Wie speelde Latrelle in 'On My Block' en waar kun je hem anders zien?

Inhoudsopgave:

Wie speelde Latrelle in 'On My Block' en waar kun je hem anders zien?
Wie speelde Latrelle in 'On My Block' en waar kun je hem anders zien?
Anonim

In 2018 bracht Netflix zijn eigenzinnige originele tienerserie On My Block uit. Het coming-of-age-verhaal bekoorde kijkers overal als zijn intersectionele manier van verhalen vertellen gericht op de afbeelding van tieneridentiteiten. Specifiek gecentreerd rond Latijns-Amerikaanse mensen en andere minderheden, bood On My Block een langverwachte weergave van de identiteiten van minderheden die het wil benadrukken.

Met een uiterst sympathieke cast schitteren de personages van de show door de acteurs die ze uitbeelden. Zelfs een van de belangrijkste antagonisten van de serie leek het publiek te boeien met zijn complexe verhaallijn. Toen kijkers voor het eerst kennismaakten met Latrelle, zagen ze een meedogenloze bendeleider met een gewelddadige verhaallijn waarin hij zich blijkbaar schuldig had gemaakt aan moord. Een echt hartverscheurende scène in het vierde seizoen van de serie geeft het publiek echter een dieper inzicht in de complexiteit achter dit onrustige personage. Maar wie portretteert dit gecompliceerde personage en waar zou je hem buiten On My Block hebben gezien? Hier is alles wat we weten over Jahking Guillory.

10 Zijn achtergrond

Guillory is een Amerikaanse 20-jarige acteur uit Long Beach, Californië met Creoolse en Guam-erfenis. Hij begon in 2014 op 13-jarige leeftijd te acteren in een kleine rol als Dylan in de sitcom van 2012, See Dad Run. Volgens de bio op zijn Instagram-account is zijn voornaam een combinatie van God (Jah) en Roy alty (King).

9 Hij is niet alleen een acteur

Ondanks zijn overheersende carrière als acteur, is Guillory ook een getalenteerde muzikant. In 2020 maakte Guillory zijn Spotify-debuut met zijn allereerste single "Wit You". Sindsdien heeft de parttime rapper in totaal 5 singles en twee volledige albums uitgebracht, met zijn nieuwste album Bedroom Studio II uitgebracht in 2021.

In een interview met Red Carpet Report benadrukte Jahking ook zijn atletische capaciteiten toen hij verklaarde dat hij 8 jaar voetbalde.

8 Hij verscheen in 'See Dad Run'

Zoals eerder vermeld, begon Guillory zijn reis in de wereld van acteren voor het eerst in zijn kleine rol in de sitcom See Dad Run uit 2012. Guillory portretteerde het karakter van Dylan in de aflevering van seizoen 3, "See Dad Get In The Ring", in 2014. Guillory was niet het enige Netflix-gezicht dat eenmalig in de serie verscheen, als Austin North van Outer Banks en Noah Centineo van To All The Boys verscheen ook.

7 Hij speelde in de film 'Kicks'

Ongetwijfeld zijn meest memorabele rol, behalve Latrelle in On My Block, speelde Guillory in 2016 in het Justin Tipping-avontuur Kicks. In de film portretteerde Guillory de rol van Brandon, een arme tiener die wanhopig op zoek was naar acceptatie en een beter leven. De film is een aangrijpend statement over materialistische opvattingen over geluk en de problemen die je zou kunnen krijgen als ze verstrikt raken in hun pogingen om ze te achtervolgen.

6 Hij had een kleine rol in 'The Chi'

In 2018 speelde Guillory een kleine rol in de serie The Chi uit 2018. Guillory vertolkte de rol van Coogie Johnson in de pilot-aflevering en de afleveringen "Ghosts" en "Quaking Grass" daarna. Geschreven door Emmy-winnende scenarioschrijver, producer en acteur Lena Waithe, vertelt The Chi een aangrijpend verhaal over verbinding en verlossing, door verschillende jonge zwarte tieners.

5 Hij speelde een bijrol in 'Smartass'

In 2017 speelde Guillory een kleine bijrol in de Jenna Serbu-film Smartass. Hij speelde de rol van Kid K in dit ruige verhaal over het leven na de gevangenis en de aanpassing van tieners aan ruigere omgevingen. In de film schittert een collega Netflix-alumna, Joey King van The Kissing Booth, en de Britse acteur Luke Pasqualino.

4 Hij speelde in 'Huckleberry'

In 2018 speelde Guillory in de Roger Glenn Hill-thriller Huckleberry. Het verhaal volgt een jonge, onrustige tiener genaamd Huckleberry (Daniel Fisher-Golden). Terwijl Huckleberry geobsedeerd raakt door het welzijn en de romantische betrokkenheid van zijn ex-vriendin Jolene (Sarah Ulstrup), beginnen de dingen uit de hand te lopen als hij voor niets stopt om Jolene's genegenheid te winnen. Guillory portretteerde het karakter van Will in de film.

3 Hij maakte deel uit van de webserie 'Five Points'

In 2018 maakte Guillory deel uit van de cast voor de Facebook Watch-serie Five Points. Het korte drama, geschreven door Adam Giaudrone en geregisseerd door Thomas Carter, volgde het verhaal van vijf tieners terwijl ze het verhaal van de meest traumatische gebeurtenissen in hun leven samenvoegen vanuit elk van hun gezichtspunten. Guillory verscheen in totaal in 10 afleveringen en speelde de rol van Ronnie Martin.

2 Hij had een terugkerende rol in 'Black Lightning'

Een van Guillory's langstlopende rollen tot nu toe is die in de tv-serie Black Lightning. Deze superheld-gecentreerde serie, uitgebracht in 2018, volgt het verhaal van Black Lightning (Cress Williams) terwijl hij terugkeert naar een leven vol heldhaftigheid als elektrische kruisvaarder. In de serie speelde Guillory de rol van Brandon, die in totaal in 13 afleveringen verscheen.

1 Hij werd gecast in Khalid's 'Free Spirit'-film

In 2019 maakte Guillory deel uit van een creatief filmproject dat diende als begeleiding bij het gelijknamige album van de meermaals bekroonde zanger Khalid. De film, geregisseerd door Emil Nava, gebruikte de liedjes en teksten van het album om een verhaal van liefdesverdriet en volwassen worden te verbeelden. In de film portretteerde Guillory het karakter van Trey.

Aanbevolen: