De echte reden dat 'The Nightly Show With Larry Wilmore' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden dat 'The Nightly Show With Larry Wilmore' werd geannuleerd
De echte reden dat 'The Nightly Show With Larry Wilmore' werd geannuleerd
Anonim

Comedyfans zijn zich terdege bewust van de omvang van het genie van Larry Wilmore. De mainstream lijkt echter iets minder bewust. Voor degenen die het niet weten, Larry was het brein achter de oorsprong van Bernie Mac's geliefde sitcom, evenals The PJs, HBO's Insecure en Grown-ish. Larry is ook een schrijver geweest voor The Office, Teen Angel, The Fresh Prince Of Bel Air en In Living Color.

Larry was ook een aantal jaren correspondent geweest voor The Daily Show en bouwde een beetje een cult-achtige fanbase voor zichzelf op. Op de Comedy Central-show bewees Larry ook een scherp en bijtend inzicht te hebben in de Amerikaanse politiek. Dit is de reden waarom voormalig Daily Show-presentator Jon Stewart Larry koos als headliner voor een vervangende show voor The Colbert Report toen Stephen Colbert de baan kreeg als vervanger van David Letterman in The Late Show. In januari 2015 presenteerde Larry The Nightly Show With Larry Wilmore, maar slechts anderhalf jaar later besloot Comedy Central de show te annuleren. Dit is de echte reden waarom….

Wat is er gebeurd met de Larry Wilmore Show?

Anderhalf jaar is zeker niet lang voor een show in de ether. Het nieuws brak door dat The Nightly Show With Larry Wilmore in augustus 2016 zou worden geannuleerd, slechts een paar maanden voordat de zwaar beladen verkiezing tussen Hilary Clinton en Donald Trump ten einde liep. De president van Comedy Central becommentarieerde hun beslissing door te zeggen: "We hebben Larry hoog in het vaandel, persoonlijk en professioneel. Hij bracht een sterke stem en standpunt naar het nachtelijke landschap. Helaas resoneerde het niet met onze publiek."

De beslissing om The Nightly Show With Larry Wilmore te annuleren komt blijkbaar neer op het feit dat de kijkcijfers slechts twee maanden na de première van de show begonnen te dalen. Er waren een paar maanden waarin het aantal kijkers steeg, maar Larry verloor een groot deel van zijn publiek tegen de tijd dat zijn show werd stopgezet.

De diehard fans van Larry Wilmore waren woedend over de beslissing, en zowel Jon Stewart als Stephen Colbert uitten hun afkeuring. Maar het was niet genoeg voor Comedy Central om te heroverwegen. Ze konden gewoon niet verdedigen dat hij op een goede dag van ongeveer 900.000 kijkers naar 500.000 kijkers ging.

Hoe Larry Wilmore zich voelt over het feit dat de nachtelijke show wordt geannuleerd

Tijdens een interview met Vulture onthulde Larry Wilmore dat hij "zeer verrast" was toen hij ontdekte dat Comedy Central zijn show annuleerde. Hoewel hij kon zien dat zijn cijfers niet zo goed waren als hij had gehoopt, geloofde hij dat zijn show op zijn minst zou doorgaan totdat de verkiezingen voorbij waren.

"Ik ben nog steeds erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Het is zeer zeldzaam", zei Larry tegen Vulture na zijn annulering in 2016."Als je de kans krijgt, moet je die aangrijpen met de nederigheid die erin zit, wetende dat niet iedereen de kans krijgt om het te doen, en je waardeert het zolang je het hebt."

Hoewel Larry duidelijk dankbaar was voor de kans, hield hij zijn liefdesverdriet niet in.

"Ik ben teleurgesteld. Het is televisie, en het is hoe het wordt gemeten - cijfers. Het is erg teleurstellend omdat je alleen de beste show kunt maken die je kunt doen, en als de sterren niet op één lijn liggen, kan ik maak geen ruzie met ze en zeg: 'Nee, je hebt het mis, de cijfers zijn geweldig.' Wat kan ik echt zeggen? Ik ben niet boos op ze. Ik ben teleurgesteld dat het niet goed is afgelopen."

Larry vroeg zich ook af of Trevor Noah, die Jon Stewart vervangt als presentator van The Daily Show, zijn vervolgshow heeft geschaad.

"Onze cijfers waren geweldig toen Jon Stewart daar was, dus ik weet het niet. Ik zou het argument kunnen aanvoeren dat Jon niet onze lead-in is, onze cijfers schaadt. Er zijn veel manieren waarop u de argument."

Larry Wilmore is trots op de nachtelijke show

Hoewel critici een beetje lauw waren bij het beoordelen van de show, was er een consensus dat Larry onderwerpen aanstipte waar veel politieke shows 's avonds laat voor terugdeinzen. Dit omvatte een veelbesproken debat over het N-woord in de show.

"Er waren veel mensen die het erg op prijs stelden dat we deze onderwerpen hebben aangepakt. En er zijn mensen die dat nooit leuk zullen vinden, wat je ook doet. Het is dus moeilijk om op één ding te wijzen. 'Nou, daar had je niet over moeten praten, en je zou een goede show hebben neergezet.' En het is als, 'Bedankt, maar ik ga geen unieke show hebben'', legde Larry uit voordat hij onthulde waar hij het meest trots op was als gastheer van The Nightly Show. "Ik ben het meest trots dat we een show wilden doen om stemmen te presenteren die zelden de kans krijgen om op televisie te worden gehoord, mensen die niet altijd te zien zijn, en om het underdog-perspectief veel van tijd, en om moeilijke kwesties zoals ras of zelfs klasse aan te pakken, terwijl er zoveel mensen zijn die zich op dit moment buitengesloten voelen in het land."

Aanbevolen: