Hier is hoe fans de carrière van een MCU-regisseur bijna verpesten

Inhoudsopgave:

Hier is hoe fans de carrière van een MCU-regisseur bijna verpesten
Hier is hoe fans de carrière van een MCU-regisseur bijna verpesten
Anonim

Toen Iron Man in 2008 werd uitgebracht, had niemand kunnen weten dat dit het begin was van zoiets groots. Wat de televisie betreft, is het Marvel Cinematic Universe immers betrokken geweest bij vele hitshows, waaronder Agents of S. H. I. E. L. D., plus de Disney+- en Netflix-series. Bovendien is de serie de meest winstgevende filmfranchise in de geschiedenis geworden, wat ertoe heeft geleid dat veel MCU-sterren een fortuin hebben betaald voor hun rollen.

Natuurlijk is er één belangrijke reden waarom het Marvel Cinematic Universe zoveel succes heeft gehad: de franchise heeft fans urenlang vermaak en plezier bezorgd. Gezien dat feit kunnen sommige mensen ervan uitgaan dat MCU-fans doorgaans niets anders zijn dan aardig voor de mensen die hebben geholpen om de serie tot leven te brengen. Helaas voor één MCU-regisseur kwamen de fans van de serie schokkend dicht bij het verpesten van zijn carrière.

Een teleurstellende film

In 2013 werd Thor: The Dark World van Alan Taylor uitgebracht in de bioscoop. Helaas voor iedereen die bij die film betrokken was, werd deze op grote schaal gepand door fans van Marvel Cinematic Universe. Wanneer een film bioscoopbezoekers teleurstelt, zoeken ze vaak naar iemand om de schuld te geven. Als het op Thor: The Dark World aankomt, wezen veel fans hun vitriool op Alan Taylor. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat Alan Taylor als regisseur van Thor: The Dark World een rol speelde in het falen ervan bij het publiek, verdient hij zeker niet alle schuld.

Tijdens een Hollywood Reporter-interview in 2021 legde Alan Taylor uit dat fans de versie van Thor: The Dark World die hij voor ogen had niet te zien kregen. "De versie waarmee ik was begonnen, had meer kinderlijke verwondering." "Er waren grote plotverschillen die omgekeerd waren in de snijkamer en met extra fotografie - mensen [zoals Loki] die waren overleden waren niet dood, mensen die uit elkaar waren gegaan waren weer bij elkaar. Ik denk dat ik mijn versie wel zou willen.”

Een andere reden waarom Taylor niet zoveel schuld verdient, is dat het mogelijk lijkt dat geen enkele regisseur het lot van de film had kunnen veranderen. De oorspronkelijke regisseur van Thor: The Dark World, Patty Jenkins, legde tijdens een Vanity Fair-interview in 2020 uit dat ze het project verliet vanwege wat ze als een slecht script beschouwde.

“Ik geloofde niet dat ik een goede film kon maken van het script dat ze van plan waren te doen. Ik denk dat het een enorme deal zou zijn geweest - het zou eruit hebben gezien alsof het mijn schuld was. Het zou eruit hebben gezien als: 'Oh mijn god, deze vrouw heeft het geregisseerd en ze heeft al deze dingen gemist.'"

Een directeur spreekt zich uit

Twee jaar nadat Alan Taylors Thor: The Dark World werd uitgebracht, verscheen het volgende project van de regisseur, Terminator Genisys, overal in de bioscoop. Helaas werd Terminator Genisys gepand door critici en bioscoopbezoekers.

In de hoofden van de meeste enthousiaste filmfans lijkt de kans om een MCU en Terminator-film te regisseren een droom die uitkomt. Helaas voor Alan Taylor werden zijn ervaringen met Thor: The Dark World en Terminator Genisys al snel een nachtmerrie. Per slot van rekening onthulde hij tijdens zijn eerder genoemde Hollywood Reporter-interview hoeveel de terugslag die Taylor voelde van fans hem verwoestte.

“Ik had de wil verloren om films te maken. Ik verloor de wil om als regisseur te leven. Ik geef daar niemand de schuld van. Het proces was niet goed voor mij. Dus ik kwam eruit door het plezier van het filmmaken opnieuw te ontdekken.”

Een comeback maken

Voordat Alan Taylor aan het hoofd stond van Thor: The Dark World en Terminator Genisys, had hij jarenlang naam gemaakt als een geweldige televisieregisseur. Taylor stond bijvoorbeeld aan het hoofd van afleveringen van shows als Oz, The Sopranos, Six Feet Under, Lost, Mad Men, Sex and the City, Boardwalk Empire en Game of Thrones.

In de jaren die volgden op de release van Thor: The Dark World en Terminator Genisys, werkte Alan Taylor nauwelijks. Afgezien van het regisseren van een goed ontvangen aflevering van Game of Thrones, waren Taylor's enige credits van 2016 tot 2020 zelfs een enkele aflevering van twee shows waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Met dat in gedachten zou het niet onredelijk zijn geweest voor mensen om aan te nemen dat de beste dagen van Taylor's carrière achter hem lagen. Gelukkig voor Taylor en fans van zijn werk, zal zijn eerste film sinds Terminator Genisys eind 2021 uitkomen en er wordt lang naar uitgekeken.

Toen The Sopranos in 2007 ten einde liep, leek het duidelijk dat fans van de veelgeprezen serie in die wereld nooit meer verhalen te zien zouden krijgen. Het zou echter blijken dat een Sopranos-prequelfilm met de titel The Many Saints of Newark in 2021 wordt uitgebracht en wordt begeleid door Alan Taylor. Natuurlijk is er geen manier om te weten of The Many Saints of Newark zal slagen, vooral omdat veel mensen veel te leren hebben over James Gandolfini's zoon Michael en hij is een van de sterren van de film. Dat gezegd hebbende, is het volkomen logisch dat Taylor werd getikt om de film te regisseren sinds hij zes afleveringen van het laatste seizoen van The Soprano regisseerde.

Aanbevolen: