De echte reden dat 'Spider-Man The New Animated Series' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden dat 'Spider-Man The New Animated Series' werd geannuleerd
De echte reden dat 'Spider-Man The New Animated Series' werd geannuleerd
Anonim

Wanneer de meeste volwassen niet-stripboeklezers tegenwoordig aan Spider-Man denken, zijn het eerst en vooral afbeeldingen van de Marvel Cinematic Universe's-versie van het personage dat in je opkomt. Toen diezelfde mensen echter nog jongeren waren, werd hun relatie met de webslingeraar niet bepaald door het grote scherm. In de afgelopen decennia waren er tenslotte verschillende zeer populaire Spider-Man-animatieprogramma's waar jongeren wekelijks naar luisterden.

Hoewel de meeste tv-netwerken en streamingdiensten tegenwoordig dol zijn op het produceren van shows op basis van stripboeken, is dat niet altijd het geval geweest. In plaats daarvan leek het er op verschillende momenten in het verleden op dat de machten in de entertainmentindustrie neerkeken op inhoud op basis van stripboekpersonages. In het begin van de jaren 2000 werd Spider-Man: The New Animated Series bijvoorbeeld geannuleerd na slechts één seizoen in de lucht. Er kan natuurlijk een heel goede reden zijn geweest dat Spider-Man: The New Animated Series zo snel ten einde kwam. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: wat was de echte reden waarom Spider-Man: The New Animated Series werd geannuleerd?

Interessante oorsprong

Van 1994 tot 1998 waren er miljoenen mensen die bij elke gelegenheid naar Spider-Man: The Animated Series keken. Zoals fans van die show zich ongetwijfeld zullen herinneren, bevatte die serie korte scènes die CGI-gerenderd waren. Het is duidelijk dat de mensen die Spider-Man: The New Animated Series maakten, werden beïnvloed door die momenten toen de show in CGI werd weergegeven.

Hoewel de animatiestijl van Spider-Man: The New Animated Series een grote rol speelde in zijn vermogen om op te vallen, was dat lang niet de enige manier waarop de show opmerkelijk was. Spider-Man: The New Animated Series ging tenslotte in productie kort nadat Tobey Maguire's eerste inval op groot scherm werd uitgebracht en het werd een enorm succes. Als gevolg hiervan hebben de mensen achter Spider-Man: The New Animated Series op het laatste moment de beslissing genomen om de show opnieuw te laten plaatsvinden in dezelfde continuïteit als de hitfilm.

Helaas voor fans van de show, nadat Spider-Man: The New Animated Series was geannuleerd, werd Spider-Man 2 in de bioscoop uitgebracht en negeerde het de verhaallijnen van de show volledig. Toch was het opmerkelijk om een animatieserie even te zien dienen als het enige vervolg op een hitfilm. Met dat in gedachten is het logisch dat sommige fans van de serie nog steeds willen weten waarom Spider-Man: The New Animated Series voortijdig eindigde.

Waarom de show eindigde

Wanneer de meeste shows op televisie komen, is er maar één ding dat er echt toe doet: hoeveel mensen elke aflevering bekijken. Door de hele televisiegeschiedenis heen zijn er echter enkele series geweest die om andere redenen tot een einde kwamen. Sommige shows zijn bijvoorbeeld beëindigd omdat de ster van de serie besloot dat het tijd was om door te gaan naar andere kansen. Dan is er Spider-Man: The New Animated Series, een show die naar verluidt is geannuleerd om redenen die niets te maken hebben met de kijkcijfers of de wensen van de sterren.

Hoeveel mensen ook van Spider-Man: The New Animated Series hielden, elke poging om te doen alsof de serie een kijkcijferkanon was, zou oneerlijk zijn. Het lijdt echter ook geen twijfel dat Spider-Man: The New Animated Series genoeg kijkers kon trekken om solide beoordelingen te krijgen voor zijn tijdslot. Om die reden waren veel mensen verrast toen werd aangekondigd dat Spider-Man: The New Animated Series niet voor een tweede seizoen zou terugkeren.

Uiteindelijk zou worden gemeld dat Spider-Man: The New Animated Series werd geannuleerd, voornamelijk omdat de krachten bij MTV vonden dat de show niet paste in de andere programmering. Als gevolg hiervan zou Spider-Man: The New Animated Series opnieuw een voorbeeld worden van een show die te vroeg eindigde.

Toekomstplannen

Tijdens het eerste seizoen van Spider-Man: The New Animated Series werkte Brandon Vietti als regisseur van een animatie, wat betekende dat hij nauw betrokken was bij de karakterontwerpen van de show. Gezien hoe belangrijk zijn rol achter de schermen was, is het logisch dat Vietti veel invloed zou hebben gehad op waar Spider-Man: The New Animated Series zou gaan tijdens het tweede seizoen. Tijdens een gesprek met een verslaggever voor de website Marvel Pop Geeks, onthulde Vietti enkele van de schurken die hij wilde hebben in het tweede seizoen van Spider-Man: The New Animated Series.

“Ik had een verhaal gepitcht voor Mysterio voor het tweede seizoen dat nooit aan het licht zou komen. Ik wou dat we meer met Kraven hadden kunnen doen. Ik moet ook toegeven dat ik heel graag een Vulture-verhaal had willen zien. Wat betreft onze behandeling van de kernpersonages, ik dacht dat we een unieke kijk op hen hadden, maar ze voelden nog steeds trouw aan de strips."

Aanbevolen: