Waar heb je de cast van 'Encanto' eerder gehoord?

Inhoudsopgave:

Waar heb je de cast van 'Encanto' eerder gehoord?
Waar heb je de cast van 'Encanto' eerder gehoord?
Anonim

In november 2021 bracht Disney de geanimeerde musical Encanto uit in de bioscoop. Een film over een magisch gezin, deze film draait om Mirabel, het enige kind in haar familie dat geen natuurlijk 'geschenk' heeft gekregen, maar misschien wel de sleutel heeft om het hele gezin en hun geliefde huis te redden. De film bracht $ 158 miljoen dollar op aan de kassa en werd al snel een favoriet bij fans in veel huishoudens.

Deze fantastische film heeft een met sterren bezaaide cast waar fans zeker al eerder van hebben gehoord, van klassieke Hollywood-sterren tot onontdekt Latijns-Amerikaans talent. Hier is de hoofdcast van Encanto en waar fans hun iconische stemmen misschien van herkennen, want sommigen zullen je misschien verrassen.

9 Mirabel Madrigal - Stephanie Beatriz

Encanto Mirabel - Stephanie Beatriz
Encanto Mirabel - Stephanie Beatriz

Mirabel Madrigal, het centrale personage in het verhaal, wordt gespeeld door Stephanie Beatriz. De meeste fans zullen haar herkennen als rechercheur Rosa Diaz in NBC's komedie Brooklyn Nine-Nine. Ze was ook te zien in The Light of the Moon, Modern Family, Bojack Horseman en de musical In the Heights (waar de muziek ook werd geschreven door Lin Manuel Miranda, net zoals in deze animatiefilm).

8 Isabela Madrigal - Diane Guerrero

Isabela Madrigal - Diane Guerrero
Isabela Madrigal - Diane Guerrero

De schijnbaar perfecte, bloemrijke Isabel Madrigal wordt gespeeld door Diane Guerrero. Ze staat bekend om het vertolken van Maritza Ramos in de Netflix-serie Orange in The New Black. Andere opmerkelijke werken zijn onder meer Lina in Jane the Virgin, Sofia in Superior Donuts en Jane in Doom Patrol van HBO.

7 Luisa Madrigal - Jessica Darrow

Luisa Madrigal - Jessica Darrow
Luisa Madrigal - Jessica Darrow

Sterke maar gevoelige Luisa Madrigal wordt ingesproken door toneelster Jessica Darrow. Haar meest herkenbare rollen op het podium zijn: The Grievance Club, Lucy in You're a Good Man Charlie Brown en Hermia in A Midsummer Night's Dream. Een recentere toevoeging aan de animatiewereld, we hebben Jessica Darrow misschien nog niet veel eerder gehoord, maar fans kunnen nu geen genoeg van haar krijgen.

6 Camilo Madrigal - Rhenzy Feliz

Camilo Madrigal - Rhenzy Feliz
Camilo Madrigal - Rhenzy Feliz

Met zijn vormveranderende vaardigheden wordt Camilo Madrigal gespeeld door Rhenzy Feliz. Geen onbekende in superkrachtige rollen, de meeste fans herkennen Rhenzy als Alex Wilder in Marvel's Runaways. Feliz speelt zich af in de MCU en speelde de rol van Wilder (zoon van Magistrate) in de serie totdat deze na het derde seizoen wordt geannuleerd. Hij is ook verschenen in de onlangs uitgebrachte The Tender Bar, American Horror Story en Kevin (waarschijnlijk) redt de wereld.

5 Dolores Madrigal - Adassa

Dolores Madrigal - Adassa
Dolores Madrigal - Adassa

Begaafd met super gehoor, kent Dolores Madrigal ieders zaken en ze is geneigd om het te delen. Neef van Maribel, Dolores wordt gespeeld door zangeres Adassa. Bekend als "Reggaetón Princess", hebben fans haar stem misschien niet van het grote scherm gehoord, maar van de hitlijsten. Ze heeft drie afzonderlijke albums uitgebracht, getiteld On the Floor in 2004, Kamasutra in 2005, en het titelloze album Adassa in 2007. Al haar muziek is Colombiaanse reggaeton, aangezien ze ervoor koos om zich op de Latin-hitlijsten te concentreren tot haar filmdebuut in Encanto.

4 Pepa Madrigal - Carolina Gaitan

Pepa Madrigal - Carolina Gaitan
Pepa Madrigal - Carolina Gaitan

De heethoofdige Pepa, die het weer om haar heen kan beheersen, wordt gespeeld door actrice Carolina Gaitan. Carolina, een Colombiaanse legende, is verschenen in tal van Spaanse projecten, waaronder telenovela Gabriela, giros del destino, Nickelodeon Isa TK+, soapserie Alias el Mexicano, Hermanitas Calle en Sin senos sí hay paraíso, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks. Ze dook ook in de Amerikaanse televisie met haar stint op Netflix's Narcos als Marta Ochoa. Felix Madrigal is getrouwd met Pepa en samen hebben ze drie kinderen: Dolores, Camilo en Antonio. Het personage, dat bijna altijd aan de zijde van zijn vrouw wordt gezien, wordt gespeeld door nieuwkomer en componist Mauro Castillo.

3 Julieta Madrigal - Angie Cepeda

Julieta Madrigal - Angie Cepeda
Julieta Madrigal - Angie Cepeda

Moeder van Isabella, Luisa en Mirabel, genezer Juileta wordt gespeeld door Angie Cepeda. Ze wordt het meest herkend door rollen in de Peruaanse telenovela Pobre Diabla en films als Captain Pantoja en de Special Services. Haar niet-begaafde en ongevalgevoelige echtgenoot, Agustin, wordt gespeeld door WIlmer Valderrama. Zijn meest opvallende rollen zijn onder meer Fez in That 70's Show, From Dusk Till Dawn, Grey's Anatomy, Unaccompanied Minors en het titulaire personage in de kindershow Handy Manny.

2 Bruno Madrigal - John Leguizamo

Bruno Madrigal - John Leguizamo
Bruno Madrigal - John Leguizamo

Het zwarte schaap van de familie, Bruno Madrigal, is een beetje een mysterie in de film (maar de stem achter hem niet zozeer). Gespeeld door John Leguizamo, zijn de meest herkenbare werken voor de acteur Romeo + Juliet, Body Count, The Alibi, Repo-Man, Freak, ER, evenals het stemwerk voor Sid in de Ice Age-serie en het vertellen van de sitcom The Brothers García. Hij verscheen in de afgelopen decennia in verschillende films, produceerde zijn eigen films en speelde in een paar Broadway-producties.

1 Abuela Madrigal - Olga Merediz (zangstem)

Abuela Madrigal - Olga Merediz (zang)
Abuela Madrigal - Olga Merediz (zang)

Matriarch van de familie, Abuela Alma Madrigal, wordt eigenlijk ingesproken door twee verschillende mensen. De voice-acting wordt gedaan door María Cecilia Botero, maar alle zang in de film wordt gedaan door Olga Merediz. Olga is vooral bekend van haar rol als een andere Abuela in de film In The Heights, die ze deed samen met mede-Encanto-co-ster Stephanie Beatriz. Ze verscheen niet alleen in de film, maar ze speelde dezelfde rol gedurende de hele originele Broadway-run van In the Heights. Ze verscheen ook in verschillende projecten zoals Brooklyn 99, Diary of a Future President, Saint George, Orange is the New Black en Shades of Blue.

Aanbevolen: