Top 10 kerstfilms van de jaren 2000, gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Top 10 kerstfilms van de jaren 2000, gerangschikt volgens IMDb
Top 10 kerstfilms van de jaren 2000, gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Zonder kerstfilms zou het vakantieseizoen niet zo magisch zijn als het is. Gelukkig weet Hollywood jaar na jaar, decennium na decennium, onze iconische kerstfilms te veranderen, waardoor we hopen op een kerst, net als onze favoriete films.

GERELATEERD: 5 overschatte kerstfilms (& 5 ondergewaardeerde)

Hoewel het waar is dat in de decennia voorafgaand aan de jaren 2000 veel iconische kerstfilms werden uitgebracht die instant klassiekers werden, hadden de jaren 2000 verschillende grote eigen hits die niet over het hoofd mogen worden gezien. In feite werd een van de meest iconische kerstklassiekers uitgebracht in de jaren 2000.

10 Kerstmis met de Kranks (2004) - 5.4

Tim Allen en Jamie Lee Curtis in Christmas With The Kranks (2004)
Tim Allen en Jamie Lee Curtis in Christmas With The Kranks (2004)

Tim Allen is geen onbekende in kerstfilms nadat hij Scott Calvin speelde in The Santa Clause-franchise. In 2004 gooide Allen echter het rode kerstmanpak weg om naast Jamie Lee Curtis te schitteren in Christmas with the Kranks.

De film volgt dit stel met lege nesten dat besluit om voor de feestdagen op cruise te gaan omdat hun enige dochter niet naar huis zal komen. Hun droomvakantie wordt echter uitgesteld wanneer hun dochter haar ouders verrast door toch thuis te komen voor de vakantie.

9 Hoe de Grinch Kerstmis stal (2000) - 6.2

Jim Carrey als The Grinch met Max
Jim Carrey als The Grinch met Max

Dr. Seuss' geliefde kerstverhaal How The Grinch Stole Christmas kreeg een live-action bewerking in 2000. De film speelde Jim Carrey als de Grinch, een kluizenaar die een hekel heeft aan de jaarlijkse kerstviering die elk jaar in Whoville plaatsvindt. Hij is er zelfs zo moe van dat hij besluit om te proberen Kerstmis te verpesten. Zijn plannen worden echter gedwarsboomd wanneer hij de jonge en innemende Cindy Lou ontmoet die de Grinch de ware betekenis van Kerstmis en liefde leert.

Hoewel de film is aangepast van het Dr. Seuess-boek, waren de schrijvers in staat om origineel materiaal toe te voegen om de film tot zijn 105 looptijden te brengen. Veel van wat ze hebben toegevoegd, is gebaseerd op het tragische achtergrondverhaal van de Grinch en verandert Cindy Lou Who in de hoofdpersoon.

8 Deze kerst (2007) - 6.3

De ensemble cast van This Christmas
De ensemble cast van This Christmas

Deze Chrismtas, uitgebracht in 2007, heeft een grote en getalenteerde cast met onder meer Regina King en Idris Elba. De film volgt de familie Whitfield die hun eerste familiereünie organiseert tijdens de vakantie in vier jaar sinds hun oudste zoon het huis verliet.

Natuurlijk verloopt de familiereünie niet helemaal zoals matriarch "Ma'Dere" wil en tijdens de feestdagen worden verschillende persoonlijke en familiegeheimen onthuld. Van vreemdgaande echtgenoten en kinderen die niet-traditionele dromen willen najagen tot een arrestatie, de Whitfield's Christmas zal zeker een onvergetelijke zijn.

7 Mickey's Twice Upon A Christmas (2004) - 6.5

Donald Duck, Daisy, Minnie en Mickey Mouse schaatsen
Donald Duck, Daisy, Minnie en Mickey Mouse schaatsen

Na het succes van Mickey's Once Upon A Christmas eind jaren 90, heeft Disney een tweede anthologiefilm gemaakt: Mickey's Twice Upon A Christmas. De film werd opnieuw rechtstreeks op dvd uitgebracht, maar was nog steeds zeer succesvol.

Twice Upon A Christmas van Mickey vertelde vijf verhalen in plaats van drie over Minnie en Daisy, de neefjes van Donald Duck, Goofy en Max, en ten slotte Mickey Mouse en Pluto. Met vijf verhalen te vertellen was elk verhaal korter dan het origineel. Ook anders dan zijn voorganger was het gebruik van CGI-animatie in plaats van traditionele getekende animatie.

6 De Polar Express (2004) - 6.6

De hoofdpersoon in The Polar Express (2004)
De hoofdpersoon in The Polar Express (2004)

De jaren 2000 leken het jaar van boekaanpassingen te zijn als het om films ging, waaronder kerstfilms. Geïnspireerd door het gelijknamige kinderverhaal, volgt The Polar Express een jonge jongen die sceptisch is geworden over de kerstman als hij aan boord gaat van de "Polar Express" die belooft hem naar de Noordpool te brengen om de kerstman te zien voordat hij vertrekt op zijn kerstvakantie Eva reis.

The Polar Express is niet alleen een kerstklassieker, maar heeft ook het record voor de allereerste film die volledig digitaal is vastgelegd. Niet alleen dat, het is ook een animatiefilm waar zelfs volwassenen van kunnen genieten.

5 A Christmas Carol (2009) - 6.8

Jim Carey in A Christmas Carol (2009)
Jim Carey in A Christmas Carol (2009)

Hoewel A Christmas Carol van Charles Dickens vaker is verfilmd dan je kunt tellen, weerhield dat The W alt Disney Company er niet van om de kerstklassieker voor de derde keer uit te proberen.

Disney's A Christmas Carol, uitgebracht in 2009, gebruikte motion capture om de uitvoeringen van de getalenteerde cast vast te leggen voordat ze hun uitvoeringen vertaalden in 3D-geanimeerde karakters voor het uiteindelijke project. In deze aanpassing speelde Jim Carrey als Scrooge en speelde hij ook alle drie de Ghosts of Christmas.

4 The Holiday (2006) - 6.9

Kate Winslet en Jack Black in The Holiday (2006)
Kate Winslet en Jack Black in The Holiday (2006)

The Holiday, uitgebracht in 2006, is een kerstfilm voor alle fans van romantische komedie. In de film spelen Kate Winslet en Cameron Diaz twee vreemden die in twee verschillende landen wonen en die allebei voor de vakantie worden gedumpt. Vastbesloten om een nieuwe start te maken, besluiten de vrouwen van huis te ruilen voor de vakantie nadat ze een advertentie op internet tegenkwamen die Iris (Winslet) plaatste voor haar huisje.

De nieuwe locaties brengen zeker veel vreugde voor Iris en Amanda (Diaz), die beiden uiteindelijk de liefde vinden tijdens hun broodnodige vakanties. De liefdesbelangen spelen Jack Black en Jude Law, die allebei geweldig werk leveren door de beste romantische komedie-tropen te verkopen.

3 Slechte Kerstman (2003) - 7.0

Cast van Slechte Kerstman (2003)
Cast van Slechte Kerstman (2003)

Terwijl in de jaren 2000 veel gezinsvriendelijke kerstfilms werden uitgebracht, hield Hollywood dit decennium ook bezig met R-rated kerstfilms. In Bad Santa, uitgebracht in 2003, speelt Billy Bob Thornton de rol van Willie T. Stokes, een oplichter die samen met zijn partner Tony Cox elke kerstavond winkels berooft. Willie voelt het dit jaar echter niet en zijn slechte humeur bedreigt de hele oplichting.

Bad Santa was een commercieel en kritisch succes en bracht een vervolg voort dat in 2016 uitkwam.

2 Elf (2003) - 7.0

Will Ferrell eet snoepspaghetti in Elf
Will Ferrell eet snoepspaghetti in Elf

Ongetwijfeld de meest iconische kerstfilm die in de jaren 2000 werd uitgebracht, is de kerstklassieker uit 2003, Elf. De film speelt Will Ferrel in een van zijn eerste hoofdrollen sinds zijn vertrek uit Saturday Night Live.

De film volgt Buddy (Ferrel), een jonge man die een groot deel van zijn leven heeft gedacht dat hij een elf was. Wanneer de waarheid wordt onthuld dat hij is geadopteerd, gaat Buddy op zoek naar zijn echte vader in New York. De film was een enorm succes en verdiende $ 223,3 miljoen aan de kassa tegen een budget van $ 33 miljoen.

1 Love Actually (2003) - 7.6

Liefde eigenlijk notitiekaart scène
Liefde eigenlijk notitiekaart scène

Naast op volwassenen gerichte kerstfilms, zagen de jaren 2000 ook een toename van grote romantische kerstkomedies in studio's. Van de meest iconische van deze romcoms is de film Love Actually uit 2003.

De film speelt een cast met onder meer Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant en Kiera Knightly om er maar een paar te noemen. Naast de met sterren bezaaide cast heeft de film een van de meest iconische goedkope romantische grootse gebaren in de hele filmgeschiedenis.

Aanbevolen: