De waarheid over de horror-aflevering van 'Dawson's Creek

Inhoudsopgave:

De waarheid over de horror-aflevering van 'Dawson's Creek
De waarheid over de horror-aflevering van 'Dawson's Creek
Anonim

De liefde voor Dawson's Creek leeft voort dankzij de lieftallige setting in een klein stadje, de angstaanjagende personages en de liefde die beste vrienden Dawson Leery en Joey Potter delen. James Van Der Beek is een fan van het einde en fans hebben gedachten over de seriefinale, maar in het eerste seizoen was er een aflevering met horrorthema die zowel griezelig als leuk was om naar te kijken. Het v alt zeker al die jaren later op.

Laten we eens kijken naar de waarheid over de horror-aflevering van dit tienerdrama uit de jaren 90.

Verborgen weetjes

Fans zijn dol op deze aflevering van Dawson's Creek, en de aflevering "The Scare" van seizoen 1 is ook super populair.

Tot nu toe draait seizoen 1 van Dawson's Creek om de verliefdheid die Joey heeft op haar beste vriend Dawson en het conflict dat ontstaat wanneer het nieuwe meisje Jen Lindley naar Capeside verhuist. Dawson v alt meteen voor Jen, tot groot ongenoegen van Joey.

In aflevering 11 van seizoen 1 leren fans dat het vrijdag de 13e is en aangezien Dawson zo'n grote fan is van horrorfilms, is hij enthousiast en wil hij er een dag en avond van maken die zijn vrienden nooit zullen vergeten. Terwijl Dawson en Joey naar het nieuws kijken, ontdekken ze dat er een seriemoordenaar rondloopt, en wanneer Pacey Witter een vreemde vrouw uitnodigt om die avond met hen om te gaan, vragen ze zich af of ze betrokken kan zijn bij iets sinisters. Ze blijft grijnzen en lachen als niets grappig lijkt, en dit draagt zeker bij aan de griezelfactor van de aflevering.

Er zijn leuke verborgen weetjes in deze aflevering van Dawson's Creek: volgens IMDb.com wil Joey de horrorfilm die Dawson heeft uitgekozen niet zien en verandert ze de tv in Jerry McGuire. Nu fans terug kunnen kijken op deze aflevering, realiseren ze zich dat dit een cool moment is, aangezien Katie Holmes natuurlijk zou gaan trouwen met Tom Cruise.

Joey is overstuur bij het vooruitzicht om I Know What You Did Last Summer te zien, wat weer een leuk stukje trivia is sinds Kevin Williamson, de maker van Dawson's Creek, het scenario van de film schreef.

Het is ook gaaf om te horen dat Mike White deze aflevering heeft geschreven. Mike White is vooral bekend door het maken van Enlightened en The White Lotus, twee shows waarvan hij ook afleveringen heeft geregisseerd en geschreven. Hij schreef ook School Of Rock.

James Van Der Beeks eerste huwelijk

James Van Der Beek ontmoette zijn eerste vrouw Heather McComb omdat haar zus, Jennifer McComb, de hoofdrol speelde als Ursula in deze aflevering, volgens Access Online.

Ursula is de vrouw die Pacey tegen het lijf loopt. Ze zegt dat ze op de vlucht is voor haar enge partner, dus hij wil haar helpen, maar zijn vrienden kunnen zien dat ze zelf behoorlijk griezelig is.

Het paar trouwde in 2003 en scheidde in 2010, toen James met zijn tweede vrouw, Kimberly, trouwde. Nu hebben James en Kimberly vijf kinderen en James praat vaak over zijn gezinsleven op zijn Instagram-account.

'The Scare' en 'Scream'

Veel fans van Dawson's Creek kijken graag naar "The Scare" en een fan vertelde op Reddit dat ze de aflevering geweldig vinden. Een andere fan antwoordde: "Nou, het is bedoeld als een eerbetoon aan Scream, dat ook is geschreven door Kevin Williams, maar het is absoluut canon, en ja, het benadrukt Dawsons onderbewuste gevoelens voor Joey."

Er is nog een scène in de aflevering die veel op Schreeuwen lijkt: wanneer Jen thuis wordt gebeld, pakt ze een slagersmes en begint rond te lopen, zich afvragend of er een moordenaar in haar huis is.

De toon van de aflevering lijkt ook veel op Scream, omdat het zowel campy/grappig als eng is. Dawson blijft grappen maken met zijn vrienden en aangezien hij een gevoel voor humor heeft over horror, weet niemand zeker of ze echt gevolgd worden door de moordenaar of dat Dawson gewoon grappig probeert te zijn.

In de openingsscène hebben Joey en Dawson een gedetailleerd gesprek over het horrorgenre, vergelijkbaar met hoe Randy de regels uitlegt in die beruchte scène in Scream. Joey zegt: "Bewaar het voor de filmles, Dawson. Ik bedoel, deze films zijn onnodig gewelddadig en uitbuitend, en volkomen zinloos voor de samenleving. Joey merkt ook op: "Er is genoeg angst, dood en kwaad in deze wereld zonder dat je het op film hoeft na te bootsen. Ik hoef niet toe te kijken hoe een stomme man met een masker meisjes in stukken snijdt. De wereld is al een enge plek."

Nu de herfst nadert, is het een goed moment om de aflevering "The Scare" van seizoen 1 van Dawson's Creek opnieuw te bekijken, vooral als je wat leuke feiten achter de schermen weet over deze verhaallijn met horrorthema.

Aanbevolen: