De echte reden dat '3rd Rock From The Sun' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden dat '3rd Rock From The Sun' werd geannuleerd
De echte reden dat '3rd Rock From The Sun' werd geannuleerd
Anonim

Er komt een moment in ieders leven dat hun favoriete sitcom wordt geannuleerd. Ofwel de netwerken en streamers schrappen hun shows, ofwel de makers. Natuurlijk kan je NBC niet kwalijk nemen dat hij Seinfeld heeft geannuleerd, aangezien de mede-makers, Jerry Seinfeld en Larry David, besloten dat de tijd op was voor hun geliefde serie. Maar de meeste sitcoms zijn niet zoals Seinfeld of Friends. De meeste eindigen veel te vroeg of veel te laat. Hoe dan ook, het is op de schouders van de netwerken en streamers die hen in de eerste plaats een kans hebben gegeven. Het annuleringsproces is echter meestal iets ingewikkelder dan een duik met beoordelingen. Er kunnen creatieve verschillen in het spel zijn en zelfs wat achter de schermen drama dat een serie tankt. Dus, waar v alt 3rd Rock From The Sun?

Hoewel sommige castleden van 3rd Rock From The Sun schijnbaar verdwenen zijn na de finale in 2001, zijn fans van de show nog steeds absoluut verliefd op hen. De sitcom, die in 1996 werd gemaakt door Bonnie en Terry Turner, volgde vier buitenaardse wezens die de derde planeet vanaf de zon verkennen om de geheimen van het menselijk ras te leren kennen. Afgezien van het feit dat de show een lanceerplatform was voor acteur Joseph Gordon-Levitt en echt pronkte met de komische karbonades van John Lithgow, French Stewart, Kristen Johnston en SNL-alumna Jane Curtin, was het zo aanbeden omdat het werpen een fascinerend licht op menselijke interactie. Dat is tenslotte waar de show uiteindelijk over ging. Maar zelfs met lovende kritieken en een aantal echt sterke beoordelingen, werd de show uiteindelijk in 2001 geannuleerd. Dit is de echte reden waarom …

3rd Rock From The Sun's Premise maakte het moeilijk voor het publiek om er elke week bij te blijven

3rd Rock From The Sun's nummer was ook zijn kracht. Hoewel sitcoms over buitenaardse wezens zeker al bestonden vóór 3rd Rock From The Sun … ahem … ahem … Mork en Mindy en Alf … had de overgrote meerderheid van de succesvolle shows in de jaren negentig dit uitgangspunt gewoon niet. De sitcoms van de jaren negentig waren gebaseerd op de werkplek, over gezinnen (zoals de meeste sitcoms) of over daten. 3rd Rock ging over al deze dingen, maar ook over buitenaardse wezens en over echt begrijpen wat het betekende om een mens te zijn in de jaren negentig.

Eerlijk gezegd is dit de reden waarom de show zo lang zo'n toegewijde fanbase had … en zelfs tot op de dag van vandaag. Maar het betekende ook dat de beoordelingen ongemakkelijk waren. Sommige weken waren de beoordelingen extreem sterk en andere waren behoorlijk belabberd. Dit correleerde meestal met de meer 'daarbuiten'-afleveringen waarin de sitcom gedurfde risico's nam, iets waar de die-hard fans dol op waren. Maar de mainstream kon daar gewoon niet volledig achter staan. Het netwerk van de show, NBC, kon echter zien dat 3rd Rock het redden waard was, en daarom probeerden ze zoveel mogelijk voort te bouwen op de fanbase. Ze deden dit echter op een manier die uiteindelijk de show vernietigde.

NBC verplaatste 3e rots van de zon naar 18 verschillende tijdslots, waardoor het uiteindelijk kon worden geannuleerd

Volgens Looper heeft NBC uiteindelijk 3rd Rock From The Sun verplaatst naar maar liefst 18 verschillende tijdvakken om er het juiste huis voor te vinden. De ene avond was het om 7 uur, de volgende om 8.30 uur op een heel andere dag. Het werd verwarrend voor de fans en dit leidde ertoe dat de show een aanzienlijk aantal kijkers verloor die openstonden voor het ontvangen van de bijl van het netwerk. Dus ja, het netwerk kan zeker de schuld krijgen van deze fout.

De cast van 3rd Rock gelooft absoluut dat het netwerk verantwoordelijk was voor de annulering van de show. Hoewel Joseph Gordon-Levitt (die Tommy Soloman speelde) de show kort verliet om naar de universiteit te gaan, beweert hij dat de show "vormend" en instrumenteel was voor het opbouwen van zijn geweldige carrière.

Bovendien was Joseph Gordon-Levitt echt dol op de cast en de verhalen die ze vertelden. Onlangs beweerde Joseph zelfs dat hij geïnteresseerd zou zijn in een revival van de show in de moderne tijd. Maar hij was de eerste die het netwerk de schuld gaf van de aanvankelijke annulering van de show. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat NBC "respectloos" was voor 3rd Rock en geloofde niet dat het een lang leven zou hebben. Dit is een opmerking die werd herhaald door serieleider John Lithgow, die zei dat NBC "het slecht heeft behandeld".

Dus terwijl NBC verantwoordelijk was voor het vernietigen van 3rd Rock From The Sun, lijkt het erop dat de cast openstaat voor hen om het nieuw leven in te blazen en te proberen de zaken recht te zetten. Of dat ook echt gebeurt, v alt nog te bezien.

Aanbevolen: