Top 10 rockbands uit de jaren 2000 waar iedereen naar luisterde

Inhoudsopgave:

Top 10 rockbands uit de jaren 2000 waar iedereen naar luisterde
Top 10 rockbands uit de jaren 2000 waar iedereen naar luisterde
Anonim

De jaren 2000 waren een interessante tijd voor mensen die oud genoeg waren om ervan te genieten. Films hadden een bepaalde kwaliteit die tegenwoordig niet te zien is en de muziek was het gesprek van de dag. In de jaren 2000 waren rockbands veel populairder dan nu.

Het was volkomen normaal dat een tiener een donkere en harde rockfase had die grensde aan emo of goth. De rockmuziek uit de jaren 2000 definieerde een generatie en roept veel goede herinneringen op wanneer een nummer op je afspeellijst verschijnt. Wie kan de band-t-shirts, Hot Topic, de leuke kleurrijke kapsels, de kettingen, busjes en skinny jeans vergeten? Hier zijn 10 rockbands die de muziek van het tijdperk bepaalden.

10 Fall Out Boy

De Amerikaanse rockband kwam voor het eerst samen in 2001. De originele band bestond uit zanger en ritmegitarist Patrick Stump, bassist Pete Wentz, leadgitarist Joe Trohman en drummer Andy Hurley. Het was een van de eerste bands van velen als het om het rockgenre ging.

Het was ook een tijd waarin je in plaats van te dansen of mee te zingen met de muziek, moshed. Fall Out Boy had veel nummers die in de hoofden van mensen bleven hangen, zoals 'Sugar, We're Goin Down'. Er was ook "Dance, Dance" dat mensen echt op de been bracht.

9 Paniek! At The Disco

Terug in 2004, Paniek! a the Disco was oorspronkelijk een vijfkoppige rockband. De band kwam uit Las Vegas, Nevada en werd opgericht door een groep jeugdvrienden. De band sloeg in die tijd groots met hun tweede single "I Write Sins Not Tragedies."

De band escaleerde alleen maar in bekendheid en werd een van de meest populaire rockbands. Na jaren samen als groep, kondigde Brendon Urie aan dat de band verder zou gaan als een soloproject.

8 Goede Charlotte

Good Charlotte roept herinneringen op aan het opzetten van je koptelefoon, het maximale volume en het dragen van je capuchon. En dat allemaal terwijl je mensen probeert te vermijden. De band werd oorspronkelijk gevormd tegen het einde van de jaren 90, maar kreeg pas in de jaren 2000 grip.

Joel en Benji Madden maakten samen met de andere leden nummers die letterlijk een volkslied voor tieners werden. Zoals het nummer 'The Anthem'. Het nummer en de band waren immens populair en werden gebruikt in talloze films en video's.

7 Groene Dag

Ja, Green Day begon oorspronkelijk in 1987, maar ze waren nog steeds aan de top van hun spel in de jaren 2000. Billie Joe Armstrong en bassist en achtergrondzanger Mike Dirnt creëerden een band die generaties lang mee zou gaan.

Green Day werd een van de meest spraakmakende rockbands die ooit is opgericht, verkocht 85 miljoen platen en verdiende 20 Grammy-nominaties en vijf overwinningen. Iedereen kan meezingen met 'Boulevard of Broken Dreams' en 'American Idiot'.

6 My Chemical Romance

New Jersey, afkomstig uit Newark, is een favoriet bij fans, My Chemical Romance. De band tekende in 2002 bij Eyeball Records en is sindsdien een van de beste rockbands van de jaren 2000.

De band was meteen succesvol en hun album The Black Parade uit 2006 won ze dubbel platina. Fans werden gek om elk optreden van concerten en muziekfestivals te bekijken. De band ging oorspronkelijk uit elkaar in 2013 voor een reünieshow in 2019.

5 Evanescentie

Evanescence heeft een speciaal plekje in de harten van veel mensen. Het was aan de andere kant van de rockmuziek in de jaren 2000. Terwijl bands als Good Charlotte een meer pop/rock-gevoel hadden, was Evanescence hardcore en donker.

Hoofdvocalisten Amy Lee wordt beschouwd als de beste zang in de branche. Hun muziek is prikkelend, mysterieus en sprak veel fans aan. Hun grootste hit tot nu toe is "Bring Me To Life", dat een hymne werd voor onrust, gebroken harten en fantasie.

4 Slipknot

Slipknot is gecategoriseerd als een heavy metal band, maar het was een van de stichtende bands die in de jaren 2000 enorm succes boekte. De band werd oorspronkelijk opgericht in 1995 met Shawn Crahan, drummer Joey Jordison en bassist Paul Gray, voordat Corey Taylor en de andere leden werden toegevoegd.

Slipknot was een groep kindernachtmerries die vaak bekend stond om hun enge gezichtsmaskers die ouders afkeurden. Dat maakte ze echter geweldig: ze definieerden de anarchie, pijn, grillige energie en wanorde die veel fans voelden in de jaren 2000.

3 Drie dagen genade

Er zijn een handvol rockbands uit de jaren 2000 die als de oorspronkelijke grondleggers kunnen worden beschouwd. Three Days Grace was er een van. Velen zouden zich de nummers "I Hate Everything About You", "Never Too Late" of "Animal I Have Become" herinneren.

Het was onwaarschijnlijk dat een liefhebber van rockmuziek de muziek van de band niet op zijn iPod had staan. De band werd opgericht in 1997 en hun eerste jaren waren hun meest succesvolle. Hun sterrendom is afgenomen omdat ze een nieuw geluid en een nieuwe leadzanger hebben gevonden.

2 Paramore

Paramore was in de jaren 2000 een leuke tijd voor veel fans. De rockband werd in 2004 opgericht met zanger Hayley Williams, gitarist Taylor York en drummer Zac Farro. Fans werden verliefd op de leuke energie van de band, de muziekvideo's, de pakkende muziek en de algehele esthetiek.

Paramore was in die tijd ongelooflijk succesvol met hun nummers "Misery Business", "Crushcrushcrush" en "That's What You Get". Met een loutere vermelding van hun muziek, kan elke fan perfect beginnen met het voordragen van liedjes. Hayley Williams werd bekend in de industrie vanwege haar zang en iconisch feloranje haar.

1 Linkin Park

Elke liefhebber van rockmuziek heeft een dierbare herinnering aan het luisteren naar een nummer van Linkin Park. De band werd opgericht in 1996 en debuteerde in 2000 met hun eerste album Hybrid Theory. Sindsdien werd de band een symbool van het tijdperk. Hun muziek mixte hard rock, alternatief met een vleugje elektronica.

Fans hadden ook hoge eisen voor de unieke zang van zanger Chester Bennington. In 2017 waren fans bedroefd om te horen dat hun muziekidool is overleden, maar de band blijft nieuwe muziek maken en de muzikale impact van Bennington wordt niet vergeten.

Aanbevolen: