Deze 9 'Friends'-gaststerren werden echt succesvol

Inhoudsopgave:

Deze 9 'Friends'-gaststerren werden echt succesvol
Deze 9 'Friends'-gaststerren werden echt succesvol
Anonim

Veel, vele beroemde acteurs verschenen op Friends tijdens de reeks van tien seizoenen van de sitcom van 1994 tot 2004. De hele hoofdcast werd bekende namen en de show stond ook bekend om met frequente gastoptredens en cameo's van beroemdheden.

Er waren echter nog veel meer bekende namen die een gastrol hadden in Friends voordat ze enorm succesvol werden. Hier zijn negen Friends-gaststerren die zeer succesvolle artiesten in Hollywood werden. Sommige van deze sterren begonnen al beroemd te worden toen ze een gastrol hadden in de populaire sitcom, terwijl anderen nog maar net begonnen waren met hun carrière. Ze zijn echter allemaal veel succesvoller geworden sinds ze op Friends verschenen.

9 Ellen Pompeo

Tegenwoordig is Ellen Pompeo een van de best betaalde acteurs op televisie. Ze speelt in het langlopende ABC-medische drama Grey's Anatomy, dat dit najaar zijn achttiende seizoen ingaat. Voordat ze echter over de hele wereld bekend stond als Dr. Meredith Gray, verscheen Pompeo op Friends in de aflevering van seizoen 10, "The One Where The Stripper Cries", als Missy Goldberg, een vrouw op wie zowel Chandler als Ross verliefd waren op de universiteit.

8 Jim Rash

Jim Rash is voor tv-comedyfans direct herkenbaar als de decaan van Greendale Community College, Craig Pelton, van de geliefde sitcom Community. Rash is ook een Academy Award-winnende scenarioschrijver; hij won de Oscar voor het medeschrijven van de film The Descendants. Voordat hij Dean Pelton was en voordat hij een Oscarwinnaar was, maakte hij een kleine verschijning in de laatste aflevering van Friends als een nerveuze passagier op Rachels vliegtuig naar Parijs.

7 George Clooney

Afbeelding
Afbeelding

Toen George Clooney een gastrol speelde in Friends, was hij al een bekende acteur. In feite verscheen hij in Friends als een cross-promotie voor zijn eigen tv-show, het medische drama E. R. He en zijn E. R.-tegenspeler Noah Wyle speelden artsen die Rachel en Monica in het ziekenhuis ontmoeten en uitnodigen voor een dubbele date. Sindsdien is Clooney echter een van de beroemdste acteurs ter wereld geworden. Hij heeft ook een zeer succesvolle carrière als regisseur en producent. Hij heeft twee Academy Awards gewonnen van de acht nominaties, en in 2016 won hij de prestigieuze Cecil B. DeMille Award voor levenslange prestatie in de filmindustrie.

6 Rebecca Romijn

Rebecca Romaine
Rebecca Romaine

Rebecca Romijn werd begin jaren 2000 beroemd dankzij haar rol als Mystique in de X-Men-filmserie. Ze speelde ook een sleutelrol in andere superheldenprojecten zoals The Punisher-film en verschillende geanimeerde Superman- en Justice League-films. Haar eerste acteerrol was in 1997, toen ze in een aflevering van Friends verscheen als een vrouw waarmee Ross uitgaat met wie een erg vies appartement heeft.

5 Ben Stiller

Tegenwoordig is Ben Stiller een van de meest bekende en veelzijdige filmsterren in Hollywood. Hij heeft slapstickkomedies, kinderfilms, onafhankelijke drama's en romcoms gemaakt. Toen hij echter net aan zijn carrière begon, werd hij meestal beschouwd als een sketchcomedian, nadat hij had opgetreden op Saturday Night Live en The Ben Stiller Show. In 1997 speelde hij een gastrol in een aflevering van Friends als een man genaamd Tommy met een erg opvliegend karakter.

4 Mae Whitman

Mae Whitman acteert al sinds ze een jong kind was, en ze was pas acht jaar oud toen ze verscheen in de seizoen drie aflevering van Friends "The One Where Rachel Quits". Ze speelt een padvindster die ervan droomt naar een ruimtekamp te gaan, en Ross moet haar helpen koekjes te verkopen om die droom te verwezenlijken. Tegenwoordig is ze vooral bekend van haar bijrol in Arrested Development als Ann Veal, haar hoofdrol als Amber Holt in Parenthood en haar hoofdrol in Good Girls als Annie Marks.

3 Craig Robinson

The Office - Seizoen 9
The Office - Seizoen 9

Craig Robinson heeft een heel herkenbaar gezicht dankzij zijn werk in komedies als Pineapple Express, Zack en Miri Make a Porno en Hot Tub Time Machine, evenals de sitcom The Office. In 2002 begon hij echter net als acteur toen hij een rol kreeg als receptionist in de Friends-aflevering "The One with Princess Consuela".

2 Scott Adsit

Pete op 30 Rock (Scott Adsit)
Pete op 30 Rock (Scott Adsit)

Scott Adsit verscheen in 2002 in Friends als casting director die auditie doet voor Joey voor een rol in een film. Op dat moment in zijn carrière stond Adsit in Chicago bekend om haar improvisatie- en sketchcomedy-werk in The Second City, maar hij moest zich nog vestigen als acteur op het scherm. In 2006 kreeg hij een hoofdrol in de NBC sitcom 30 Rock-producer Pete Hornberger, en in 2014 speelde hij in de Disney-animatiefilm Big Hero 6 als Baymax de robot.

1 Jane Lynch

Jane Lynch heeft een lange en succesvolle carrière als acteur achter de rug en tegen de tijd dat ze een gastrol had in Friends, had ze al een paar films gemaakt en verscheen ze in verschillende televisieshows. Het was echter pas een paar jaar later dat ze naar het sterrendom schoot. Sinds haar verschijning in de aflevering "The One Where Estelle Dies" van seizoen tien, heeft Lynch vijf Emmy Awards gewonnen voor haar werk in shows als Glee, Hollywood Game Night en The Marvelous Mrs. Maisel.

Aanbevolen: