The Best Of The’00s: Dit zijn de top 10 tienerfilms uit de jaren 2000 volgens IMDb

Inhoudsopgave:

The Best Of The’00s: Dit zijn de top 10 tienerfilms uit de jaren 2000 volgens IMDb
The Best Of The’00s: Dit zijn de top 10 tienerfilms uit de jaren 2000 volgens IMDb
Anonim

Het is veilig om te zeggen dat het tijdperk van de jaren 2000 de gouden eeuw van tienerfilms was. De jaren 2000 gaven ons niet alleen herkenbare en gedenkwaardige chick flicks, romcoms en coming-of-age-films, maar het schonk ons ook acteurs als Chris Evans, Jared Padalecki en Chad-Michael Murray, die hun carrière begonnen in deze tienerfilms.

In de lijst van vandaag bekijken we de beste tienerfilms uit dit tijdperk en rangschikken ze volgens hun IMDb-classificatie. Dus blijf scrollen om erachter te komen welke film op de nummer één plek is beland.

10 'Niet nog een tienerfilm' - 5.7 IMDb-beoordeling

niet-een-tiener-film
niet-een-tiener-film

De lijst aftrapt is de tienerkomediefilm uit 2001 met de titel Not Another Teen Movie, met een cast met onder meer Chyler Leigh, Chris Evans en Jaime Pressly. De film is een parodie op andere tienerfilms, zoals She's All That en Cruel Intentions. Chris Evans maakte zijn acteerdebuut in deze film. Het heeft momenteel een 5.7 rating op IMDb.

9 'John Tucker Must Die' - 5.8 IMDb Rating

John Tucker moet sterven
John Tucker moet sterven

De volgende op de lijst is de tiener-rom-com John Tucker Must Die uit 2006, die drie meisjes volgt die hun krachten bundelen om het titulaire personage neer te halen nadat ze erachter komen dat hij met alle drie tegelijk uitgaat. De filmsterren Jesse Metcalfe als John Tucker, evenals Ashanti, Sophia Bush en Arielle Kebbel als de meisjes met wie hij aan het daten is. John Tucker Must Die heeft momenteel een 5.8 rating op IMDb.

8 'A Cinderella Story' - 5.9 IMDb Rating

een Assepoester verhaal
een Assepoester verhaal

Laten we verder gaan met de tiener-rom-com A Cinderella Story uit 2004, met Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge en Regina King. Zoals je aan de titel kunt zien, vertelt de film ons een vernieuwde en gemoderniseerde versie van het klassieke Assepoester-verhaal.

Hoewel A Cinderella Story negatieve recensies kreeg van critici, was het een kaskraker en werd het na verloop van tijd een cultklassieker. Omdat het zo succesvol was, werd de film gevolgd met vijf sequels, maar geen van de sequels kreeg een bioscooprelease - het waren direct-to-video-films. Het heeft momenteel een 5,9 rating op IMDb.

7 'She's The Man' - 6.3 IMDb Rating

Zij is de man
Zij is de man

The 2006 tiener rom-com She's the Man is de volgende op onze lijst vandaag. Met in de hoofdrollen Amanda Bynes, Channing Tatum en Laura Ramsey, volgt de film een tienermeisje Viola Hastings die zichzelf vermomt als haar tweelingbroer zodat ze kon voetballen. She's The Man kreeg gemengde recensies van critici, en het deed het ook goed aan de kassa. Het heeft momenteel een 6,3 rating op IMDb.

6 'The Princess Diaries' - IMDb-beoordeling 6.4

het dagboek van de prinses
het dagboek van de prinses

Nu gaan we verder met de film The Princess Diaries uit 2001, die was gebaseerd op het boek met dezelfde naam. De film volgt een Amerikaanse tiener die erachter komt dat ze eigenlijk een prinses is en de volgende in de rij voor de troon van Genovia, een klein Europees koninkrijk. De filmsterren Anne Hathaway, Julie Andrews en Mandy Moore, en het heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb.

5 'Bring It On' - 6.0 IMDb Rating

Kom maar op
Kom maar op

De volgende op de lijst is de cheerleadingfilm voor tieners, Bring It On, die in 2000 uitkwam. De film volgt een cheerleadingteam terwijl ze zich voorbereiden op deelname aan een nationaal cheerleadingkampioenschap. Met Kirsten Dunst, Eliza Dushku, Jesse Bradford en Gabrielle Union. Hoewel het met gemengde kritieken van critici werd ontvangen, was Bring It On zeer succesvol en werd het uiteindelijk een cultklassieker. Het heeft momenteel een 6.0 rating op IMDb.

4 'The Girl Next Door' - 6.7 IMDb Rating

Het Buurmeisje
Het Buurmeisje

Een andere tienerfilm die vandaag op onze lijst belandde, is The Girl Next Door uit 2004. De film volgt een middelbare scholier die verliefd wordt op de buurmeisjes, om erachter te komen dat ze een volwassen filmster is. The Girl Next Door sterren Emile Hirsch, Elisha Cuthbert en Timothy Olyphant en werd geregisseerd door Luke Greenfield. Ondanks gemengde recensies werd de film een cultklassieker, hij heeft momenteel een 6.7 rating op IMDb.

3 'Mean Girls' - 7.0 IMDb-beoordeling

gemene meiden
gemene meiden

Laten we eerlijk zijn - we wisten allemaal dat Mean Girls op onze lijst zou komen, nietwaar? In de film spelen iconische acteurs als Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey, Amanda Seyfried en Amy Poehler en het is waarschijnlijk een van de meest memorabele tienerfilms ooit. Mean Girls kreeg overwegend positieve recensies van critici en het werd uiteindelijk ook een kaskraker - het bracht wereldwijd 130 $ op. Het heeft een 7,0 rating op IMDb.

2 'Superslecht' - 7.6 IMDb-beoordeling

Super slecht
Super slecht

De nummer twee op de lijst van vandaag is de tienerkomedie Superbad uit 2007, met Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen en Bill Hader in de hoofdrollen. De film volgt twee middelbare scholieren die drank proberen te krijgen voor een afstudeerfeest, waar ze hopen hun maagdelijkheid te verliezen voordat ze naar de universiteit gaan.

Superbad werd geprezen door critici en het deed het uiteindelijk ook heel goed aan de kassa - het bracht meer dan $ 170 miljoen op. Het heeft een 7,6 rating op IMDb.

1 'Bijna Beroemd' - 7.9 IMDb Rating

bijna Beroemd
bijna Beroemd

Bovenaan onze lijst staat de tienerfilm Almost Famous uit 2000, met in de hoofdrollen Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson en Patrick Fugit. De film Almost Famous speelt zich af in het begin van de jaren 70 en volgt een 15-jarige jongen die een artikel mag schrijven over een opkomende rockband voor het tijdschrift Rolling Stone. De film kreeg lovende kritieken van critici en van de vier Oscar-nominaties die hij ontving, won hij er één voor Best Original Screenplay. Het heeft een 7,9 rating op IMDb.

Aanbevolen: