Fans denken dat Mitch Kessler uit 'The Morning Show' is gebaseerd op dit levensechte personage

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Mitch Kessler uit 'The Morning Show' is gebaseerd op dit levensechte personage
Fans denken dat Mitch Kessler uit 'The Morning Show' is gebaseerd op dit levensechte personage
Anonim

Apple TV+ werd in november 2019 gelanceerd als een on-demand video-abonnementsservice. In de twee jaar daarna heeft het platform een aantal serieuze toppers geproduceerd in hun lijst met originele programmering. Jason Momoa en Alfre Woodard speelden de hoofdrol in het sci-fi-drama See dat in 2019 begon te streamen. De show is een hit bij fans over de hele wereld nadat het tweede seizoen onlangs is afgerond. Het derde seizoen is al in productie.

De sportkomedie Ted Lasso van het netwerk is een nog groter succes geworden. Net als See is de show ook twee seizoenen uitgezonden en voor een derde verlengd. De Jason Sudeikis-serie heeft het ook redelijk goed gedaan op het gebied van prijzen. Ondanks dat het nog relatief nieuw is, heeft het al een aantal grote onderscheidingen gewonnen, waaronder een Golden Globe voor Sudeikis in de categorie Beste Acteur - Televisieserie Musical of Comedy.

Een andere grote hit van Apple TV+ was The Morning Show, een dramaserie met in de hoofdrollen Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en The Office-ster Steve Carell. Na een zeer succesvol eerste seizoen is de show momenteel halverwege het tweede seizoen.

De ruggengraat waarop de show is gebouwd

Een online synopsis van The Morning Show luidt: "Alex Levy (Aniston) verankert The Morning Show, een populair ontbijtnieuwsprogramma uitgezonden vanuit Manhattan op het UBA-netwerk, dat uitstekende kijkcijfers heeft en waarvan wordt aangenomen dat het de gezicht van de Amerikaanse televisie."

"Nadat haar on-air partner van 15 jaar, Mitch Kessler (Carell), is ontslagen te midden van een seksueel wangedragschandaal, vecht Alex om haar baan als topnieuwsanker te behouden terwijl ze een rivaliteit aanwakkert met Bradley Jackson (Witherspoon), een lukrake veldreporter wiens reeks impulsieve beslissingen haar in een nieuwe wereld van televisiejournalistiek brengt."

Carells karakter van Mitch Kessler biedt meer een ondersteunende rol in het verhaal, met Aniston's Alex en Witherspoon's Bradley meer centraal. Desalniettemin vormen Mitch's wandaden in de wereld die vlak voor de show plaatsvond de ruggengraat waarop de show is gebouwd. Hij heeft sowieso een sterk terugkerende aanwezigheid in de huidige tijdlijn van de serie.

Steve Carell Jennifer Aniston The Morning Show
Steve Carell Jennifer Aniston The Morning Show

Van de 15 afleveringen van The Morning Show die tot nu toe zijn uitgezonden, heeft Carell Mitch Kessler in tien ervan geportretteerd.

echode sterk met het publiek

Het verhaal van Mitch Kessler heeft een sterke weerklank gevonden bij het publiek, vooral in een tijdperk waarin de MeToo-beweging prominent is geworden in het maatschappelijke discours. In feite heeft de karakterboog van Mitch een snaar geraakt bij veel fans, velen die geloven dat hij is gemaakt op basis van een echt persoon.

Mitch was de co-host van UBA's The Morning Show voor een periode van ongeveer anderhalf decennium. Die tijdspanne is niet veel anders dan de tijd die voormalig nieuwsanker Matt Lauer doorbracht als presentator van NBC's Today-show. Lauer begon zijn carrière bij NBC in 1992, hoewel zijn ambtstermijn als gastheer van Today 20 jaar duurde tussen 1997 en 2017.

Net als Mitch Kessler, werd Lauer uiteindelijk ontslagen uit zijn taken in de show nadat beschuldigingen van seksuele ongepastheid tegen hem waren opgedoken. Dat is precies waar de parallellen tussen de twee beginnen. Een voormalige nieuwscorrespondent bij NBC zou later beweren dat iedereen bij het netwerk op de hoogte was van het gedrag van Lauer. Dit is iets dat ook wordt weerspiegeld in The Morning Show, waarbij de omvang van de cover-up tot aan de president van het netwerk gaat.

Een duidelijke schending van de bedrijfsnormen

In een verklaring waarin het ontslag van Lauer werd aangekondigd, schreef de toenmalige NBC News-voorzitter Andrew Lacks: "Maandagavond ontvingen we een gedetailleerde klacht van een collega over ongepast seksueel gedrag op de werkplek door Matt Lauer. Het vormde, na serieuze beoordeling, een duidelijke schending van de normen van ons bedrijf."

Matt Lauer
Matt Lauer

"Als gevolg hiervan hebben we besloten zijn dienstverband te beëindigen. Hoewel het de eerste klacht is over zijn gedrag in de meer dan twintig jaar dat hij bij NBC News werkt, kregen we ook reden om aan te nemen dat dit niet een op zichzelf staand incident geweest."

Een recent gesprek tussen fans op Reddit suggereerde dat ze parallellen trekken tussen de verhalen van Mitch Kessler en Lauer. Een fan stelde de vraag: "Wie denk je dat de 'echte tegenhanger' van Stella is (nieuwe UBA-president in S2)?" Ze kregen een verbaasd antwoord: "Wacht? De show is gebaseerd op echte gebeurtenissen?!"

Een derde partij mengde zich in het gesprek en legde uit wat de meeste fans voelden. "Mitch Kessler is behoorlijk sterk gebaseerd op de situatie van Matt Lauer uit The Today Show! Er zijn ook tal van andere voorbeelden."

Aanbevolen: