De echte reden dat 'Mijn zogenaamde leven' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden dat 'Mijn zogenaamde leven' werd geannuleerd
De echte reden dat 'Mijn zogenaamde leven' werd geannuleerd
Anonim

Er is geen tekort aan tv-programma's uit de jaren 90 die te lang duurden. Maar My So-Called Life is daar zeker niet een van. In feite duurde de door Winnie Holzman gemaakte serie slechts 19 afleveringen. Het werd regelrecht geannuleerd, niet anders dan andere series die een toegewijde fanbase hebben behouden en dus een cultstatus hebben gekregen; we hebben het over alles, van John Cleese's BBC-sitcom Fawlty Towers tot de geanimeerde Gargoyles.

Maar My So-Called Life, uitgezonden op ABC, was iets heel bijzonders. Er waren geen trucjes, geen grote complotten, het ging allemaal over de dag in het leven van een Amerikaanse tiener. Maar het had echte moed, een echt hart en een geweldige opkomende cast met onder meer Jared Leto, Bess Armstrong en Claire Danes in de hoofdrol. Toen het in 1994 werd uitgezonden, kreeg het bijna onmiddellijk lovende kritieken en een redelijk aantal kijkers. Maar na het eerste seizoen kondigde ABC aan dat het de show geen tweede seizoen zou geven. Volgens een artikel van Elle waren er twee belangrijke redenen waarom dit gebeurde. En het blijkt dat fans Claire Danes (tenminste gedeeltelijk) de schuld kunnen geven van de reden waarom de show werd geannuleerd.

Mijn zogenaamde levenscast
Mijn zogenaamde levenscast

Ten eerste wist ABC gewoon niet waar ze mee te maken hadden

Het v alt niet te ontkennen hoe invloedrijk My So-Called Life is geworden onder millennials. Afgezien van het beroemde themalied, had de show een enorme impact op de mode-industrie. Iedereen wilde zich kleden als Angela van Claire Danes. Scènes uit de show worden zelfs dagelijks opnieuw gemaakt op plaatsen zoals TikTok en kleding wordt nog steeds verkocht op plaatsen zoals Etsy. Winnie's serie ging ook over een aantal enorm belangrijke onderwerpen waarmee tieners te maken hadden, zoals kindermishandeling, alcoholisme en homofobie. In feite was My So-Called Life een van de eerste shows waarin ooit een homoseksuele student openlijk werd geportretteerd. Dit alles zorgde ervoor dat fans massaal naar ABC kwamen, vooral jonge vrouwen. Dit opende de deur voor het creëren van een heleboel door vrouwen aangestuurde inhoud, niet alleen op ABC maar ook op de WB. En toch was ABC er niet in geïnteresseerd Winnie de macht te geven om een tweede seizoen van haar serie te maken.

"Het netwerk was vrijwel de hele tijd op het hek over de show", zei seriemaker Winnie Holzman tegen Elle. "Ze zouden zeggen: 'Voor wie is de show bedoeld?' Zoals, 'Is het voor volwassenen, is het voor tieners?' Dat verbaasde hen. En daar is geen antwoord op behalve: 'Deze show is voor de mensen die er verliefd op worden.'"

Dit was nog steeds niet genoeg voor ABC, die duidelijk kon zien dat het kijkers trok, zij het niet een enorm bedrag. Maar gezien het gedurfde karakter van de show om volwassen onderwerpen in een tienershow aan te pakken, voelde My So-Called Life voor hen als een beetje een risico.

Bovendien was er een groot probleem met de hoofdrolspeler…

Claire Danes wilde geen tweede seizoen maken

Ondanks zijn cast in een hoofdrol in een tv-serie, wilde aanstormend acteur Claire Danes niet doorgaan met filmen. Tijdens het filmen van het eerste seizoen heeft Claire heel wat aarzelingen geuit over het doen van de serie, vooral als het zou doorgaan. Dit komt omdat ze de middelbare school wilde afmaken en naar de universiteit ging. Het filmschema was gewoon te uitdagend voor Claire (evenals enkele andere castleden) die het moeilijk vonden om een balans te vinden tussen het spelen van een tiener op tv en er een zijn in het echte leven. De ouders van Claire raakten er zelfs bij betrokken en vertelden de producenten rechtstreeks dat ze niet wilden dat hun dochter bij het tweede seizoen betrokken zou zijn.

Mijn zogenaamde leven cast claire danes ajred leto
Mijn zogenaamde leven cast claire danes ajred leto

In een interview met Entertainment Weekly drong Claire erop aan dat zij alleen niet verantwoordelijk kon worden gehouden voor het annuleren van de show. Hoe kon ze tenslotte al die macht hebben? Maar door Claires beslissing verloor Winnie veel interesse en liefde voor de show die ze zo graag gemaakt wilde hebben.

"Toen ik me realiseerde dat Claire het echt niet meer wilde doen, was het moeilijk voor mij om het te willen doen", zei Winnie in een interview. "De vreugde bij het schrijven van de show was dat iedereen erachter stond en het wilde doen. En ik hou van haar. Dus een deel van de vreugde, opwinding en geluk zou uit mij zijn gegaan als ze niet 100 procent aan boord was geweest. Ik kon dit toen niet zeggen, maar achteraf gezien was het een zegen dat het eindigde op een moment dat we het allemaal leuk vonden om te doen. Dat wil niet zeggen dat als het netwerk meer shows had besteld, ik dat niet zou doen "Ik heb mijn best gedaan. Maar er was een juistheid in hoe kort het seizoen was. Dit was een show over adolescentie en eindigde min of meer in zijn eigen adolescentie. Er was een aura over hoe kort de serie was, zoals alle dingen die jong sterven."De show eindigde op een punt dat het nog allemaal potentieel had."

Bovendien beweert Winnie dat ABC de hele situatie van Claire Danes als excuus gebruikte om de show te annuleren waar ze nooit echt in geloofden. Maar dit alles weerhield de fans er niet van oorlog te voeren tegen ABC voor het annuleren van hun favoriete programma. Natuurlijk werkte het niet.

Aanbevolen: