Sherlock'-fans denken nog steeds dat de show een vijfde seizoen krijgt

Inhoudsopgave:

Sherlock'-fans denken nog steeds dat de show een vijfde seizoen krijgt
Sherlock'-fans denken nog steeds dat de show een vijfde seizoen krijgt
Anonim

Door de jaren heen zijn er talloze versies en aanpassingen gemaakt van de avonturen van Sir Arthur Conan Doyle's beroemdste creatie, Sherlock Holmes. Iedereen heeft zijn favorieten, maar het is veilig om te zeggen dat de BBC tot nu toe een van de beste is. Sherlock ging in première in 2010 en liep tot 2017, met een looptijd van vier seizoenen en in totaal dertien afleveringen van elk 90 minuten. Benedict Cumberbatch speelde Sherlock en Martin Freeman speelde John Watson.

Het is een aantal jaren geleden sinds "The Final Problem", de laatste aflevering van seizoen vier, uitkwam, en sindsdien verwachten fans de aankondiging van een nieuw seizoen.

6 Steven Moffat zei: 'Het is onwaarschijnlijk' dat de show voorbij is

Steven Moffat, bekend als een van de schrijvers van Doctor Who, is ook een van de makers van deze ongelooflijke show. Toen ze op het punt stonden om seizoen vier uit te brengen, dat eindigde in 2017, deelde hij zijn mening over de toekomst van Sherlock die verder gaat dan wat we tot nu toe al hebben gezien. Hij was onvermurwbaar dat de deur voor nog een seizoen niet dicht was, en hij zei dat hij in feite niet verwachtte de show snel volledig te beëindigen.

"Ik weet niet hoe lang we het vol kunnen houden. Persoonlijk ben ik bereid, maar ik ben nauwelijks de hoofdtrekker. Ik zou enigszins verbaasd zijn als dit de laatste keer was dat we deze show ooit maakten. Maar het zou absoluut kunnen. Het is onwaarschijnlijk dat we het helemaal af hebben, "zei hij. "Het zou niets vreemds zijn om een tijdje te stoppen. Het zou voor altijd kunnen doorgaan en zo nu en dan terugkomen. Omdat we van Sherlock houden zoals we doen, willen we het niet voorbij zijn natuurlijke termijn laten gaan."

5 Mark Gatiss onthulde dat ze het toneel vormden voor een terugkeer

De co-schrijver van Steven Moffat en de man die Sherlocks broer Mycroft, Mark Gatiss, speelde, hadden ook dingen te zeggen over de vraag of dit epische duo al dan niet samenkomt om meer detectiveavonturen te vertellen. Toen hem ernaar werd gevraagd, onthulde Mark dat ze met opzet seizoen vier eindigden op een manier die hen in staat stelde om verder te gaan waar ze waren gebleven als ze dat wilden. En volgens hem willen ze dat zeker.

"We hebben nu het verhaal gedaan over hoe Sherlock Holmes en Dr. Watson… die mannen werden. Het is eigenlijk, gek genoeg, een achtergrondverhaal. Dat was nooit onze bedoeling", vertelde Gatiss aan het British Film Institute. "Maar de reden dat we het bij Rathbone laten staan, is dat als we terugkomen, en we zouden graag terugkomen, je het heel gemakkelijk zou kunnen beginnen met een klop op de deur en Sherlock zegt: 'John, wil je wil je buiten komen spelen?' Ze zijn de twee helden geworden waarvan we altijd wisten dat ze waren, en we hebben per ongeluk hun achtergrondverhaal gedaan. Dat was niet het plan."

4 Martin Freeman verklaarde dat de finale van het afgelopen seizoen geen 'volledige stop' was

Wie kan Martin Freemans geweldige vertolking van John Watson vergeten? Zijn karakter is een van de meest geliefden van de fans geworden en zonder hem zou er geen show zijn. Het is dus fijn om te weten dat hij aan boord zal zijn wanneer en of ze besluiten Sherlock terug te brengen.

"Ja, ik denk dat het mogelijk is. Het is misschien meer waarschijnlijk, ja. Ik denk dat we het allemaal zo hebben gelaten dat het geen punt is, het is gewoon een grote ellips of een grote pauze. Misschien is het omdat we niet willen zeggen: 'Oh, het is een punt.' Ik weet het niet zeker', zei hij. "Om eerlijk te zijn, ben ik er een groot voorstander van om in geen enkel opzicht verder te gaan dan je uiterste verkoopdatum. Blijf niet langer welkom. Dus ik veronderstel dat we zouden moeten zien of we langer welkom zijn geweest, wanneer de tijd komt, en of mensen zijn overgestapt op iets anders."

3 Benedict Cumberbatch staat open voor het idee

Benedict Cumberbatch moet het zat zijn dat mensen hem constant naar Sherlock vragen, maar trouw aan zijn stijl, is hij altijd beleefd en slim in zijn antwoorden. Nog niet zo lang geleden zei hij dat, mocht de mogelijkheid zich voordoen, hij graag zou terugkeren naar de show.

"Ik ben de slechtste persoon om hierover te vragen, want ik zeg natuurlijk nooit nooit. Maar ik weet het niet. En ik ben de slechtste persoon om te vragen, want mijn lei is mooi, behoorlijk vol op dit moment, net als Martin [Freeman, Watson] en alle andere belangrijke spelers die erbij betrokken zijn. Dus, wie weet? Misschien ooit, als het script klopt."

2 Als de show terugkeert, is het misschien niet als een serie

Toen we het hadden over de mogelijke comeback van Sherlock, zeiden zowel Benedict Cumberbatch als Martin Freeman dat het formaat van de show zou kunnen veranderen.

Benedict zei dat ze misschien zouden terugkeren "als het script klopt", en verduidelijkte dat hij "het script" zei omdat hij denkt dat het bijvoorbeeld een film zou kunnen zijn in plaats van een ander seizoen. In dezelfde geest zei Martin dat hij de show meer als een eenmalige dan als een hele nieuwe serie ziet terugkeren.

1 Het zou echt iets speciaals moeten zijn voor de acteurs om terug te keren

Waarschijnlijk zal iedereen die dit leest het erover eens zijn dat de BBC's Sherlock de lat te hoog heeft gelegd, en na jaren zonder een nieuwe aflevering, zijn de verwachtingen begrijpelijkerwijs gestegen. Tijdens een van de vele keren dat Martin Freeman werd gevraagd naar de show, zei hij dat hij open zou staan voor het idee om terug te keren, maar dat het "iets heel speciaals" moest zijn. Hij zei dat het script "heel vlezig en interessant" zou moeten zijn om iedereen in het idee te krijgen. Dit komt omdat, in zijn ogen, de show altijd als een groot evenement had gevoeld, en als er nieuwe afleveringen zouden komen, dan zouden die in orde moeten zijn.

Aanbevolen: