Top 10 kerstfilms uit de jaren 90, gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Top 10 kerstfilms uit de jaren 90, gerangschikt volgens IMDb
Top 10 kerstfilms uit de jaren 90, gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Kerstfilms zijn rond de feestdagen een nietje geworden voor filmfans. Met zoveel verschillende films die er zijn, is het moeilijk te geloven dat er nog vakantieverhalen te vertellen zijn, maar die zijn er zeker, aangezien elk decennium onze vakantieklassiekers blijft veranderen.

Terwijl de jaren '80 ons enkele van de beste klassiekers gaven, zoals National Lampoon's Christmas Vacation en A Christmas Story, werden er in de jaren '90 een aantal iconische kerstfilms van zichzelf. Natuurlijk gaven de jaren negentig ons ook een paar kerstfilms die we graag wilden vergeten.

10 Jack Frost (1998) - 5.4

Jack Frost de Sneeuwman in Jack Frost (1998)
Jack Frost de Sneeuwman in Jack Frost (1998)

Jack Frost, uitgebracht in 1998, is een van die kerstfilms waar mensen van houden of haten, er is geen tussenweg. In de film speelt Michael Keaton de rol van Jack Frost, een man die omkomt bij een auto-ongeluk om de volgende kerst terug te komen als sneeuwpop nadat zijn zoon Charlie hem op mysterieuze wijze tot leven wekt na het spelen van Jack's mondharmonica.

Terwijl Jack Frost probeerde een hartverwarmend verhaal te vertellen over een overleden vader die probeerde opnieuw contact te maken met zijn zoon met wie hij niet veel tijd doorbracht toen hij nog leefde, konden velen er niet omheen hoe griezelig de sneeuwpop er eigenlijk uitzag. De film werd een kaskraker ondanks de 5,4 beoordelingen op IMDb.

9 Jingle All The Way (1996) - 5.6

Arnold Schwarzenegger in Jingle All The Way
Arnold Schwarzenegger in Jingle All The Way

Jingle All The Way is een andere kerstklassieker uit de jaren 90 waar kerstfans verdeeld over zijn. In de film speelt Arnold Schwarzenegger als Howard Langston, een workaholic vader die vastbesloten is om zijn vrouw en zoon te laten zien hoeveel ze voor hem betekenen door de perfecte kerst te vieren door zijn zoon het 'hottest toy of the season' te geven. Wat een simpele taak lijkt, blijkt waanzinnig moeilijk te zijn en Howard besteedt uiteindelijk de hele kerstavond aan het zoeken naar dit speelgoed.

Ondanks de gemengde recensies, heeft Jingle All The Way een eigen franchise gelanceerd. en is een geliefde klassieker voor meerdere gezinnen tijdens de feestdagen.

8 Alles wat ik wil voor Kerstmis (1991) - 6.0

Cast van Alles wat ik wil voor Kerstmis (1991)
Cast van Alles wat ik wil voor Kerstmis (1991)

Als het gaat om kerstklassiekers uit de jaren 90 waarover wordt gedebatteerd, staat All I Want For Christmas bovenaan de lijst. De film volgt twee broers en zussen wiens enige kerstwens dit jaar is dat hun pas verloofde moeder haar verloofde in de steek laat en opnieuw contact maakt met hun vader. Bang dat de kerstman niet zal bezorgen, komen de kinderen in actie en sluiten hun toekomstige stiefvader op in een ijscowagen die hem naar New Jersey brengt.

Ondanks de 6,0 rating op IMDb, was het een flop aan de kassa toen het werd uitgebracht. Het lijkt alsof fans van kerstfilms maar niet kunnen beslissen of ze deze oprechte maar excentrieke film leuk vinden of haten.

7 Miracle On 34th Street (1994) - 6.5

Mara Wilson met de kerstman in Miracle op 34th Street (1994)
Mara Wilson met de kerstman in Miracle op 34th Street (1994)

Een remake van de gelijknamige kerstklassieker uit 1947, Miracle on 34th Street, sterren Mara Wilson als Susan Walker, een jong kind dat sceptisch is geworden over de kerstman. Susan's relatie met Santa wordt gecompliceerd wanneer het warenhuis Santa die haar moeder heeft ingehuurd, wordt gearresteerd en berecht voor mishandeling.

Hoewel de film een identiek verhaal vertelt aan het origineel, waren er een paar veranderingen, namelijk de John Hughes en George Seaton, de schrijvers, moesten fictieve namen van warenhuizen bedenken omdat Macy's weigerde betrokken te zijn bij de remake en Gimbels was failliet. De remake uit 1994 is niet alleen geliefd bij fans, maar was ook de vierde kerstfilm van John Hughes die als een klassieker werd beschouwd.

6 De Kerstman (1994) - 6.5

Tim Allen in De Kerstman (1994)
Tim Allen in De Kerstman (1994)

Het v alt niet te ontkennen dat The Santa Clause een van de meest iconische kerstfilms uit de jaren 90 is. In de film speelt Tim Allen de rol van Scott Calvin, een gescheiden vader die kerstavond en ochtend met zijn zoon mag doorbrengen. Hun nacht neemt een vreemde wending wanneer Scott de kerstman op zijn dak laat schrikken, waardoor hij v alt en sterft. Scott en Charlie gaan vervolgens op reis naar de Noordpool, waar ze ontdekken dat Scott nu de nieuwe kerstman is.

Verrassend genoeg kreeg de film aanvankelijk gemengde recensies, maar heeft sindsdien het hart van zowel critici als kerstfans veroverd. Daarnaast lanceerde het een succesvolle eigen franchise.

5 Home Alone 2: Lost In New York (1992) - 6.8

Home Alone 2 cast
Home Alone 2 cast

John Hughes is misschien het best gewaardeerd voor zijn coming-of-age-films uit de jaren 80, maar de man had ook veel succes als het ging om het schrijven van klassiekers voor kerstfilms. Na het succes van de eerste Home Alone, herzag Hughes de McCallisters in 1992 met de release van Home Alone 2: Lost In New York.

Deze keer ha alt Kevin McCallister (Macaulay Culkin) het vliegveld met zijn gezin, maar helaas belandt hij op het verkeerde vliegtuig dat hem zonder toezicht naar New York City brengt. Terwijl Kevin het uitleeft in het Plaza Hotel, wordt zijn leuke kerst alleen bedreigd als hij de Sticky Bandits opnieuw tegenkomt.

4 Mickey's Once Upon A Christmas (1999) - 7.2

Mickey Mouse pronkt met zijn mondharmonica in Mickey's Once Upon A Christmas (1999)
Mickey Mouse pronkt met zijn mondharmonica in Mickey's Once Upon A Christmas (1999)

Disney deed echt zijn best om te profiteren van de rage van de kerstfilm in de jaren negentig. Een van de beter ontvangen Disney-kerstfilms van het decennium was Mickey's Once Upon A Christmas. De film vertelde drie verschillende verhalen: een over Donald Duck en zijn kerstgeobsedeerde neefjes, een over Goofy die Max de beste kerst probeerde te geven om hem in de kerstman te laten geloven, en een waarin Mickey en Minnie elkaar allebei zouden willen geven. het perfecte kerstcadeau.

Hoewel de film niet in de bioscoop werd uitgebracht, deed hij het goed in direct-to-video-verkopen en bracht hij zelfs een vervolg voort in de jaren 2000.

3 Alleen thuis (1990) - 7.6

Kevin McAllister versiert een kerstboom
Kevin McAllister versiert een kerstboom

Hoewel het slechts een 7,6-beoordeling heeft op IMDb, is Home Alone misschien wel de meest iconische kerstklassieker die in de jaren negentig werd uitgebracht. Het is ook gelijk aan Hughes' meest populaire kerstfilm naast National Lampoon's Christmas Vacation.

De film speelt Macaulay Culkin als Kevin McCallister, een jonge jongen die zijn kerstwens krijgt wanneer zijn familie hem per ongeluk achterlaat terwijl ze racen om hun vlucht naar Parijs te halen. Alles gaat goed met Kevin totdat hij zich realiseert dat zijn huis wordt gekaapt door de Sticky Bandits. Als de man des huizes probeert Kevin te voorkomen dat de dieven uit zijn huis stelen.

2 The Muppet Christmas Carol (1992) - 7.7

Het Muppet-kerstlied (1992)
Het Muppet-kerstlied (1992)

Charles Dickens' A Christmas Carol is geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld en heeft in de loop der jaren verschillende verfilmingen ondergaan. In 1992 kregen de geliefde Muppets de kans om het klassieke verhaal tot leven te brengen.

Terwijl Scrooge werd gespeeld door Michael Caine, werden de andere personages gespeeld door de beroemde Muppets. Gonzo the Great speelde Charles Dickens, Kermit the Frog als Bob Cratchit en natuurlijk Miss Piggy als Emily Cratchit. De film verdiende $ 27,2 miljoen aan de kassa.

1 The Nightmare Before Christmas (1993) - 8.0

Jack verkleed als kerstman
Jack verkleed als kerstman

Hoewel de status van The Nightmare Before Christmas als kerstklassieker een veelbesproken onderwerp is, was het bij de release een van de meest succesvolle en populaire 'kerstfilms' uit de jaren negentig.

De film is gemaakt door Tim Burton en volgt Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloweentown, die niet geïnteresseerd is in Halloween. Jack heeft een pauze nodig en dwa alt het bos in waar hij portalen naar verschillende vakantiesteden ontdekt. Vervolgens wordt hij meegezogen in Christmastown, waar hij verliefd wordt op het idee om de Kerstman te zijn.

Aanbevolen: