Mariah Carey zegt dat een mislukte stunt leidde tot een 'vervelend' en 'nooit eindigend' verhaal over haar geestelijke gezondheid

Inhoudsopgave:

Mariah Carey zegt dat een mislukte stunt leidde tot een 'vervelend' en 'nooit eindigend' verhaal over haar geestelijke gezondheid
Mariah Carey zegt dat een mislukte stunt leidde tot een 'vervelend' en 'nooit eindigend' verhaal over haar geestelijke gezondheid
Anonim

Het afgelopen jaar heeft het grote publiek veel geleerd over waar Britney Spears tijdens haar volwassen leven mee te maken heeft gehad. Als gevolg hiervan zijn veel mensen die een gebroken hart voor haar hebben, uitgesproken aanhangers geworden van de FreeBritney-beweging. Hoewel dat geweldig is, ontslaat dat mensen niet van hun gedrag in het verleden. Het is bijvoorbeeld behoorlijk in de war dat zoveel mensen verheugd waren om de chaotische relatie van Spears met Kevin Federline te beoordelen of wanneer de zanger iets gênants deed.

Net zoals mensen in het verleden graag over Britney Spears roddelden, kan hetzelfde gezegd worden van Mariah Carey. Carey heeft bijvoorbeeld onthuld dat er sindsdien, op basis van een enkele mislukte stunt van vele jaren geleden, "vervelende" berichtgeving over haar geestelijke gezondheid is geweest.

Carey's plan gaat fout

In de afgelopen twintig jaar zijn er veel mensen geweest die Mariah Carey bij elke beurt hebben beoordeeld. Hoewel bijvoorbeeld heel veel beroemdheden wilde kleedkamer-eisen stellen, lijken mensen het heerlijk te vinden om Carey op een zeer veroordelende manier te bestempelen als hoog onderhoud.

In 2020 bracht Mariah Carey een memoires uit met de titel "The Meaning of Mariah Carey". Op de pagina's van dat boek kwamen veel fascinerende details over het leven van Carey aan de orde en de zanger werd gehumaniseerd als nooit tevoren. Op de pagina's van haar boek legde Carey bijvoorbeeld uit waar sommige 'nare' geruchten over haar mentale toestand vandaan komen en ze maakte duidelijk dat haar leven is geschaad door al het geroddel.

Ongeveer twee decennia geleden werd de veel verguisde film Glitter van Mariah Carey uitgebracht met slechte kassaresultaten en vernietigende recensies van critici en bioscoopbezoekers. Bovendien stond Carey's eerste single van de soundtrack van de film niet bovenaan de hitlijsten en aangezien Mariah gewend was om de nummer één gokkast te raken, was dat een harde pil om te slikken. Als gevolg van die dingen onthult Carey dat ze op dat moment veel stress had en het gevoel had dat haar team niet genoeg deed om haar overeind te houden, dus probeerde ze het heft in eigen handen te nemen.

In een poging om positieve pers te krijgen, regelde Mariah Carey een verrassingsoptreden op MTV's Total Request Live. Tijdens het segment deelde Carey lekkernijen uit aan het live publiek en ze droeg een gestileerd t-shirt met de titel van haar single, alleen om die te verwijderen om een oogverblindende outfit eronder te onthullen.

Helaas, zoals Carey onthulde in haar bovengenoemde memoires, was haar MTV Total Request Live-optreden uit 2001 "ongeoefend". Als gevolg hiervan wist TRL-gastheer Carson Daly niet hoe hij op haar moest reageren en ging het snel mis. "Ik freestylede mijn dialoog, zoals ik vaak doe, en ik hoopte dat Carson Daly van mij zou kunnen spelen, riffen en het publiek erbij zou betrekken. Maar hij speelde niet mee. (Ik weet dat hem waarschijnlijk werd verteld om te acteren verrast, maar hij deed helemaal niets.)"

Toen Carey haar T-shirt uitdeed zoals gepland en de hotpants en tanktop onthulde die ze eronder droeg, werd het alleen maar erger omdat Daly haar actie 'strippen' noemde. Hoewel veel artiesten tijdens interviews meer onthullende outfits hebben gedragen dan die tijdens interviews, zouden de media doorgaan met het publiceren van schandalige koppen waarin wordt beweerd dat de zanger "uitgekleed" is op TRL.

In de pagina's van haar memoires doet Mariah Carey niet alsof ze goed presteerde tijdens haar Total Request Live-optreden in 2001. In plaats daarvan noemt ze zichzelf tijdens haar uiterlijk "een beetje slordig". Carey maakt echter overduidelijk dat ze het gevoel heeft dat het TRL-segment dat zoveel aandacht kreeg niets meer was dan "A. Stunten. Weg. niet goed.".

De nasleep

In de onmiddellijke nasleep van Mariah Carey's MTV Total Request Live-optreden in 2001, begon de pers te overdrijven hoe slecht het was gegaan. Erger nog, de berichtgeving over het uiterlijk bleef jarenlang wreed, zoals blijkt uit een artikel van MTV.com gepubliceerd ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Carey's zogenaamde TRL "meltdown".

In haar memoires "The Meaning of Mariah Carey" vergeleek de getalenteerde zangeres haar TRL-uiterlijk met ervaringen die comedians doormaken. "Ik was als een stand-upcomic die een set bombardeerde, alle artiesten bombardeerden, maar mijn bombardement veroorzaakte een kettingreactie die een doelwit op mijn rug plaatste." Ondanks die scherpzinnige vergelijking, schreef Carey dat de berichtgeving over haar optreden "vergroeid tot een groot, smerig, nooit eindigend verhaal".

In het midden van de harde berichtgeving over Mariah Carey's TRL-verschijning, dook ze onder en belandde uiteindelijk bij haar moeders huis. Zoals Carey in haar memoires schrijft, was ze de keuken van haar moeder aan het schoonmaken toen ze "een black-out" kreeg. Toen Carey eenmaal gewekt was door haar moeder, haalde de zangeres "kwaadaardig" uit. Als reactie schrijft Carey dat haar moeder de politie heeft gebeld omdat 'ze was getart en ik het had aangedurfd om strijdlustig te zijn. Ik was agressief tegen haar. Ik maakte haar bang."

Hoewel Mariah Carey schrijft dat de politie de kant van de zangeres koos, werd ze gevraagd om naar een "spa" te gaan en stemde ze er pas later in om erachter te komen dat het een revalidatiecentrum was dat ze beschrijft als "dichter bij een gevangenis". Nadat ze die plek had verlaten voor een andere afkickkliniek, ging Carey naar huis en begon ze een therapeut te zien die de diagnose bipolaire stoornis stelde. Die diagnose inspireerde Carey om enkele grote veranderingen in haar leven aan te brengen.

In plaats van te vieren dat Mariah Carey de hulp kreeg die ze nodig had, noemden de media het evenement met de moeder van de zangeres een inzinking. Carey reageert daarop in haar memoires. "Die nacht had ik geen 'inzinking'. Ik werd afgebroken - door dezelfde mensen die verondersteld werden me gezond te houden." Bovendien schrijft Carey dat haar therapeut haar, ondanks eindeloze vermoedens over haar geestelijke gezondheid, heeft verzekerd dat ze "absoluut niet gek" is. Het feit dat Carey die woorden schreef, zegt alles over de berichtgeving die ze heeft gekregen.

Aanbevolen: