Dit is wat James Avery stiekem tegen Will Smith fluisterde tijdens de meest emotionele scène van 'Fresh Prince

Inhoudsopgave:

Dit is wat James Avery stiekem tegen Will Smith fluisterde tijdens de meest emotionele scène van 'Fresh Prince
Dit is wat James Avery stiekem tegen Will Smith fluisterde tijdens de meest emotionele scène van 'Fresh Prince
Anonim

Elke echte Fresh Prince of Bel-Air-fan kent de meest emotionele scène in de hele serie. Het kwam in het vierde seizoen van de serie en de 24th aflevering genaamd "Papa's Got A Brand New Excuse", en het is een geweldig voorbeeld van het acteervermogen van Will Smith. Het was pure rauwe emotie waarbij Will Smith en zijn oom op het scherm, James Avery, betrokken waren. En hoewel Smith alle eer krijgt voor de scène, terwijl oom Phil voornamelijk zwijgt tijdens de emotionele toespraak, heeft Smith alle eer aan Avery gegeven omdat hij hem door dat moment heeft geholpen.

In de laatste momenten omhelzen Avery en Smith elkaar terwijl de camera draait naar het standbeeld dat Will zijn vader zou geven. Tijdens dat emotionele moment had Avery destijds een opmerking over de jonge ster.

“‘Dat is echt acteren daar’,”zegt Will Smith in een interview over wat Avery tegen hem zei terwijl ze elkaar omhelsden.

Het is de perfecte afsluiting van een moeilijke dag om de meest emotionele scène in de serie vast te leggen, en een iconische scène voor televisie. Hoe ze op dat punt kwamen is een geweldig verhaal.

Acted Avery In The Scene

Will Smith wilde echt dat deze scène er perfect uit zou komen, maar het probleem was dat hij de scène speelde in plaats van de scène na te leven. En acteren zou dat moment helemaal niet vastleggen. De scène werd gedaan voor een live publiek in de studio, dus het moest perfect zijn om het publiek het te laten voelen en hopelijk niet te applaudisseren voor de uitvoering, maar erdoor gevangen te worden.

"Dus we doen die scène en ik heb het moeilijk", legt Smith uit. "Omdat we aan het repeteren waren en zo, ik doe het, ik verpest de regels, want ik wil het zo graag en ik sta voor het publiek en ik doe het en ik ben woedend en hij houdt me vast en zegt: 'Hé, ontspan. Kom tot rust. Het zit er al in, "zei Smith.

Het volgende dat hij tegen hem zei, veranderde de hele richting van de scène, omdat Avery zo slim was om te beseffen dat Smith zijn emotie op iemand moest richten, en niet alleen maar alsof hij het op iemand richtte.

“Je weet wat het is… Kijk naar mij. Gebruik me. Doe niet om me heen. Handel met mij.', zei Smith. 'Dus hij praat me er doorheen en zo. Ik krijg het voor elkaar. Dus ik doe de scène en dan omhelst hij me aan het einde.”

Toen fluisterde hij Smith in het oor over acteren, en het veranderde het momentum van de show, toen Smith in de voorgaande seizoenen van een jongen naar een man ging. Het was een beslissend moment voor zijn personage en voor de show, en het is een van de redenen waarom de serie daarna nog twee seizoenen werd uitgebracht.

Smith mikte op goedkeuring van Avery

Afbeelding
Afbeelding

James Avery stierf in 2013 op 68-jarige leeftijd aan complicaties van een openhartoperatie. Het trof iedereen hard toen Avery stierf, aangezien Smith op veel manieren tegen hem opkeek. Smith zei in een interview met de Hollywood Reporter, toen hij stierf: "Sommige van mijn grootste lessen in acteren, leven en een respectabel mens zijn kwam van James Avery. Elke jonge man heeft een oom Phil nodig. Rust in vrede."

Smith heeft gezegd dat hij naar Avery heeft opgekeken, vooral toen ze samen aan de show werkten, ondanks het feit dat Smith's personage veel grappen maakte over zijn dikke oom, tonen de twee acteurs veel respect voor elkaar, en Smith was altijd op zoek naar zijn goedkeuring. En dat kwam nog meer tot uiting in de scène die ze samen deden.

“Het maakt me nu aan het huilen omdat het was alsof ik hem gebruikte…ik gebruikte hem”, zei Smith. Ik wilde dat hij mij wilde. Ik wilde dat hij me goedkeurde. Dus eigenlijk in die scène met hem was ik die energie aan het overbrengen op James Avery.'

Stedelijke legendes rond de scène

Afbeelding
Afbeelding

Er ging een wijdverbreid gerucht de ronde dat Will Smith de hele toespraak ad-libde en dat zijn personage het moest wegwuiven omdat het geen probleem was. In plaats daarvan ging Smith in op de emotionele toespraak, omdat zijn vader niet actief was in zijn leven en hij een deel van die pijn naar buiten duwde.

Maar de waarheid is dat zijn vader erg betrokken was bij zijn leven, en Will ging niet zomaar off-script. De emotionele toespraak tot Avery was geschreven en opnieuw en opnieuw gerepeteerd om te proberen het goed te krijgen. En blijkbaar deed Smith de scène voor de camera's in één take, wat moeilijk is om te doen, maar het zou moeilijk zijn om dat soort reactie keer op keer te doen.

"Voor deze scène verdween Will Smith", zei een Reddit-gebruiker in een interview met The Sun die bij de opnames was. "Hij kwam opdagen, deed deze scène in één take en verdween toen weer. Je merkt misschien dat zijn hoed afgaat. Gewoonlijk zou de regisseur de scène opnieuw opnemen, maar echt, niets kon dit moment vervangen. Mensen huilden lang toen het voorbij was en deden hun best om geen lawaai te maken voordat de regisseur ‘cut’ zei.”

Aanbevolen: