Waarom Captain Marvel verantwoordelijk is voor een groot probleem in de 'X-Men'-films

Inhoudsopgave:

Waarom Captain Marvel verantwoordelijk is voor een groot probleem in de 'X-Men'-films
Waarom Captain Marvel verantwoordelijk is voor een groot probleem in de 'X-Men'-films
Anonim

Het is buitengewoon gemakkelijk om Captain Marvel de schuld te geven van de ellende van het Marvel Cinematic Universe Dit komt omdat het personage het onderwerp is geweest van veel haat. Veel van deze haat is ingegeven door een duidelijk seksistisch verhaal of een totale minachting voor de acteur die het almachtige personage vertolkt, terwijl anderen erop wijzen dat het ontwerp van het personage zelf enigszins ontbreekt of dat ze gewoon ronduit een verschrikkelijk persoon. Hoewel sommige van de laatste misschien waar zijn, is er ook wat meer waarheid te onthullen… en dat is dat Captain Marvel verantwoordelijk is voor een ernstig onoplettendheid in de X-Men-films.

Het lijdt geen twijfel dat de X-Men-films worden geplaagd door allerlei consistentie- en tijdlijnproblemen die op geen enkele manier de schuld zijn van Carol Danvers. Maar het ontbreken van het personage Rogue is vrijwel zeker gedeeltelijk. Ja, een favoriet van X-Men-fans was nauwelijks aanwezig in de films en een deel van de schuld kan aan de voeten van Captain Marvel worden gelegd. Dit is waarom…

Waarom Captain Marvel verantwoordelijk is voor de afwezigheid van Rogue

Toen de X-Men-film van Bryan Singer voor het eerst uitkwam, maakte het publiek kennis met de wereld van Charles Xavier en Magneto door de ogen van Marie, AKA Rogue. Voor veel stripboeklezers was Rogue een van de meest geliefde personages van de franchise. In feite had ze veel meer te doen in de strips dan veel van haar X-Men-collega's, waaronder Wolverine.

Zoals besproken in het uitstekende video-essay van Nerdstalgic, speelde stripboekschrijver Chris Claremont tot het midden van de jaren negentig Rogue in een aantal van de beste verhalen. Toen hij het bedrijf verliet, wisten de nieuwe schrijvers echter niet goed wat ze met haar aan moesten. Maar dit weerhield Bryan Singer er niet van haar te gebruiken als perspectiefpersonage in X-Men uit 2000. In bijna alle opzichten was Rogue een integraal onderdeel van de plot van de film. Als je haar eruit zou halen, zou het gewoon niet werken. Toch nam de aanwezigheid van Rogue in de franchise, film voor film, aanzienlijk af tot het punt waarop ze bijna volledig uit de theatrale versie van X-Men: Days Of Future Past werd geknipt. En toen de regisseur zijn Rogue Cut uitbracht, had ze nauwelijks lijnen of veel meer schermtijd. Een personage dat in feite was opgezet om een van de belangrijkste te zijn, werd in feite verlaten.

Dit was een enorme teleurstelling voor de fans die in de serie slechts één van de kenmerkende krachten van Rogue zagen. In zowel de tekenfilm van de jaren 90 als in de strips liet Rogue een verscheidenheid aan ongelooflijke krachten zien, naast haar vermogen (en vloek) om de levenskracht (of krachten) te absorberen van iedereen die ze aanraakt. Dit omvat het vermogen om te vliegen, bovenmenselijke kracht, snelheid en waanzinnige duurzaamheid… Dit zijn de krachten die Rogue kreeg van Captain Marvel.

In de strips beschermt Rogue haar adoptiemoeder, Mystique, tegen een aanval door Captain Marvel en neemt ze tijdens het proces permanent enkele van haar waanzinnige gaven in zich op. Dit zijn de krachten die haar in wezen in staat stelden om een van de meest krachtige en actieve leden van het X-Men-team te worden. Als ze deze krachten had gekregen in de X-Men-films, zou Anna Paquins Rogue ongetwijfeld meer zijn vertoond.

Maar Fox Studios bezat niet de rechten op Captain Marvel toen de X-Men-films werden gemaakt. Daarom was er gewoon geen manier voor Rogue om Captain Marvel tegen te komen en haar gaven te verwerven. En zo werd Rogue uiteindelijk aan banden gelegd.

Wie anders de schuld dan Captain Marvel

Hoewel het zowel accuraat als leuk is om Captain Marvel de schuld te geven van het buitenspel zetten van Rogue, is de waarheid dat anderen de schuld hebben. Ten eerste de onwil van degene die de rechten op Captain Marvel/Ms. Marvel/Carol Danvers bezat om ze met Fox te delen. Het lijdt geen twijfel dat ze zouden hebben geprofiteerd van dit personage om de krachten van Rogue te verhogen als ze toegang hadden gehad. Rogue was tenslotte niet alleen geliefd, maar werd gespeeld door een van de grootste acteurs van die tijd, Academy Award-winnaar Anna Paquin.

Maar Hugh Jackman is ook schuldig.

Nadat de eerste X-Men was uitgebracht, werd Hugh Jackman een echte ster. Iedereen wilde dat hij de hoofdpersoon van de X-Men-films zou zijn, ondanks dat Wolverine veel minder aanwezig was in de strips. Toch was hij het enige personage in de franchise dat een spin-offfilm kreeg. En hij is in wezen de andere reden waarom de filmmakers weinig interesse hadden in het ontwikkelen van Rogue. Naarmate de cast van X-Men-films groeide, werd de nadruk gelegd op Wolverine van Hugh Jackman en Anna Paquins Rogue was degene die het meest te lijden had.

Als Fox Studios, Bryan Singer en zijn team de kans hadden gehad om Captain Marvel in dat universum te introduceren, is de kans groot dat Rogue de grote actieheld zou zijn geweest die de wereld nu in Wolverine ziet.

Aanbevolen: