De echte reden dat 'Ed, Edd N Eddy' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden dat 'Ed, Edd N Eddy' werd geannuleerd
De echte reden dat 'Ed, Edd N Eddy' werd geannuleerd
Anonim

Ed, Edd n Eddy was een van de langstlopende shows die Cartoon Network ooit heeft gehad en wordt beschouwd als een van de beste tekenfilms op de zender. De Canadees-Amerikaanse show liep van 1999 tot 2009 en werd geregisseerd en geschreven door Danny Antonucci. Helaas werd het geannuleerd en duurde het slechts zes seizoenen. De reden achter deze moeilijke beslissing was in feite het gebrek aan animators om de serie te blijven tekenen.

De studio achter Ed, Edd n Eddy aka Cartoon, zat midden in het zesde seizoen toen Danny Antonucci de goedkeuring kreeg van het netwerk om de film Ed, Edd n Eddy's Big Picture Show te maken. Helaas was het animatieteam zo klein dat Danny de moeilijke beslissing moest nemen om zijn team van het zesde seizoen af te krijgen, zodat ze al hun tijd konden besteden aan het werken aan de Big Picture Show. Om de show actiegericht te houden, werd de show gestoryboard voordat een dialoog werd opgenomen.

Het laatste seizoen van Ed, Edd n Eddy had maar twee afleveringen: May I Have This Ed? en Look Before You Ed, dat Cartoon Network destijds als een "bijzonder evenement" bouwde.

The Big Picture Show werd enthousiast ontvangen door het publiek. Veel fans hadden echter graag een heel zesde seizoen met deze fantastische personages gekregen.

Het is uniek

Omdat Danny geen grote fan was van digitaal werk, wilde hij dat de show met de hand werd getekend om het klassieke uiterlijk van tekenfilms uit de jaren vijftig vast te leggen.

Seizoen 6 werd uitgezonden op 29 juni 2008 en was over het algemeen de 69 aflevering van de hele serie. Laten we eens kijken naar de laatste twee afleveringen van de show.

Mag ik deze Ed? gaat over The Peach Creek Jr. High school dance waar Eddy super enthousiast over is. Ondertussen is Edd nerveus omdat hij een verlegen jongen is en niet weet wat er gaat gebeuren.

De tweede aflevering in seizoen zes, Look Before You Ed, gaat over Edd en Jimmy die hun krachten bundelen om een veiligheidsclub te runnen om de gevaren in de winter te beteugelen. Deze afleveringen waren het maken van wat waarschijnlijk een geweldig seizoen had kunnen zijn, maar in plaats daarvan sloot de Big Picture Show de Ed, Edd n Eddy-saga af. De serie was eigenlijk de laatste grote cartoon die handgetekende animatiecellen gebruikte.

Wat maakte de serie zo speciaal?

Cartoons zijn altijd gekenmerkt door ongelooflijke prestaties van het onmogelijke, zoals pratende sponzen en tienerrobots. Maar te midden van die zee van digitale animatie was Ed, Edd n Eddy, een greintje handgetekende herkenbaarheid.

Drie lieve kinderen in de buitenwijken waren tien jaar lang vaste klanten van 31 miljoen huishoudens in 29 verschillende landen.

Ed, Edd n Eddy was de populairste prestatie van Cartoon Network en eindigde als de langstlopende show van het netwerk met meer dan 130 verhalen, vier specials en een lange tv-film.

De serie viel op tussen de stortvloed aan animaties tijdens die tienjarige run door drie lieve, gemiddelde en onopvallende personages te creëren en ze een leven te laten leiden dat in veel opzichten leek op dat van de kinderen die naar de show keken.

Danny, de maker van de tekenfilm Network-serie, zou tientallen jaren bezig zijn zich een weg te banen door de gelederen van de animatie-industrie. De maker van Ed, Edd n Eddy, is een animator die geobsedeerd was door de stijl van vroege animatie en volwassen humor. Danny zou naam maken in de hele industrie met de vier minuten durende Lupo the Butcher uit 1987. Het verhaal gaat over een grofgebekte Italiaan die op gewelddadige wijze vlees verscheurt en uiteindelijk zijn eigen lichaam.

Hij begon echter aan de taak om een kinderprogramma te ontwikkelen en iets te doen met animatie die hij zelf nog nooit had gedaan. Met zijn ervaring in het werken met Hanna-Barbera aan het begin van zijn carrière, nam hij drie personages die hij had opgesteld voor een schoenenreclame en ging aan de slag.

Ed, Edd n Eddy zouden eerder worden gewinkeld op Nickelodeon en Cartoon Network, en uiteindelijk in première gaan op het laatste kanaal op 4 januari 1999, en snel een plaats krijgen in het Cartoon Cartoon Fridays-blok.

Verrassend genoeg was het een show die bijna onmiddellijk de kijkcijfers van het netwerk ging domineren.

Cultpictogrammen maken

Wat de serie zo uniek en gemakkelijk maakte om verliefd te worden op Ed, Edd n Eddy, was hoe gemiddeld het dagelijkse leven dat de show zijn kijkers gaf, onder de slapstick was. Veel fans kijken nu naar de serie op HBO Max.

De personages waren heel normale kinderen, allemaal gemaakt om deel uit te maken van Danny's persoonlijkheid. Eddy is een excentrieke oplichter en een oplichter. Double D is een buitenstaander, een jongen die te slim is voor zijn eigen bestwil en lijdt aan ernstige OCS. Ten slotte is Ed een langzame jongen met een zeer actieve verbeeldingskracht. Het zijn normale kinderen met alledaagse problemen en typische realiteiten.

Zoveel soorten entertainment proberen contact te maken met het publiek door ze een deel van zichzelf te laten zien, en Ed, Edd n Eddy slaagden daar enorm in.

Zoveel van de humor en de slapstick waren gebaseerd op karakter en omdat elk kind dat ernaar keek zich kon verhouden tot iemand in de kleine buitenwijk van Peach Creek, waar de show plaatsvond.

De serie had geen haak nodig. In plaats daarvan leefde en stierf het door zijn personages in hun verhalen. De show weet iets wat mensen maar al te vaak vergeten: soms is onopvallend zijn zo slecht nog niet.

Aanbevolen: