Paul Rudd versloeg Ben Affleck voor een rol in deze iconische film

Inhoudsopgave:

Paul Rudd versloeg Ben Affleck voor een rol in deze iconische film
Paul Rudd versloeg Ben Affleck voor een rol in deze iconische film
Anonim

Als een van de meest populaire films van de jaren 90, is Clueless een tijdloze film die nog net zo geliefd is als toen hij voor het eerst in de bioscoop verscheen. Met Alicia Sliverstone als Cher in de hoofdrol, was Clueless op het juiste moment op de juiste plaats, en hoewel het casten van de film moeilijk was, kwam alles goed naarmate de tijd verstreek.

De rol van Josh bleek moeilijk te vervullen en er waren een aantal interessante keuzes om het personage te spelen. Op een gegeven moment waren Paul Rudd en Ben Affleck klaar voor de rol, maar slechts één kon hem naar beneden halen.

Laten we eens kijken naar de casting van Josh in Clueless.

Ze waren klaar voor de rol van Josh in 'Clueless'

Paul Rudd Geen idee
Paul Rudd Geen idee

Als we terugkijken op succesvolle films, is het altijd interessant om te zien hoe castingbeslissingen ertoe hebben bijgedragen dat een film een enorme hit werd. De verkeerde persoon in de verkeerde rol verandert alles, en gelukkig maken succesvolle films vaker de juiste beslissing. In de jaren 90 moesten de mensen die Clueless maakten een moeilijke beslissing nemen voor de rol van Josh.

Voordat hij opkwam voor de rol van Josh in Clueless, werkte Paul Rudd voor de televisie, met zijn meest opvallende rol in de serie, Sisters. Hij verscheen 20 afleveringen in de show en van daaruit kreeg hij rollen in andere televisieprojecten zoals Moment of Truth: Stalking Back, The Fire Next Time en Wild Oats. Hij had geen ervaring op het grote scherm, maar de filmmakers zagen duidelijk iets wat ze leuk vonden.

Ben Affleck, een andere jonge artiest die in was voor de rol, had ook werk verzet voordat hij werd geroepen. Affleck had veel meer ervaring dan Rudd, omdat hij sinds de jaren 80 rollen op zowel het grote als het kleine scherm had. Affleck was verschenen in projecten als The Torkelsons, School Ties en Buffy the Vampire Slayer, en Dazed and Confused.

Ondanks dat beide mannen iets unieks op tafel brachten, konden de filmmakers er maar één kiezen voor de rol. Gezien het succes van de film, zouden we zeggen dat ze de juiste beslissing hebben genomen.

Rudd krijgt het optreden

Paul Rudd Geen idee
Paul Rudd Geen idee

Ondanks dat hij geen ervaring op het grote scherm had en minder ervaring dan Affleck in het algemeen, was Paul Rudd de man die werd gekozen om Josh te spelen in Clueless. De filmmakers zagen wat hij kon doen in de rol, en hij bleek een ongelooflijke fit te zijn in wat een klassieker van het decennium werd.

Schrijver en regisseur, Amy Heckerling, vertelde hoe moeilijk het was om de rol te casten die uiteindelijk naar Rudd ging en zei: "[Josh casten] was het moeilijkst. Ik had een visioen in mijn hoofd en het was geen gejammer van mensen daarbuiten. Als ik aan het schrijven ben, heb ik meestal kleine foto's van hoe ik me voorstel dat de man eruitziet. En ik had de Beastie Boy: Adam Horovitz. Er was iets slims en grappigs aan hem.”

Clueless, uitgebracht in 1995, was een enorme hit die de popcultuur stormenderhand veroverde. Het kreeg niet alleen solide recensies, maar het verdiende ook een aardige cent aan de kassa. Deze film werd een hoofdbestanddeel van het decennium en is na meer dan 25 jaar nog steeds geliefd en aanbeden door fans. Het laat maar weer eens zien hoe geweldig de filmmakers het hebben gedaan met elk klein detail dat nodig was om deze film tot leven te brengen.

Clueless was een succes en het was een enorm startpunt voor Paul Rudd, die nu een van de beroemdste mannen in Hollywood is. Ondanks dat hij de rol niet kreeg, deed Affleck het prima voor zichzelf.

Affleck werd later een ster

Ben Affleck die Amy achtervolgt
Ben Affleck die Amy achtervolgt

Affleck heeft misschien de rol van Josh in Clueless gemist, maar naarmate de jaren 90 vorderden, begon hij zijn plaats op de A-lijst te verstevigen. Films als Chasing Amy, Dogma, Good Will Hunting, Shakespeare in Love en Armageddon veranderden alles voor Affleck, die een kracht werd aan de kassa.

Naarmate de tijd verstreek, zijn beide mannen aan de top gebleven en hebben ze zelfs gedoken in superheldenfilms. Rudd speelt al jaren Ant-Man in de MCU en Affleck speelde Batman in de DCEU. Beide helden hebben geholpen de dag te redden, en de mannen achter de maskers waren nietjes van films uit de jaren 90.

Deze castingbeslissing was de juiste om te nemen, maar het is zo fascinerend dat beide mannen zoveel succes boekten. Affleck had ongelooflijk goed in de rol kunnen passen, en castingdirector, Carrie Frazier, vertelde Elle zelfs dat ze Ben Affleck had gehaald voor de rol van Josh. Ik dacht dat hij er fantastisch voor zou zijn. Ik probeerde echt Ben Affleck de rol te geven.'

Clueless was een enorme hit die profiteerde van een perfecte cast. Je moet je echter afvragen hoe het eruit zou hebben gezien met een paar aanpassingen.

Aanbevolen: