Deze mislukte auditie bracht George Clooney tot de conclusie dat hij een tv-acteur was

Inhoudsopgave:

Deze mislukte auditie bracht George Clooney tot de conclusie dat hij een tv-acteur was
Deze mislukte auditie bracht George Clooney tot de conclusie dat hij een tv-acteur was
Anonim

George Clooney is een topacteur in Hollywood geworden, maar door zijn vroege jaren als televisieacteur had hij het gevoel vast te zitten in de wereld van de tv. Zijn opmerkelijke rol in het medische drama ER gaf hem brede erkenning, maar Clooney had een knagend verlangen om het in film te maken. De acteur, regisseur, producer en scenarioschrijver heeft in zijn carrière drie Golden Globes en twee Academy Awards gewonnen, maar het was geen gemakkelijke start voor een opkomende Clooney.

De overgang van televisie naar film kan moeilijk zijn voor acteurs. Mensen kunnen meerdere seizoenen aan een personage vasthouden in een televisieserie waarin een film een veel kortere tijd heeft voor relativiteit. Maar als fans verliefd worden op een acteur zoals ze zijn, is de kans groter dat mensen hem volgen naar het grote scherm. Voor Clooney gaf zijn rol in ER hem grote bekendheid en fans konden hun liefde voor hem voortzetten terwijl hij overging van hun woonkamers naar de grote schermen van theaters.

Rise To Fame

Clooney speelde van 1994-1999 in het medische drama ER als dokter Doug Ross en won twee Emmy Awards als hartverscheurende dokter. ER volgde de procedures van leven en dood van een spoedafdeling van een ziekenhuis in Chicago. Het snelle plot en de emotionele achtbaan die de show afbeeldde, maakten Clooney tot een opvallende verschijning in de televisiewereld en opende vele deuren voor hem. Zijn filmdoorbraak kwam met twee films, From Dusk till Dawn en Out of Sight, die beide plaatsvonden terwijl hij op ER was.

Mislukte auditie

Voor zijn filmdoorbraak deed Clooney meedogenloos auditie voor rollen die hem in Hollywood zouden brengen. Een van die films was Thelma and Louise, waarin hij de rol verloor aan Brad Pitt. Ironisch genoeg waren Thelma en Louise de doorbraakrol van Pitt en de veelgeprezen film gaf Pitt de uitlaatklep om zijn filmcarrière vooruit te helpen. Maar tijdens een auditie voor de film Guarding Tess uit 1995, met in de hoofdrollen Shirley MacLaine en Nicholas Cage, kwam Clooney tot de conclusie dat hij misschien gewoon een televisieacteur was.

Clooney beschouwde zichzelf lange tijd als een filmacteur die televisie maakte. Jarenlang was hij zeer succesvol in televisie en verdiende hij meer dan $ 40.000 per week, maar dat paste niet goed voor de acteur die veel meer uit zijn carrière wilde halen. Na te zijn afgewezen voor deze rol, kwam Clooney tot de realiteit dat hij een tv-acteur was. Hij stond voor de beslissing om zijn positie bij de televisie te accepteren voor wat het was; een opstap naar een filmcarrière.

Afterath

Clooney's doorzettingsvermogen heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen, want hij wordt nu beschouwd als een van de groten in Hollywood. Zijn werk aan de Ocean's franchise opende vele deuren voor hem toen het een enorm commercieel succes werd. Hij speelde verder in opmerkelijke films van alle genres, zoals de biografische spionagekomedie Confessions of a Dangerous Mind, de sportkomedie Leatherheads en de oorlogsfilm The Monuments Men.

Zijn Oscar-overwinningen waren voor Beste Mannelijke Bijrol voor de thriller Syriana en Beste Film voor de productie van de politieke thriller Argo, met Ben Affleck in de hoofdrol. Ondanks zijn moeilijke start in de showbusiness, is Clooney een voorbeeld van hoe hard werken kan leiden tot succes in Hollywood en hoewel hij de rol in Guarding Tess niet kreeg, maakte hij dit zeker goed met een briljante en illustere filmcarrière.

Aanbevolen: