Samuel L. Jackson was vroeger een verslaafde, maar hij liet het zijn carrière niet verpesten

Inhoudsopgave:

Samuel L. Jackson was vroeger een verslaafde, maar hij liet het zijn carrière niet verpesten
Samuel L. Jackson was vroeger een verslaafde, maar hij liet het zijn carrière niet verpesten
Anonim

Op 72-jarige leeftijd vertoont Samuel L. Jackson nog steeds geen tekenen van vertraging. Hij heeft momenteel verschillende projecten in pre- en postproductie, waaronder 'The Marvels'. De acteur heeft een behoorlijke carrière doorstaan, maar hij zal de eerste zijn om toe te geven dat het achter de schermen niet zonder problemen verliep.

Tijdens zijn vroegere dagen verdiende Jackson zijn strepen in de theaterwereld en hoewel hij ongelooflijke optredens gaf, worstelde hij achter de schermen met een verslaving.

We kijken terug op dat punt in zijn leven, en ontdekken wie een grote rol heeft gespeeld bij het vormgeven van zijn carrière en hem uiteindelijk toe te staan zijn gewoonten uit het verleden te doorbreken.

Samuel's carrière begon met theater

Voor Samuel L. Jackson begon zijn carrière met een passie voor theater. Hij hield er niet alleen van om zichzelf aan het werk te zien en te anticiperen op een project, maar hij genoot ook van de reacties van het publiek die ermee gepaard gingen. Vroeger ging het voor de iconische beroemdheid allemaal om feedback van het publiek.

"Dat is wat mij is geleerd toen ik theater deed", zei hij. "Dat, als je op het podium komt, je het zo wilt verlichten dat, als je weggaat, mensen met je mee willen gaan. En ik hoop dat ik dat ben als ik opduik."

Jaren later zou hij natuurlijk opklimmen tot een legendarische status op het grote scherm. Toch wil Jackson ondanks al zijn werk geen legende worden genoemd.

Volgens zijn woorden met Cinema Blend moeten legendes in een ander licht worden geïdentificeerd.

"Legenden zijn mensen die dingen bereiken die niet door andere mensen kunnen worden bereikt, of die iets buitengewoons hebben gedaan. Ik heb gewoon doorgezet door hard te werken en vasthoudendheid om te komen waar ik ben."

Wat veel fans niet wisten, is dat Jackson ten tijde van zijn theaterwerk helemaal rechtop het podium betrad en dat hij een verslaving begon te ontwikkelen.

Jackson kwam bijna nooit nuchter op het podium toen hij begon

"Weet je, ik kon het niet zo goed af als vroeger. Toen waren het problemen. Daarvoor was het gewoon het leven. Weet je, ik dronk, ik rookte. Ik werd high. Jij weet je, het stond mijn leven niet in de weg op die manier, of ik dacht niet dat het zo was."

Al snel werd die neiging erger, omdat Jackson andere drugs zou gebruiken om aan zijn verslaving te voldoen. Niet alleen dat, maar nuchter op het podium komen gebeurde bijna nooit. Voor elk optreden vertrouwde hij op zijn verslaving.

Ik was een drugsverslaafde en ik was vaak gek, maar ik had een goede reputatie. Kwam op tijd, kende mijn regels, raakte mijn sporen. Ik maakte het gewoon niet veel geld, maar artistiek was ik zeer tevreden. Ik deed Pulitzerprijswinnende toneelstukken.''

"Ik werkte met mensen die me beter maakten, die me uitdaagden. Dus ik deed de dingen op de juiste manier, alleen dat ene ding stond in de weg - mijn verslaving. de manier waarop het was - boem! De deur blies wijd open."

Het vinden van die heldere geest veranderde zijn carrière volledig en terugkijkend heeft Jackson een specifieke persoon om ervoor te bedanken.

LaTanya Richardson Jackson veranderde zijn wegen

Getrouwd sinds 1980, beweert Jackson dat hij en zijn vrouw al die jaren later nog steeds 'aan elkaar gelijmd' zijn. Niet alleen dat Jacksons vrouw een groot deel van hem uitmaakte om eindelijk nuchter te worden.

Ze zou advies geven met betrekking tot zijn carrière en alleen als hij een heldere geest had, kon hij het begrijpen. Volgens Jackson naast The Guardian was dat het moment waarop alles voor hem veranderde.

“Ik heb altijd mijn vrouw LaTanya gehad, die mijn strengste criticus is. Ze zou zeggen: 'Je bent zo intelligent dat de eerste keer dat je iets leest, je denkt dat je het intellectueel en emotioneel begrijpt, dan vind je de stembuigingen en de gezichtsuitdrukkingen - en daarmee kom je er wel. Maar er zit geen bloed in.' En ik heb zoiets van: 'Het is allemaal schijn, waar heb je het in godsnaam over?"

"En pas toen ik nuchter werd, wist ik volledig wat ze bedoelde. Vroeger deed ik dingen op het podium en keek ik een beetje naar de reactie van het publiek - 'Aha! Ik heb ze goed die tijd!' En toen ik dat eenmaal kon negeren en me kon concentreren op de relaties met de mensen met wie ik op het podium stond, kon ik eindelijk opbloeien tot wat ik ook dacht dat ik nu ben."

Jackson keek na dat moment nooit meer achterom, raasde door Hollywood en werd een gigantische ster.

Aanbevolen: