Elke Helena Bonham-Carter-film gerangschikt, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Elke Helena Bonham-Carter-film gerangschikt, volgens IMDb
Elke Helena Bonham-Carter-film gerangschikt, volgens IMDb
Anonim

Sinds haar doorbraak in het midden van de jaren tachtig is Helena Bonham-Carter een van de belangrijkste actrices van haar tijd geworden. Decennialang is ze vereeuwigd in ongelooflijke rollen, zoals Lady Jane, de Rode Koningin, en haar meest recente rollen als Prinses Margaret in The Crown en Eudora Holmes in Enola Holmes.

Bovendien is haar professionele samenwerking met Tim Burton op dit moment een handelsmerk, en zelfs na hun scheiding wist het paar dat wat ze samen hadden te mooi was om op te geven. Helena's talent is verbluffend in al haar films, dus hier zijn ze allemaal gerangschikt.

19 Planet Of The Apes - 5.7/10

Planeet van de apen
Planeet van de apen

Mensen vergeten vaak dat Helena in deze film uit 2001 speelde, maar het was erg belangrijk voor haar carrière, onder meer omdat ze op die set Tim Burton ontmoette, de regisseur van Planet of the Apes. Helena speelt Ari, een chimpansee-activist die de mensen helpt die verdwalen op de vreemde planeet die wordt geregeerd door apen.

18 Novocaïne - 5.8/10

novocaïne
novocaïne

Deze film is uit 2001 en werd geregisseerd door David Atkins. Het gaat over Dr. Frank Sangster, een tandarts die verdachte wordt van een moordzaak omdat zijn patiënt Susan, gespeeld door Helena, hem verleidt om verdovende middelen van hem te stelen. Een jong meisje aan wie ze de pillen verkoopt, sterft en Frank lijkt schuldig te zijn omdat het zijn drugs waren die haar hebben gedood.

17 Alice In Wonderland - 6.4/10

Alice in Wonderland, Rode Koningin
Alice in Wonderland, Rode Koningin

Een van Helena's belangrijkste films met Tim Burton en Johnny Depp. Gebaseerd op het boek van Lewis Carroll, vertelt het het verhaal van de jonge Alicia, die aan een huwelijksaanzoek ontsnapt door een wit konijn te volgen dat haar naar een fantasiewereld leidt. Daar moet ze de strijd aangaan met de Rode Koningin, gespeeld door Helena.

16 Frankenstein - 6.4/10

Frankenstein
Frankenstein

Gebaseerd op de roman van Mary Shelley, vertelt deze film, geregisseerd door Kenneth Branagh, het verhaal van Dr. Victor Frankenstein en het schepsel dat hij creëerde, dat ontsnapte nadat het werd afgewezen door de dokter. Hier portretteert Helena Elizabeth, Victor's stiefzus en de liefde van zijn leven.

15 The Lone Ranger - 6.4/10

The Lone Ranger, Helena Bonham-Carter
The Lone Ranger, Helena Bonham-Carter

Het duo Helena en Johnny slaat opnieuw toe in deze film. Johnny Depp speelt de bejaarde Tonto, die het verhaal vertelt van The Lone Ranger, John Reid. Helena speelde Red Harrington, de slimme en chaotische eigenaar van een bordeel die John Reid en Tonto helpt terwijl ze op de vlucht slaan voor de wet.

14 Grote verwachtingen - 6.4/10

Helena Bonham Carter Grote verwachtingen
Helena Bonham Carter Grote verwachtingen

Helena was er niet zo zeker van of ze wel of niet geschikt zou zijn voor deze film, maar regisseur Mike Newell stond erop en ze accepteerde het uiteindelijk. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Charles Dickens, speelt Helena in deze film Miss Havisham, een rijke vrouw met een geadopteerde dochter genaamd Stella. De dochter wordt de liefdesbelang van de hoofdpersoon, Pip, een wees die Miss Havisham regelmatig bezoekt.

13 Terminator: Redding - 6.5/10

Terminator, Salvation - Helena Bonham-Carter
Terminator, Salvation - Helena Bonham-Carter

In deze film speelt Helena Dr. Serena Kogan. Serena overtuigt crimineel Marcus Wright om zijn lichaam aan de wetenschap te schenken, aangezien hij op het punt staat te sterven. Zijn lichaam wordt vervolgens gebruikt om een hybride mens te maken, die als oorlogswapen wordt gebruikt. Dan gaat de film meer dan tien jaar later verder, na een nucleaire holocaust, met John Connor, de overlevende van een aanval op een Skynet-faciliteit, die een verzet plant. De regisseur was Joseph McGinty Nichol (McG).

12 Sjakie en de chocoladefabriek - 6.6/10

Sjakie en de chocoladefabriek
Sjakie en de chocoladefabriek

Charlie en de chocoladefabriek gaat, zoals de meeste mensen weten, over een kind dat samen met vier andere kinderen een rondleiding krijgt naar de chocoladefabriek van Willy Wonka. Charlie komt uit een arm gezin en Helena speelt zijn liefhebbende en ondersteunende moeder in deze film. Het werd geregisseerd door Tim Burton.

11 Hamlet - 6.7/10

Helena Bonham-Carter, Hamlet
Helena Bonham-Carter, Hamlet

Zoals de lezers waarschijnlijk wel kunnen raden, is deze film van Franco Zeffirelli een bewerking van de tragedie van Shakespeare, Hamlet. Ophelia, Helena's personage, is Hamlets liefdesbelang, maar zijn belangrijkste prioriteit in de film, net als in het toneelstuk, is wraak nemen op zijn oom Claudius, die zijn vader vermoordde om de koning van Denemarken te worden.

10 Assepoester - 6.9/10

Helena Bonham-Carter, Assepoester
Helena Bonham-Carter, Assepoester

In deze film, gebaseerd op het populaire sprookje, speelt Helena de Fairy Godmother. Ze helpt Ella, die vastzit bij haar gemene stiefmoeder en stiefzusters, om naar het bal te gaan waar ze de prins zal ontmoeten. Deze bewerking werd geregisseerd door Kenneth Branagh.

9 Suffragette - 6.9/10

Helena Bonham-Carter, Suffragette
Helena Bonham-Carter, Suffragette

Regie Sarah Gavron maakte deze film over de feministische beweging. Helena Bonham-Carter speelde erin met Carey Mulligan, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff en Meryl Streep. Ze sluiten zich aan bij de suffragettebeweging nadat ze het beu waren om te zien hoe vreedzame protesten hen nergens hebben gebracht. De film eindigt met te laten zien hoe hun inspanningen er enorm toe hebben bijgedragen dat vrouwen stemrecht kregen.

8 Gesprekken met andere vrouwen - 7/10

Helena Bonham-Carter, Gesprekken met andere vrouwen
Helena Bonham-Carter, Gesprekken met andere vrouwen

Een man en een vrouw, gespeeld door Aaron Eckhart en Helena, kwamen elkaar tegen tijdens een huwelijksreceptie en ondanks dat ze allebei een toegewijde relatie hebben, is de chemie tussen hen onmiskenbaar. Ze brengen de nacht samen door, om later te beseffen dat ze al eerder levens hebben gekruist. Een reeks flashbacks en herinneringen helpen hen hun verleden te reconstrueren en zich af te vragen wat voor soort relatie ze willen. De regisseur was Hans Canosa.

7 Lady Jane - 7.1/10

Lady Jane
Lady Jane

Deze film was een van Helena's eerste hoofdrollen. Ze portretteerde Lady Jane Grey, de vrouw die negen dagen de koningin van Engeland was. De film beschrijft de worstelingen van haar vluchtige heerschappij en haar liefdesverhaal met Guilford Dudley. De regisseur van Lady Jane was Trevor Nunn.

6 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street - 7.3/10

Johnny Depp, Helena Bonham-Carter
Johnny Depp, Helena Bonham-Carter

Deze film van Tim Burton speelt zich af in het Victoriaanse Londen en is een bewerking van de musical uit 1979 van Stephen Sondheim en Hugh Wheeler. Helena speelt mevrouw Lovett, het personage van Johnny Depp, de buurman van Benjamin Baker. Benjamin, die ten onrechte was aangeklaagd en verbannen, verandert zijn naam in Sweeney Todd. Mevrouw Lovett onthult dat tijdens zijn afwezigheid de man die hem veroordeelde, zijn vrouw pijn had gedaan, dus Todd beraamt wraak.

5 Een kamer met uitzicht - 7.3/10

Helena Bonham-Carter, een kamer met uitzicht
Helena Bonham-Carter, een kamer met uitzicht

In deze film, geregisseerd door James Ivory, reizen Helena's personage, Lucy Honeychurch, en haar begeleider Charlotte Bartlett naar Florence. Ze worden geconfronteerd met een klein ongemak in hun hotel, en twee van de andere gasten, Mr. Emerson en zijn zoon George, helpen hen. Zodra de twee vrouwen weer thuis zijn, verlooft Lucy zich met een man die Cecil heet, maar ze zal George niet gemakkelijk kunnen vergeten.

4 Howards End - 7.4/10

Helena Bonham-Carter, Howards End
Helena Bonham-Carter, Howards End

De gebeurtenissen in deze film vinden plaats aan het begin van de vorige eeuw in Engeland en geven een beeld van de ontmoeting van drie sociale klassen. Hier speelt Helena Helen Schlegel, een filantropische bourgeois die wil proberen een arbeidersgezin te helpen, maar haar goede bedoelingen zijn niet genoeg, en ze wordt geconfronteerd met de hebzucht van de kapitalisten die een verschil kunnen maken maar besluiten het niet te doen. De regisseur is James Ivory.

3 Grote Vis - 8/10

Helena Bonham-Carter, Big Fish
Helena Bonham-Carter, Big Fish

Een van de meest iconische Tim Burton-films en de eerste waaraan Helena meedeed toen ze samen waren. Het vertelt het verhaal van een zoon die, zich bewust van het feit dat zijn vader binnenkort zal sterven, meer over zijn leven probeert te weten te komen. De vader vertelde hem veel verhalen, maar veel daarvan waren fantasie, en om feiten van fictie te onderscheiden, zoekt hij naar mensen uit zijn verleden. Een van hen is Jenny (Helena), die in de verhalen van de vader voorkomt als de oude heks.

2 De toespraak van de koning - 8/10

Helena Bonham-Carter, De toespraak van de koning
Helena Bonham-Carter, De toespraak van de koning

Helena heeft ervaring met het spelen van roy alty's. In deze Tom Hooper-film over de troonsbestijging van koning George VI in 1936, speelt ze Elizabeth, de koningin-moeder. Ze helpt de koning onder meer om zijn spraakgebrek te overwinnen, wetende dat hij binnenkort de mensen moet toespreken.

1 Fight Club - 8.8/10

Helena Bonham-Carter, Fight Club
Helena Bonham-Carter, Fight Club

Een man sluit zich aan bij een steungroep omdat hij de controle over zijn leven terug wil krijgen. Daar ontmoet hij Marla, gespeeld door Helena, die hem helpt zijn leven te verbeteren. Er komen echter problemen wanneer hij betrokken raakt bij een ondergrondse vechtclub, waarbij hij alle vooruitgang die hij heeft geboekt bij het verbeteren van zijn leven op het spel zet. De film werd geregisseerd door David Fincher.

Aanbevolen: