaan sinds 'Buffy' en 'Angel
Anonim

Actrice Charisma Carpenter staat vooral bekend om het vertolken van Cordelia Chase in de bovennatuurlijke serie Buffy the Vampire Slayer en zijn spin-off Engel. De hoofdrol in deze cult-tv-series leverde de actrice niet alleen miljoenen fans op, maar het hielp haar ook om internationale bekendheid te verwerven en tal van acteeroptredens binnen te halen.

Vandaag bekijken we het leven en de carrière van Charisma Carpenter na Buffy. Van optreden in populaire tv-series zoals Charmed en Veronica Mars tot poseren voor Playboy en scheiden - blijf scrollen om erachter te komen wat de actrice deed nadat ze de Buffyverse verliet.

10 Charisma Carpenter had een gastrol in 'Charmed'

Direct nadat Angel klaar was, verscheen Charisma Carpenter in een andere cult-tv-serie - we hebben het over Charmed. Carpenter maakte een gastoptreden als een demon Kyra in drie afleveringen, en het is onnodig om te zeggen dat zowel Buffy- als Charmed-fans dol waren op haar karakter. Helaas had Kyra geen happy end in de show - ze werd gedood door een andere demon - maar hoe dan ook, Carpenter deed geweldig werk in die drie afleveringen en liet de fans verlangen naar meer.

9 Ze verscheen ook op de cover van Playboy

In juni 2004 haalde Carpenter de krantenkoppen nadat ze op de cover van Playboy magazine had gestaan. Toen ze het had over waarom ze precies besloot te poseren voor Playboy, vertelde de actrice aan People magazine: "Ik weet het niet. Ik deed Playboy om een heel specifieke reden. Het was niet alleen een goede financiële zet, maar het ging over de plek waar ik was in mijn leven. Ik had net mijn zoon gekregen en ik was 50 pond aangekomen tijdens de zwangerschap. Ik wilde terug naar mijn oude zelf. Ik wilde me aantrekkelijk en sexy voelen. Dus ik dacht: 'Wat als ik vol gas zou gaan?'"

8 De actrice had een terugkerende rol in 'Veronica Mars'

charisma-timmerman-in-veronica-mars
charisma-timmerman-in-veronica-mars

De volgende grote tv-serie waarin ze speelde, was UPN's mysterieserie Veronica Mars, waarin Carpenter de rol van Kendall Casablancas speelde. De actrice nam deel aan de show tijdens het tweede seizoen en ze verscheen in in totaal elf afleveringen. Net als in Charmed werd haar personage vermoord, maar aangezien haar Veronica Mars-personage een goudzoekende trofee-vrouw was, waren de fans in orde met haar tragische einde.

7 Ze is in 2005 gescheiden

In oktober 2002 trouwde Charisma Carpenter met Damian Hardy in Las Vegas, haar geboorteplaats. Het jaar daarop beviel van een zoon, maar dat was niet genoeg om het paar bij elkaar te houden. In 2007 kondigden ze hun scheiding aan en het jaar daarop waren ze officieel gescheiden.

6 Charisma Carpenter speelde in talloze films die voor tv zijn gemaakt

Charisma-Timmerman-Voodoo-Moon
Charisma-Timmerman-Voodoo-Moon

Charisma Carpenter heeft volgens IMDb meer dan 50 acteercredits. Maar voor het geval je je afvraagt hoe het komt dat je haar niet in veel films hebt gezien, dat komt omdat de actrice ervoor koos om films te maken die voor tv waren gemaakt na het einde van Buffy. Sommige van die films zijn What Boys Like, Voodoo Moon en See Jane Date. Maar natuurlijk verscheen ze ook in een aantal blockbuster-films die in de bioscoop werden uitgebracht.

5 Ze had een rol in Sylvester Stallone's 'The Expendables' en het vervolg

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meer populaire filmprojecten waar ze aan werkte, is de actiefilm The Expendables uit 2010, waarin ze samen met Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li speelde.

In een interview met She Knows Entertainment onthulde Carpenter dat Sylvester Stallone, die de film regisseerde, niets was dat ze had verwacht."Ik weet niet waarom - maar ik had niet verwacht dat hij zo creatief en zo artistiek zou zijn. Op zijn kantoor heeft hij al deze geweldige schilderijen en sculpturen, en hij schrijft en hij is een snelle lezer", zei de actrice.

4 Carpenter Hosted Investigation Discovery Series 'Surviving Evil'

In 2013 presenteerde Carpenter de Investigation Discovery-serie Surviving Evil, die verhalen vertelt van mensen die daadwerkelijke misdaden hebben overleefd en terugvechten tegen daders. Ze verscheen in de eerste aflevering als een van de overlevenden, waar ze onthulde dat ze op 22-jarige leeftijd onder schot werd gehouden door een serieverkrachter. Tijdens dit incident werden haar twee vrienden die op dat moment bij haar waren neergeschoten en ernstig gewond.

3 Ze speelde ook in de erotische film 'Bound'

charisma-timmerman-gebonden
charisma-timmerman-gebonden

In 2015 trok Charisma Carpenter veel wenkbrauwen op toen ze verscheen in de erotische thriller Bound. De film volgt een dochter van een rijke zakenman, die de wereld van BDSM ontdekt nadat ze verliefd is geworden op een jongere man. Met andere woorden, Bound is eigenlijk een Fifty Shades Of Grey knock-off. Het heeft momenteel een 3,5 rating op IMDb.

2 Timmerman sprak zich uit tegen regisseur Joss Whedon

Als je de popcultuur volgt, weet je al dat talloze acteurs, zoals Gal Gadot en Ray Fisher, Joss Whedon beschuldigden van slecht gedrag, misbruik en wangedrag op de set. In februari van dit jaar vertelde Carpenter dat ze ook geen goede ervaring had met de beroemde regisseur.

"Al bijna twee decennia heb ik mijn mond gehouden en zelfs excuses gemaakt voor bepaalde gebeurtenissen die me tot op de dag van vandaag traumatiseren. Joss Whedon misbruikte zijn macht bij talloze gelegenheden tijdens het werken aan de sets van Buffy the Vampire Slayer en Angel Hoewel hij zijn wangedrag amusant vond, versterkte het alleen mijn faalangst, maakte het me machteloos en vervreemdde het van mijn leeftijdsgenoten", schreef Carpenter op Instagram over haar ervaring met het werken met Joss Whedon.

1 Ze speelt de hoofdrol in Lifetime's aankomende film 'Good Father'

Onlangs werd aangekondigd dat Charisma Carpenter de hoofdrol zal spelen in Lifetime's aankomende film The Good Father: The Martin MacNeill Story, naast de 13 Reasons Why-acteur Tom Everett Scott. Volgens het persbericht van het netwerk zal de film - die gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen - "het verhaal vertellen van Dr. MacNeill en het ongelooflijke leven dat hij leidde met zijn voormalige schoonheidskoningin, Michele, en hun acht kinderen."

Aanbevolen: