Deze scène in 'Titanic' was echt echt, en niet CGI

Deze scène in 'Titanic' was echt echt, en niet CGI
Deze scène in 'Titanic' was echt echt, en niet CGI
Anonim

Iedereen die opgroeide in de jaren '90 zal zich de 'Titanic'-film herinneren, die het verhaal van de RMS Titanic vertelt. Het duurde zo lang dat er een pauze voor nodig was, en toen de VHS-band uitkwam, duurde het meer dan één om alle twee uur en veertig minuten vast te houden.

Maar zelfs vandaag de dag merken fans nieuwe dingen over de film op en delen ze veel 'spoilers'. Hoewel ze 20 jaar na de release van de film nauwelijks spoilers kunnen worden genoemd.

Een deel van wat zo geweldig is aan de film, is hoe geavanceerd de technologie destijds was. Immers, terwijl de producenten er alles aan deden om uitgebreide sets te maken en het ontwerp van het oorspronkelijke schip te imiteren, heeft CGI geholpen om veel te bereiken van wat de film zo episch maakte. James Cameron's passie voor de opgeloste en onopgeloste mysteries van de RMS Titanic zorgde voor meer authenticiteit in elke scène.

Een andere reden waarom 'Titanic' zo hartverscheurend was, was het feit dat er veel waargebeurde verhalen waren van Titanic-passagiers in de theaters, merkt History op. Bovendien waren veel van de regels en scènes volledig gead-libd op basis van de emoties van de acteurs.

Leonardo DiCaprio improviseerde zelfs zijn meest iconische lijn. Scènes tussen Jack en Rose waren ook geïmproviseerd, merkte IMDb op, inclusief het stukje waar Rose in Cal's gezicht spuugde.

In termen van realisme is het niet moeilijk te geloven dat de oceaanscènes in een zwembad zijn gefilmd en later zijn bewerkt om eruit te zien alsof de acteurs zich in de open oceaan bevonden. Zelfs de tekenscène, waarin Jack Rose schetst, is bewerkt; regisseur James Cameron schetste met zijn eigen (linker)hand. Vervolgens spiegelde hij de beelden om Leo's rechtshandigheid te evenaren.

In wezen zou elke enthousiaste fan een essay kunnen schrijven over alle manieren waarop 'Titanic' is aangepast, van opname tot release.

En toch was er één absoluut iconisch moment in de film dat niet CGI-gemanipuleerd was. Volgens IMDb was het monumentale moment waarop Jack en Rose voor de boeg van het schip staan, met de zonsondergang op de achtergrond, volkomen authentiek.

Het schip was natuurlijk niet helemaal echt, maar de set is gebouwd op een locatie aan zee om de bemanning het voordeel van natuurlijk licht te geven. De sfeer deed waarschijnlijk ook geen pijn.

Leonardo DiCaprio als Jack en Kate Winslet als Rose in Titanic
Leonardo DiCaprio als Jack en Kate Winslet als Rose in Titanic

Toch duurde het acht dagen van pogingen voordat de filmploeg in staat was om de scène vast te leggen die de uiteindelijke versie van de film zou halen. Op de allerlaatste dag van de opnames was de lucht bewolkt, maar een pauze in de wolken bezorgde James Cameron zijn perfecte zonsondergang.

Cameron zou later toegeven dat het schot een beetje onscherp was vanwege de haast waarmee het werd geschoten, maar het was zo dicht bij een perfecte zonsondergang als hij kon bereiken. Dankzij het doorzettingsvermogen van de cast en crew (en een beetje geluk op basis van het weer), kregen fans ware magie te zien toen Rose zei: "Ik vlieg, Jack."

Aanbevolen: