‘Iron Man 2’: fans reageren op Scarlett Johansson die de behandeling van Black Widow veroordeelt

Inhoudsopgave:

‘Iron Man 2’: fans reageren op Scarlett Johansson die de behandeling van Black Widow veroordeelt
‘Iron Man 2’: fans reageren op Scarlett Johansson die de behandeling van Black Widow veroordeelt
Anonim

Vooruitlopend op de première van Black Widow heeft Scarlett Johansson kritiek geuit op de hyperseksualisering van haar personage in Iron Man 2.

De actrice staat bekend om het spelen van Natasha Romanoff alias Black Widow in de MCU. Haar eerste optreden in een Marvel-film dateert uit de film uit 2010 die zich richt op Robert Downey Jr.'s Tony Stark. Black Widow doet zich voor als Natalie Rushman en infiltreert Stark Industries om Stark te bespioneren.

Scarlett Johansson roept de hyperseksualisering van Black Widow op in 'Iron Man 2'

Vanaf haar eerste scène op het scherm is Romanoff openlijk geseksualiseerd, waarbij Stark door haar foto's bladert, waaronder een waarin ze lingerie draagt.

“[Iron Man 2] was echt leuk en had veel geweldige momenten, het personage is zo geseksualiseerd, weet je? Er werd echt over gesproken alsof ze een stuk van iets is, zoals een bezit of een ding of wat dan ook - als een stuk ezel, echt waar. En Tony verwijst op een gegeven moment zelfs naar haar als zoiets. Wat zegt hij?" Johansson vertelde Collider.

"Ik wil wat", zegt Stark tegen Pepper Potts van Gwyneth P altrow. Potts noemt Romanoff ook "een zeer dure rechtszaak over seksuele intimidatie als je haar blijft lonken".

De actrice gaf ook toe dat ze dat soort opmerkingen destijds als een compliment zag.

“Omdat mijn denken anders was. Misschien had ik zelfs, weet je, mijn eigenwaarde waarschijnlijk afgemeten aan dat soort opmerkingen of, zoals veel jonge vrouwen, kom je tot je recht en begrijp je je eigenwaarde. Het verandert nu. Nu krijgen mensen, jonge meisjes, een veel positievere boodschap, maar het was ongelooflijk om deel uit te maken van die verschuiving en om aan de andere kant naar buiten te kunnen komen en deel uit te maken van dat oude verhaal, maar ook van vooruitgang. Evolueren. Ik vind het best cool, voegde ze eraan toe.

Fans wierpen hun steun achter Johansson

Johansson's opmerkingen volgen die van Emily Ratajkowski die This Is 40 roept vanwege de behandeling van het personage gespeeld door Megan Fox.

"Het is geweldig om te zien hoe beroemde vrouwen hun kracht gebruiken om positieve - en lang verwachte - veranderingen aan te brengen", twitterde een fan na het lezen van de opmerkingen van Johansson.

“Ik hou van Johansson's commentaar in dit artikel, en zo blij dat de wereld aan het veranderen is”, schreef een andere fan.

“Marvel heeft Black Widow volledig verraden als personage in IM2”, merkte een andere fan op.

Hopelijk krijgt Black Widow haar te pakken in de aankomende stand-alone film geregisseerd door Cate Shortland. Johansson herneemt haar rol tegenover Florence Pugh en speelt Romanoffs zus-niet-zus Yelena Belova. Dit wordt Pughs eerste verschijning in een MCU film.

Black Widow opent in de bioscoop en is vanaf 9 juli te koop op Disney+ via Premier Access

Aanbevolen: