George Clooney verloor een ongelooflijke hoeveelheid geld toen hij deze films maakte

Inhoudsopgave:

George Clooney verloor een ongelooflijke hoeveelheid geld toen hij deze films maakte
George Clooney verloor een ongelooflijke hoeveelheid geld toen hij deze films maakte
Anonim

Als mensen terugkijken op het moderne tijdperk van het maken van films, zal Geroge Clooney een van de sterren zijn die het meest opv alt. Clooney speelde tenslotte in verschillende films die veel geld verdienden aan de kassa. Wat nog belangrijker is, veel van Clooney's films zijn absoluut geliefd bij zijn legioenen zeer toegewijde fans.

Gezien alle geweldige films die George Clooney heeft gemaakt, denken sommige mensen misschien dat de beroemde acteur de Midas-touch heeft. Aan de ene kant is dat geweldig, want focussen op alle hoogtepunten van Clooney's carrière is een geweldige manier om te eren wat hij heeft bereikt. Aan de andere kant lijdt het geen twijfel dat als het gaat om Clooney's films die zijn geflopt, ze een verrassend bedrag hebben verloren voor de grote filmstudio's.

7 Hoeveel geld hebben de Leatherheads van George Clooney verloren?

Als regisseur heeft George Clooney zijn passieprojecten tot leven kunnen brengen. Helaas voor hem hebben de films die Clooney regisseerde meestal niet het doel bereikt bij een breed publiek. Bijvoorbeeld, hoewel Leatherheads zijn fans heeft, waren er gewoon niet genoeg om geld te verdienen voor Universal Pictures. De studio heeft tenslotte $ 58 miljoen uitgegeven om de film te laten maken en het bracht slechts $ 41 miljoen op aan de wereldwijde kassa. Aan de positieve kant, Clooney is in ieder geval niet aangevallen tijdens het maken van een film zoals de keer dat hij een "worsteling" kreeg met de regisseur van een film waarin hij speelde.

6

5 Hoeveel heeft de Solaris van George Clooney verloren?

In 2002 speelde George Clooney in Solaris, een film gebaseerd op de sciencefictionroman van Stanisław Lem die eerder werd aangepast tot een veelgeprezen Sovjetfilm die in 1972 werd uitgebracht. Helaas voor Clooney's film wordt deze overschaduwd door de veel betere Sovjetfilm. Bovendien verloor het veel geld, ook al werd Clooney's Solaris geregisseerd door Steven Soderbergh en geproduceerd door James Cameron en Jon Landau. Solaris werd tenslotte geproduceerd voor $ 47 miljoen en het bracht $ 30 miljoen op aan de kassa. Als je rekening houdt met het geld dat aan de promotie is besteed, heeft de film 20th Century Fox flink wat geld verloren.

4 Hoeveel geld heeft George Clooney's Welcome to Collinwood verloren?

Als we naar de filmografie van George Clooney kijken, zullen de meeste van zijn fans geen idee hebben wat Welcome to Collinwood is. De komedie uit 2002 werd tenslotte grotendeels genegeerd toen deze in de bioscoop was en sindsdien is de film bijna vergeten. Hoewel sommige mensen Clooney destijds misschien niet de schuld hebben gegeven van het falen van de film, omdat hij alleen een ondersteunende rol in de film speelde, werkte hij ook achter de schermen aan de film. Clooney produceerde immers ook Welcome to Collinwood. Gefilmd voor $ 12 miljoen volgens IMDb, bracht Welcome to Collinwood iets meer dan $ 4 miljoen op aan de wereldwijde kassa.

3 Hoeveel geld heeft The Midnight Sky van George Clooney verloren?

Vóór de release van de film in 2020, werd de Midnight Sky geproduceerd met een budget van $ 100 miljoen volgens Indie Wire. Desondanks verdiende The Midnight Sky niet eens $ 75.000 aan de wereldwijde kassa. Dat gezegd hebbende, The Midnight Sky werd geproduceerd in samenwerking met Netflix, dus er werd nooit verwacht dat het veel geld zou opleveren aan de kassa. Helaas voor Clooney en Netflix leek echter vrijwel niemand op te merken wanneer The Midnight Sky op de streamingdienst werd uitgebracht. Op basis daarvan is het onmogelijk dat de film genoeg nieuwe Netflix-gebruikers heeft aangetrokken om geld te verdienen. Het exacte bedrag dat The Midnight Sky voor Netflix verloor, is op dit moment echter niet duidelijk en bijna zeker en zal dat vrijwel zeker ook nooit zijn.

2 Hoeveel geld heeft de Suburbicon van George Clooney verloren?

Nog een film die George Clooney produceerde en regisseerde en die flopte, als het om Suburbicon ging, verscheen hij in ieder geval niet voor de camera. Desondanks bazuinden de trailers van Suburbicon luid Clooney's betrokkenheid bij de productie van de film en hij is degene die het tot stand heeft gebracht. Met dat in gedachten, lijdt het weinig twijfel dat het falen van de film op zijn minst op een bepaald niveau aan Clooney kan worden toegeschreven. Geproduceerd met een budget van $ 25 miljoen, verdiende Suburbicon iets meer dan $ 12,7 miljoen aan de wereldwijde kassa.

1 Hoeveel geld heeft de goede Duitser verloren?

In de loop der jaren hebben Steven Soderbergh en George Clooney samen verschillende succesvolle films gemaakt. Als het echter gaat om The Good German uit 2006, was de film zo'n enorme mislukking dat het het duo volledig moet hebben geschokt. Immers, naast Clooney die de hoofdrol in de film vertolkte, speelde The Good German ook Cate Blanchett, Tobey Maguire en Beau Bridges. Ondanks de met sterren bezaaide cast en regisseur, verdiende The Good German iets minder dan $ 6 miljoen aan de wereldwijde kassa, maar het kostte $ 32 miljoen om te produceren. Bovendien kostte de film nog meer geld om te promoten.

Aanbevolen: