Wat gebeurt er met 'Family Guy' als Seth McFarlane Fox verlaat?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurt er met 'Family Guy' als Seth McFarlane Fox verlaat?
Wat gebeurt er met 'Family Guy' als Seth McFarlane Fox verlaat?
Anonim

De spanning tussen Seth McFarlane en Fox, de bedenker van Family Guy/wereldevenementen, loopt al jaren op. De twee hebben verschillende keren stoten uitgewisseld over persoonlijke standpunten. Fox, de meer conservatieve, staat experts en ankers toe om de krantenkoppen te doen ontvlammen met mogelijk misleidende beweringen over seriekwesties zoals Covid-19, vaccins en verkiezingslegitimiteit. Ondertussen heeft McFarlane zijn platform gebruikt om de samenzweringstheorieën te betwisten die op Fox's politiek getinte zusterfiliaal, Fox Nation en anderen zoals het, worden verspreid. Zijn commentaar heeft niet geleid tot een immense kloof tussen hemzelf en het netwerk dat de steeds progressievere Family Guy zijn thuis noemt, maar er is zeker een breekpunt.

Wat de twee uit elkaar zal drijven, dat is een raadsel. Natuurlijk kan het eerder dan later gebeuren. McFarlane heeft onlangs een Family Guy PSA geüpload om Fox-kijkers verder te informeren over de realiteit van COVID-19.

Zijn uitleg gegeven door Stewie en Brian Griffin is eenvoudig te begrijpen en breekt de meer gecompliceerde facetten van het vaccin af die scepsis lijken te wekken rond het nemen ervan. Belangrijker is echter dat de video van 3 minuten vrijwel elke valse bewering weerlegt die op het netwerk wordt verspreid.

De populaire gastheer Tucker Carlson trok bijvoorbeeld de effectiviteit van vaccins in twijfel. Hij deed ongefundeerde beweringen die uiteindelijk op feiten werden gecontroleerd door verschillende gerenommeerde publicaties, en wekte de woede van velen die de desinformatiecampagne van Fox als gevaarlijk beschouwen. Eén zo'n persoon diende zelfs een klacht in bij de FTC met betrekking tot de mogelijke schending door het netwerk van de Covid-19 Consumer Protection Act, een stuk wetgeving bedoeld om de verspreiding van verkeerde informatie over de ziekte die nog steeds over de hele wereld woedt, in te dammen.

Het goede nieuws is dat terwijl McFarlane en Fox het hoofd bieden aan controversiële kwesties zoals Covid-19, ze geen afscheid hebben genomen. Ja, ondanks het uitzenden van wat een controversiële aankondiging van de openbare dienst zou kunnen zijn, heeft dat in het minst geen invloed gehad op McFarlane's laatste seizoen van Family Guy. Het twintigste seizoen begon tegen het einde van september en gaat tot nu toe goed. Als de PSA van een week eerder de veren bij Fox had verstoord, was er misschien vertraging opgetreden. Aangezien dat niet het geval is, is het veilig om te zeggen dat Family Guy voorlopig veilig is.

Houd er echter rekening mee dat seizoen 20 net is begonnen. Er is geen manier om te zeggen wat Seth McFarlane van plan is, en voor zover we weten, zou hij in de komende afleveringen meer jabs kunnen hebben gericht op Fox News-hosts zoals Tucker Carlson. Een of twee lijkt misschien niet zo belangrijk, maar als een grap te ver gaat, kan er een scheiding zijn tussen Fox en McFarlane. De vraag is dan, wat gebeurt er met Family Guy ?

Wie houdt de show?

Promotionele afbeelding Family Guy
Promotionele afbeelding Family Guy

Hoewel de veronderstelling is dat de geanimeerde komedie bij McFarlane hoort, is dat niet per se waar. 20th Century Studios, een dochteronderneming van Disney, bezit de rechten erop.

Ze zouden de beslissingen nemen over de toekomst van Family Guy, en daar hoeft McFarlane niet bij betrokken te zijn als ze dat niet willen. Disney is echter de mediagigant die aan de toekomst zal denken. Tegelijkertijd zal het bedrijf rekening houden met al het potentieel dat de animatieshow nog te bieden heeft, en hebben ze de maker van de show nodig om er het maximale uit te halen. Op zijn beurt kan de uitkomst van een splitsing anders zijn dan we denken.

Vertakking van Fox naar een headliner van Disney-eigendom klinkt als de betere zet voor Family Guy, vooral nu de dingen opwarmen. Het enige probleem is dat de animatieserie voor volwassenen misschien te volwassen is om op Disney+ te worden uitgezonden. Het zit vol met volwassen humor, seksuele toespelingen en andere elementen die niet geschikt zijn voor kinderen. Aan de andere kant heeft de exclusieve streamingdienst al behoorlijk wat controverse gezien voor het hosten van potentieel ongevoelige films uit het verleden, waardoor elke oppositie tegen Family Guy erg weinig waard is. McFarlane zelf zou waarschijnlijk ook instemmen met de verhuizing.

De maker van Family Guy zei onlangs dat "hij wenst dat de show op een ander netwerk komt." Hij twitterde de opmerking, samen met het noemen van Tucker Carlson als reden waarom hij een overstap wenst. McFarlane heeft vermoedelijk meer onenigheid met Fox die de ideeën van Carlson promoot en ze niet ronduit weerlegt dan het simpelweg oneens zijn met de man. Hoewel, het spreekt vanzelf dat de showrunner toch al naar een exit kijkt.

Bovendien maakte McFarlane grapjes over "een affaire hebben met NBC" in de bovenstaande tweet. Hij doet niets onaangenaams. NBC is een televisie-entiteit. Waar de maker van de show naar verwijst, zijn gesprekken om over te stappen naar het concurrerende netwerk. Zo'n omschakeling zou niet ongehoord zijn, aangezien het al eerder is gebeurd, zij het onder enigszins andere omstandigheden.

Verplaatsen naar NBC

Brooklyn Nine-Nine, dat onlangs zijn laatste seizoen in de ether afrondde, was oorspronkelijk een Fox-show. De dramedy met het thema van het district liep vijf seizoenen voordat hij abrupt werd geannuleerd. De zaken leken even somber, maar NBC kwam snel te hulp en verlengde het populaire programma met nog drie seizoenen.

De voormalige Fox-serie heeft betrekking op Family Guy omdat dat mogelijk opnieuw zou kunnen gebeuren. NBC is ook behoorlijk liberaal met zijn inhoud, d.w.z. het meer geschikte huis voor de geanimeerde komedie. Shows zoals Saturday Night Live zijn daar een verder bewijs van.

In ieder geval moeten fans de Twitter-feed van Seth McFarlane in de gaten houden. Wie weet of hij nog meer hints zal geven over een mogelijke splitsing van Fox, maar met de manier waarop de zaken zich ontwikkelen, zouden kijkers niet verbaasd moeten zijn om Family Guy binnenkort naast The Simpsons op Disney+ te zien streamen.

Family Guy wordt op zondag uitgezonden op Fox.

Aanbevolen: