De waarheid over het vermogen van Joshua Jackson sinds 'Dawson's Creek

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Joshua Jackson sinds 'Dawson's Creek
De waarheid over het vermogen van Joshua Jackson sinds 'Dawson's Creek
Anonim

Zonder twijfel is Joshua Jackson een acteur die velen hun hele leven kennen. Jackson begon tenslotte in Hollywood toen hij nog maar een jonge jongen was, en kreeg voor het eerst bekendheid nadat hij in de jaren '90 de rol van hockeyspeler Charlie Conway in Disney's Mighty Ducks-films had gespeeld. Sindsdien doet Jackson het goed en boekt hij rollen in zowel film als televisie.

Zoals fans zich misschien herinneren, vestigde Jackson zich als een tv-hartenbreker nadat hij de rol van Pacey Witter had gespeeld in het tienerdrama Dawson's Creek. En zelfs nadat de show was afgelopen, bleef de acteur prominent aanwezig in Hollywood. Het is geen wonder dat Jackson al een behoorlijk indrukwekkend vermogen voor zichzelf heeft vergaard.

Joshua Jackson is druk bezig geweest sinds 'Dawson's Creek'

Toen Dawson's Creek eenmaal eindigde na zes seizoenen (en een controversiële finale), lijkt het alsof Jackson gewoon doorging en nooit echt achterom keek. Om te beginnen boekte de acteur gemakkelijk verschillende filmrollen, waaronder de biopic Bobby. De film, die zijn mede-ster Emilio Estevez schreef en regisseerde, vertelt het verhaal van wijlen Robert F. Kennedy.

En hoewel sommigen misschien aannemen dat Jackson gemakkelijk zijn rol als campagnewerk Wade kreeg, blijkt dat Estevez hem ervoor heeft laten werken, hoewel hij wel een script naar Jacksons agent heeft gestuurd. De acteur moest zelfs auditie doen om lid te worden van een all-star ensemble met Anthony Hopkins, William J. Macy, Demi Moore, Sharon Stone, Laurence Fishburne en Harry Belafonte.

Om het voor Jackson uitdagender te maken, had Estevez een andere acteur in gedachten voor de rol. Dat gezegd hebbende, leek het erop dat het geluk aan de kant van Jackson was. "Gelukkig voor mij was de andere acteur niet beschikbaar", herinnerde de acteur zich tijdens een interview met East Bay Times.

Later kreeg Jackson de hoofdrol in de Hollywood-remake van de Thaise horrorfilm Shutter van de Japanse regisseur Masayuki Ochiai. “Ik hou van de stijl en het verhaal. De originele SHUTTER was een Thaise film, maar het was geweldig en opwindend om deze versie te maken voor een Japanse regisseur en Japanse filmmakers', zei de acteur over de film tijdens een interview met Cinema.

“Het is heel anders dan films die in het Westen zijn gemaakt. Ik denk ook dat het idee van geestfotografie fascinerend is en een geweldige aantrekkingskracht voor het publiek.”

Naast films merkte Jackson dat hij op een gegeven moment terugkeerde naar de televisie. Eerst speelde hij samen met Anna Torv en John Noble in het Fox-sci-fi-drama Fringe. Later voegde Jackson zich bij de cast van het Showtime-drama The Affair.

Meer recentelijk voegde Jackson zich bij Reese Witherspoon en Kerry Washington in de Hulu-serie aanpassing van Little Fires Everywhere. En het bleek dat een deel van de show geheim werd gehouden voor de acteur totdat hij ermee instemde om zich bij de cast aan te sluiten, omdat ze hem slechts het script voor zeven afleveringen van de show gaven."Totdat ik op de stippellijn tekende, zouden ze me geen acht geven", onthulde Jackson op Variety en iHeartRadio's podcast The Big Ticket.

Dit is hoeveel Joshua Jackson vandaag waard is

Schattingen geven aan dat Jackson's vermogen ergens tussen de $ 10 en $ 12 miljoen ligt. Hoewel zijn acteersalarissen nooit zijn bekendgemaakt, is het alsof de acteur erin slaagde hogere tarieven voor zichzelf te bedingen voor de latere seizoenen van Dawson's Creek. Jackson kreeg waarschijnlijk meer betaald voor zijn andere tv-rollen na het tienerdrama.

Bovendien is het waarschijnlijk dat de indrukwekkende rijkdom van Jackson te danken is aan het ongelooflijke zakelijk inzicht van de acteur. Misschien zonder medeweten van velen, begon hij zijn eigen filmstudio, Liquid Media Group, toen hij nog maar een relatieve nieuwkomer was in Hollywood. "Het bedrijf begon toen ik 13 jaar oud was, toen ik in de industrie begon", vertelde Jackson aan Deadline.

Het beursgenoteerde NASDAQ-bedrijf (YVR) wil een oplossing bieden tussen de "enorme scheiding tussen de enorme hoeveelheid talent" en "het eigendom van dat talent", waardoor het voor onafhankelijke filmmakers gemakkelijker wordt om hun werk te laten zien.

"We geven je de mogelijkheid om enige controle over je lot te hebben", legde Jackson uit. "Je wordt verantwoordelijk voor die laatste fase en voor het publiek komen."

Tegelijkertijd kwamen Jackson en zijn vrouw, actrice Jodie Turner-Smith, onlangs overeen om een samenwerking aan te gaan met J. Crew, met als hoofdrol in de 2021-vakantiecampagne van het merk. Dit is de eerste keer dat Jackson weer voor het merk poseerde sinds hij voor het laatst in een J. Crew-catalogus uit 1998 verscheen. "Ik ben nog steeds dol op een J. Crew-trui, en wie houdt er niet van zichzelf op een koekje te zien?" merkte de acteur op op Instagram.

Ondertussen kunnen fans uitkijken naar Jackson als volgende in de aankomende Paramount+ serie-adaptatie van de film Fatal Attraction uit 1987 (met als headliner Michael Douglas en Glenn Close). Net als in de film, ziet Jackson in de nieuwe show Dan Gallagher spelen die een stomende affaire krijgt met Alex Forrest, die nu wordt gespeeld door Lizzy Caplan.

Afgezien hiervan is Jackson gehecht aan de hoofdrol in het eerder aangekondigde voetbaldrama Braddock. De cast bevat ook Kate Bosworth.

Aanbevolen: