Heath Ledger versloeg Ashton Kutcher voor deze iconische rol

Inhoudsopgave:

Heath Ledger versloeg Ashton Kutcher voor deze iconische rol
Heath Ledger versloeg Ashton Kutcher voor deze iconische rol
Anonim

Jonge sterren naar voren zien komen is altijd leuk voor filmfans, omdat ze een glimp opvangen van wat komen gaat. Sommige beginnen breken pas uit als ze veel ouder zijn, maar zoals we in het verleden hebben gezien, komen sommige namen op de voorgrond als jonge volwassenen en kijken ze nooit meer achterom. Namen als Tom Holland en Timothee Chalamet zijn hiervan recente voorbeelden.

Tijdens de jaren 2000 maakte een dynamische Australische acteur genaamd Heath Ledger zijn aanwezigheid op wereldwijde schaal voelbaar en bracht hij zijn tijd door op het grote scherm om het publiek te verbazen met geweldige uitvoeringen. Ondanks dat zijn carrière kort was, kon Ledger een indrukwekkende erfenis achterlaten. Om dit te doen, moest hij de juiste rollen krijgen, wat betekende dat hij tijdens het auditieproces een aantal zware concurrentie moest verslaan.

Laten we terugkijken naar waar het allemaal begon en zien voor welke grote rol Heath Ledger namen als Ashton Kutcher versloeg.

Heath Ledger had een geweldige carrière

Tijdens zijn tijd in de entertainmentindustrie toonde Heath Ledger zich een geweldige artiest die in staat was om elk project waaraan hij deelnam naar een hoger niveau te tillen. De Australische acteur maakte zijn weg naar het buitenland om een wereldwijd publiek aan te boren, en toen hij eenmaal een ster werd, maakte hij optimaal gebruik van zijn tijd op het grote scherm.

Ledger maakte zijn naam eind jaren '90 en bracht vervolgens zijn tijd door in de jaren 2000 om een indrukwekkende lijst met kredieten op te bouwen. Hij had altijd het talent en toen hij eenmaal voor de juiste projecten was ingezet, liet hij de wereld zien wat hij kon.

Eric Roberts, die met Ledger aan The Dark Knight werkte, sprak over het werken met de acteur en zei: "Ik ging met hem op de set en hij was geweldig. Hij was lief. Hij was benaderbaar. Hij was aardig. Hij was voorbereid. Hij was grappig. Ik heb zelfs verschillende scènes met hem gehad."

Na verloop van tijd werden enkele van Ledger's grootste rollen iconisch.

Een paar van zijn rollen werden iconisch

Heath Ledger's tijd aan de top van de entertainmentindustrie duurde niet lang, maar dit betekent niet dat de acteur geen grote indruk maakte op zowel fans als critici. Ledger leverde de goederen af toen de camera's draaiden, en verschillende van zijn rollen zijn iconisch geworden.

Eerst en vooral is er geen manier om naar de grootste rollen van Ledger te kijken zonder zijn tijd als de Joker in The Dark Knight van dichtbij te bekijken. Zijn casting in de film werd met gekreun ontvangen van stripfans, maar toen de film eenmaal in de bioscoop verscheen, werd Ledger's optreden met overweldigende bijval ontvangen van vrijwel iedereen. Deze uitvoering leverde Ledger zelfs postuum een Oscar op voor Beste Mannelijke Bijrol.

Alsof die rol op zich niet indrukwekkend genoeg is, had de acteur ook nog een paar anderen die de tand des tijds hebben doorstaan. In 2001 speelde Ledger in A Knight's Tale, dat financieel een succes was. In de jaren sinds de release heeft de film een enorme aanhang behouden en heeft het de erfenis van Ledger een boost gegeven.

Er zijn een paar andere rollen waar Ledger absoluut in verpletterd is, en fans gaan graag terug om zijn werk te bekijken. Interessant genoeg kwam een van zijn beroemdste rollen al vroeg in zijn carrière, en hij moest een jonge Ashton Kutcher verslaan voor het optreden.

Hij versloeg Ashton Kutcher voor '10 dingen die ik haat aan jou'

Dus, voor welke rol versloeg de jonge Heath Ledger Ashton Kucther? Het bleek niemand minder te zijn dan de rol van Patrick in 10 Things I Hate About You, de film die Ledger introduceerde bij het Amerikaanse publiek. Het was een enorme doorbraak voor de artiest en de concurrentie voor de rol was hevig.

Ledger moest niet alleen Kutcher verslaan voor de rol, maar hij moest ook Josh Hartnett verslaan, die in die tijd een andere ster in opkomst was. Die jongens hadden geweldige dingen kunnen doen met de rol van Patrick, maar Ledger leverde de goederen en verspilde geen tijd om een sterartiest te worden.

Ondanks het mislopen van de rol, zouden zowel Kutcher als Hartnett geweldige dingen gaan doen in Hollywood. Hartnett zou in projecten als Black Hawk Down, Pearl Harbor en Sin City spelen, terwijl Kutcher in That '70s Show en What Happens in Vegas zou zijn. Kutcher was ook gastheer van de hitserie Punk'd.

Heath Ledger liet een enorme erfenis na na zijn overlijden, en veel van zijn prestaties begonnen met 10 Things I Hate About You.

Aanbevolen: