Hoe de liefdesdriehoek van Dawson/Joey/Pacey gebeurde op 'Dawson's Creek

Inhoudsopgave:

Hoe de liefdesdriehoek van Dawson/Joey/Pacey gebeurde op 'Dawson's Creek
Hoe de liefdesdriehoek van Dawson/Joey/Pacey gebeurde op 'Dawson's Creek
Anonim

Hoewel er de afgelopen jaren een aantal geweldige en meeslepende tienerdrama's zijn geweest, zal de show uit de jaren 90 Dawson's Creek altijd speciaal voelen. Terwijl Joey Potter en Dawson Leery vanaf de allereerste aflevering zielsverwanten leken te zijn, begon een liefdesdriehoek in het derde seizoen toen Joey geïnteresseerd raakte in Dawsons goede vriend Pacey Witter.

Zelfs James Van Deer Beek steunt de relatie van Pacey en Joey, en hoewel Katie Holmes een druk leven heeft gehad sinds de show eindigde, is het zeker waar dat fans haar het meest associëren met Joey.

Een van de meest vermakelijke verhaallijnen op Dawson's Creek was toen Pacey en Joey elkaar kusten en zich realiseerden dat hun gevoelens voor elkaar meer romantisch dan platonisch waren, en dat ze elkaar niet zo erg irriteerden als ze dachten. Laten we eens kijken hoe deze liefdesdriehoek begon.

De liefdesdriehoek

Er zijn enkele leuke geheimen achter de schermen over Dawson's Creek en fans leren graag meer over deze dramatische serie.

Hoe is de liefdesdriehoek tussen Dawson, Joey en Pacey ontstaan?

Greg Berlanti is de schrijver die op het idee kwam om Joey en Pacey te zoenen. In een interview met Vanity Fair zei Berlanti dat "de show het niet te warm deed" en hij vond het "ontmoedigend" om erachter te komen wat te doen.

Hij bracht de kus ter sprake en hij legde uit dat hij deze liefdesdriehoek graag zou zien als kijker van de serie, dus het leek een goede manier om te gaan.

Dawson's Creek Joey en Pacey en Dawson Jen Joey
Dawson's Creek Joey en Pacey en Dawson Jen Joey

Iedereen, van de schrijvers tot de acteurs, vond het geweldig en was weer enthousiast over de show.

Volgens Vox was Berlanti 27 jaar oud en was bedenker Kevin Williamson op dat moment vertrokken.

Een van de schrijvers, Jeffrey Stepakoff, schreef een boek genaamd The Billion Dollar Kiss en deelde dat Berlanti geanimeerd was bij het beschrijven van de kus die zou kunnen plaatsvinden.

Stepakoff dacht: "Natuurlijk! Een driehoeksverhouding. Ketterij is precies wat de show nodig had. We hadden niet alleen een verhaal, we hadden een verhaalmotor, een dramatisch probleem dat vele andere verhalen zou creëren."

Sindsdien regisseerde Berlanti de film Love, Simon uit 2018 en was hij uitvoerend producent bij talloze shows zoals Riverdale, You en Brothers and Sisters. Volgens Variety had Berlanti 18 shows die "besteld" waren voor het jaar 2019.

Pacey en Joey

Dawson's Creek zou zo anders zijn geweest als Joey en Pacey niet hadden gezoend en daarna verliefd waren geworden. Joey en Dawson zouden waarschijnlijk nog steeds hun gecompliceerde vriendschap hebben voortgezet, maar elke keer dat ze met andere mensen uitgingen, zou er veel drama zijn.

Het zou echter niet zo leuk zijn om naar te kijken, omdat Joey net zoveel van Pacey hield als van Dawson, maar op een andere manier. Het was om die reden een zeer interessante driehoeksverhouding.

Sommige fans zouden hebben geaccepteerd dat Joey en Dawson weer bij elkaar zouden komen in de finale, en anderen zouden alleen hebben gewild dat Joey en Pacey hun weg terug naar elkaar zouden vinden. Er is hier absoluut geen verkeerd antwoord, want iedereen heeft recht op zijn mening over deze geliefde liefdesdriehoek.

Wat denkt de Schepper?

Dawson en Joey op Dawson's Creek
Dawson en Joey op Dawson's Creek

In de seriefinale van Dawson's Creek nam de bende afscheid van Jen, wat zo hartverscheurend was. Joey en Pacey realiseerden zich dat ze samen moesten zijn, en ze waren opgewonden om de tienershow van Dawson te zien, die natuurlijk geïnspireerd was door hun tijd toen ze opgroeiden.

Wat vindt Kevin Williamson van het einde dat hij schreef, waarin Joey Dawson koos in plaats van Pacey?

Volgens Bustle vertelde Williamson aan The Hollywood Reporter dat hij nog steeds geworteld is in Joey en Dawson. Hij zei: "Het is moeilijk voor mij om dat uit te drukken, maar ik ben Team Dawson. Ook al heb ik het andersom geschreven, 100 procent, als je het mij vraagt, ben ik Team Dawson."

Williamson vervolgde: "Soulmates zijn niet altijd je romantische liefde. Zoals ik het zie, eindigden Dawson en Joey samen. Ze zijn voor altijd zielsverwanten. En ze hebben die diepe vriendschapsband die nooit, ga ooit weg."

Berlanti deelde met Vulture dat Williamson zeker had gedacht dat hij de finale zou schrijven, dus Joey en Dawson waren samen. Hij legde uit dat Williamson niet aan de serie werkte toen Joey en Pacey aan het daten waren en dat zijn idee van de serie altijd "Joey en Dawson" was.

Berlanti deelde dat de slotscène zo speciaal is en zei dat Williamson "op zijn eigen geniale manier besloot om die kant op te gaan."

Fans zullen zich herinneren dat Joey en Pacey helemaal aan het einde van Dawson's Creek met Dawson aan de telefoon spraken, opgewonden over het tienerdrama dat hij speelde. Dawson deelde dat hij Spielberg zou ontmoeten, zijn absolute idool. Iedereen deed het goed en het was een mooie finale.

Aanbevolen: