Dit is het proces achter Toni Collette's leeftijdsmake-up voor 'I'm Thinking Of Ending Things

Inhoudsopgave:

Dit is het proces achter Toni Collette's leeftijdsmake-up voor 'I'm Thinking Of Ending Things
Dit is het proces achter Toni Collette's leeftijdsmake-up voor 'I'm Thinking Of Ending Things
Anonim

Charlie Kaufman's nieuwste film I'm Thinking Of Ending Things toont de Australische actrice Toni Collette in een van de engste, meest meeslepende uitvoeringen van haar carrière.

The Knives Out and Hereditary-ster speelt de rol van de moeder van hoofdrolspeler Jake, gespeeld door Breaking Bad en Fargo-acteur Jesse Plemons. Tijdens een bezoek dat Jake en zijn vriendin (een ongelooflijke Jessie Buckley) betalen aan de ouders van de man die op een afgelegen boerderij wonen, realiseert de jonge vrouw zich al snel dat er iets mis is als ze wordt geconfronteerd met verschillende versies van het paar.

Hoe Toni Collette zich klaarmaakte om haar oudere personage te spelen op 'I'm Thinking Of Ending Things'

Collette en Harry Potter en Fargo alum David Thewlis spelen Jake's ouders in verschillende stadia van hun leven, waardoor ze een verouderingsproces moesten ondergaan. Kaufman ging niet voor de behandeling van de Scorsese, duidelijk te zien in The Irishman, waar sommige hoofdrolspelers digitaal verouderd werden om hun jongere zelf te spelen.

Om het groteske van de film te versterken, besloot Kaufman dat Collette en Thewlis - en in een cruciale scène Plemons en Buckley - hun oudere zelf zouden spelen en hun toevlucht zouden nemen tot make-up en protheses.

Een video die is uitgebracht door Netflix, de distributeur van de psychologische thriller naar een roman van Iain Reid, laat fans kennismaken met het proces achter de moeilijk te geloven transformatie van Collette.

De clip beschrijft wat een heel lang proces lijkt te zijn, met Collette in een stoel terwijl een visagiste valse, rimpelige huidlagen op haar gezicht en handen lijmt om tientallen jaren aan haar 47 jaar toe te voegen. Terwijl de actrice geduldig zit, houdt een andere visagist een waaier vast om de lijm te laten drogen en de huidlagen in te laten trekken. Collette draagt tegen het einde van de video ook een koolzuurhoudende, muiskleurige pruik, de finishing touch om haar oudere personage tot leven te brengen.

'Tsjernobyl'-ster Jessie Buckley vervangt Brie Larson

De Ierse actrice Buckley, bekend van haar rol in Tsjernobyl en in de countrymuziekfilm Wild Rose, speelt de co-hoofdrolspeler. Haar personage neemt in de hele film verschillende namen aan en is degene die haar innerlijke monoloog met het publiek vertelt en deelt, en ook de slogan van de titel herha alt. De rol ging aanvankelijk naar Captain Marvel-ster Brie Larson, die naar verluidt in december 2018 werd gecast, maar ze verliet het project in mei 2019 en werd vervangen door Buckley.

Buckley zal vervolgens verschijnen als Oraetta Mayflower in het vierde deel van de FX-serie Fargo, gepland voor première op 27 september 2020.

Aanbevolen: