Jonah Hill zei nee tegen een filmfranchise die miljarden waard is vanwege deze acteur

Inhoudsopgave:

Jonah Hill zei nee tegen een filmfranchise die miljarden waard is vanwege deze acteur
Jonah Hill zei nee tegen een filmfranchise die miljarden waard is vanwege deze acteur
Anonim

Naar verluidt meer dan $ 50 miljoen waard, kunnen we duidelijk zeggen dat Jonah Hill geniet van een succesvolle carrière. De lof bracht echter veel grote risico's met zich mee. In tegenstelling tot andere acteurs, had Hill al op jonge leeftijd succes, en in werkelijkheid kreeg hij al vroeg grote rollen aangeboden, bepaalde rollen om samen te werken met iconische regisseurs waar niemand nee tegen zou zeggen, waaronder Steve Spielberg.

Hill wilde trouw blijven aan zijn visie en uiteindelijk werd hij ook door anderen aangespoord om een bepaald project af te wijzen.

Hij heeft misschien een beetje gezweet, aangezien de film meer dan $ 700 miljoen opbracht en alleen maar zou bijdragen aan het succes in de jaren die volgden, met meerdere sequels - het werd een enorme franchise. Natuurlijk miste hij het, maar het schaadde zijn carrière geen moment.

We bekijken hoe zijn carrière speelde toen hij de rol weigerde en wat hij in plaats daarvan deed, wat ook tot groot succes zou leiden. Als ik naar zijn cv kijk, is het misschien moeilijk te geloven, maar hij heeft de juiste beslissing genomen.

Succes kwam snel

In tegenstelling tot veel andere acteurs in Hollywood, kwam het succes snel voor Jonah Hill, die besloot het vak voort te zetten nadat hij was gestopt met studeren en op zijn passie had gewed.

Wat een professioneel standpunt betreft, is het goed gekomen. Op jonge leeftijd, nog maar net aan de oppervlakte, was hij te zien in films als 'The 40-Year-Old Virgin', 'Accepted', 'Click' en 'Knocked Up'.

Zijn grootste doorbraak in de hoofdrol zou komen in de film 'Superbad', op dat moment wist Hill dat er dingen aan het veranderen waren. Hij wilde een rol achter de schermen, maar optredens bleven op het scherm verschijnen, zoals SNL. “Direct na Superbad nam ik een schrijfopdracht voor Brüno [bij Sacha Baron Cohen]. Ik was 23 en ze vroegen me om voor de eerste keer SNL te hosten. En ik wilde de schrijverskamer niet verlaten, 'zei Hill.

Ik dacht: 'Jongens, ik weet niet wat ik moet doen.' Het was mijn eerste baan bij Sacha. En Sacha had zoiets van: 'Kerel, je zou SNL moeten gaan hosten.' Voor mij was het hebben van een schrijfbaan voor Sacha Baron Cohen net zo rad als het hosten van SNL. Ik was een kind. Ik had waarschijnlijk te veel macht voor een jongere, en te veel autonomie, en niet genoeg levensvaardigheden.”

Dit was nog maar het begin toen Hill tijdens zijn carrière met een aantal enorme beslissingen worstelde. Een daarvan was nee zeggen tegen een franchise die miljarden waard is.

Seth Rogen zei hem 'Transformers' af te wijzen

Slechts een paar jaar voor 'Superbad' had Jonah Hill zijn carrière een andere wending kunnen geven. De actie-, sci-fi-film van Michael Bay, met in de hoofdrol Megan Fox, Shia LaBeouf en Mark Wahlberg.

De eerste film maakte een enorme vlucht aan de kassa en bracht meer dan $ 700 miljoen op. De films die volgden zouden net zo indrukwekkend zijn.

Ondanks het enorme succes kreeg Hill het advies om het project door te geven, met name door Seth Rogen: "Ik kan zien of Steven Spielberg je belt en je vraagt iets te doen, hoe moeilijk is dat af te wijzen", maar Rogen concludeerde uiteindelijk: "Wil je een film maken over vechtende robots? Maak je eigen film over vechtende robots. Dat kan. Dat ligt nu op tafel."

Hill was gelijkgestemd met de verklaring van Rogen, hij gaf ook toe dat hij destijds niet klaar was voor zo'n rol: "Ik denk gewoon dat ik mezelf meer moet bewijzen in wat ik nu doe, komedies maken en dingen voordat ik de grote actiefilm maak of zoiets, weet je? Ik ben nog niet bewezen."

Hoewel de cijfers die de film opleverde immens zijn, was het de juiste keuze voor zijn carrière. Hij zou de sprong maken als de tijd rijp was.

Het had geen invloed op zijn carrière

Hoewel het een gewaagde beslissing was, is het allemaal goed gekomen.

Hill deed een hoop ervaring op nadat hij het project, inclusief een eigen multi-filmdeal, op zijn eigen voorwaarden had omgezet in '21 Jump Street'. Bovendien maakte hij de sprong naar serieuze films toen het tijd was, met name te beginnen met 'Moneyball' naast Brad Pitt.

Slechts een paar jaar later ontving hij Oscar-buzz voor zijn rol naast Leonardo DiCaprio in 'The Wolf of Wall Street'.

Het is eerlijk om te zeggen dat zijn geduld behoorlijk in zijn voordeel werkte en bovendien kon hij ook wat werk achter de camera doen.

Aanbevolen: