Fans prijzen Elizabeth Olsen voor het verdedigen van Scarlett Johansson's 'Black Widow'-rechtszaak tegen Disney

Fans prijzen Elizabeth Olsen voor het verdedigen van Scarlett Johansson's 'Black Widow'-rechtszaak tegen Disney
Fans prijzen Elizabeth Olsen voor het verdedigen van Scarlett Johansson's 'Black Widow'-rechtszaak tegen Disney
Anonim

Elizabeth Olsen spreekt zich uit ter verdediging van haar Marvel-co-ster Scarlett Johansson, die vorige maand de krantenkoppen haalde vanwege beweringen dat Disney hun contract met haar had geschonden.

In haar rechtszaak beweerde Johansson dat de stap van het bedrijf om haar film Black Widow gelijktijdig uit te brengen in zowel Disney Plus als in de bioscopen een schending van haar deal was, aangezien haar back-endwinst sterk afhankelijk was van het succes van de film op de kassa.

De last-minute stap om Black Widow op het streamingplatform te zetten betekende kennelijk dat Johanssons inkomsten zouden hebben geleden, en ze vraagt terecht dat Disney de schade vergoedt.

Hoewel veel andere Disney-sterren zijn stil gebleven over deze kwestie, besloot Olsen om over de situatie te spreken, terwijl ze de Avengers-ster prees tijdens een recent interview met Vanity Fair, en zei dat ze blij was te horen dat Johansson actie ondernam tegen de stevig.

"Ik denk dat ze zo stoer is en letterlijk toen ik [over de rechtszaak] las, dacht ik: 'Goed voor je Scarlett'", zei ze. "Als het gaat om acteurs en hun verdiensten, bedoel ik, dat zijn gewoon… dat zijn gewoon alle contracten. Dus het staat in het contract of niet.”

Omdat deze dingen vaak gaan in de showbusiness, staat er ook een symbolisch leven op het spel in deze strijd tegen de gelijktijdige release: bioscopen. Olsen vervolgde dat ze zich ook zorgen maakt over het feit dat kleine films de kans krijgen om in de bioscoop te zien. Ik ga graag naar de bioscoop en ik wil niet per se alleen een Oscar-mededinger of een blockbuster zien. Ik zou graag kunstfilms en arthouse theater willen zien.”

“En dus maak ik me daar zorgen over, en mensen die deze theaters in leven moeten houden. En ik weet niet hoe dat financieel werkt voor deze theaters."

Johansson beweert in haar rechtszaak dat ze ongeveer $ 50 miljoen heeft verloren na Disney's beslissing om Black Widow op Disney+ uit te brengen terwijl het nog in de bioscopen draaide, waarbij ze de deal die ze hadden getekend met de A-lijst actrice volledig negeerde.

De zaak is nog steeds aan de gang, maar volgens rapporten wil Disney nu verder gaan door een privéarbitrage aan te vragen om de rechtszaak te regelen.

Aanbevolen: