Wat is er met Janis gebeurd na 'Mean Girls'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Janis gebeurd na 'Mean Girls'?
Wat is er met Janis gebeurd na 'Mean Girls'?
Anonim

Mean Girls van Tina Fey lanceerde uiteindelijk verschillende actrices in Hollywood-sterren. Het was bijvoorbeeld de film die de acteerprestaties van Lindsay Lohan liet zien, wat leidde tot rollen in films als I Know Who Killed Me, Bobby en Liz & Dick. Ondertussen speelde Rachel McAdams in verschillende hitfilms, waaronder The Notebook en de film Doctor Strange uit 2016 van Marvel Cinematic Universe (MCU). Wat betreft Amanda Seyfried, ze werd een Oscar-genomineerde actrice na haar optreden in de verfilming van Les Misérables. De actrice werd ook bekend door films als Mamma Mia! en Beste John.

Aan de andere kant vragen fans zich ook af wat er is gebeurd met de acteurs die enkele van de andere iconische rollen in de film vertolken. Deze omvatten Lizzy Caplan die memorabel Janis speelde. Sinds Mean Girls is Caplan bezig met het nastreven van niet-tienerdramarollen. Fans kunnen zelfs verrast zijn om alles te horen wat de actrice in de loop der jaren heeft gedaan.

Lizzy Caplan worstelde om rollen te krijgen na gemene meiden

Net zoals andere acteurs misschien ervaring hebben, had Caplan ook moeite om rollen te boeken nadat ze een gothicmeisje speelde in het populaire tienerdrama. "Ik herinner me dat ik na Mean Girls lange tijd niet meer heb gewerkt", herinnert de actrice zich tijdens een gesprek met Independent. "Een jaar lang kon ik geen baan krijgen." Uiteindelijk besloot Caplan het heft in eigen handen te nemen. "Het volgende wat ik deed, ik verfde mijn haar blond en kreeg een spraytan," onthulde ze. Kort daarna boekte Caplan een rol in de kortstondige WB-serie Related.

De actrice boekte vervolgens een rol in de voor een Emmy genomineerde CBS-komedie The Class. Helaas werd de show ook na slechts één seizoen geannuleerd. Ondertussen werd Caplan later gecast in de hitserie True Blood. En hoewel de show misschien een geweldige kans was voor de actrice, vormde het een unieke uitdaging omdat het de eerste keer was dat Caplan naakt moest gaan. "Ik herinner me de vele uren aan peptalk die mijn vrienden nodig hadden, zoals: 'Vertel me dat mijn lichaam er niet raar uitziet'", herinnerde de actrice zich tijdens een interview met Rolling Stone. "Ik liep mijn kleedkamer binnen en waar je kleren aan een rek hangen, was slechts één ondergoed." Uiteindelijk kwam ze door de scène met verschillende slokken wodka.

Lizzy Caplan volgde ook filmprojecten

Caplan speelde in verschillende series en speelde ook een rol in Matt Reeves' horror-sci-fi Cloverfield uit 2008, die ook werd geproduceerd door J. J. Abrams. Vreemd genoeg moest de actrice denken dat de film in eerste instantie een romantische komedie zou zijn. "De scènes die ze ons voor het eerste deel van de auditie gaven, waren gewoon in de feestscène, dus het was als 'We moeten deze plek klaarmaken voor een feest!'", vertelde Caplan aan Movie Web."Het was helemaal flauw."

Later realiseerde Caplan zich echter dat de film allesbehalve een romantische komedie was. “Het was net als Matt en J. J. gek worden, ronddraaien als tollen. 'Het monster komt je kant op en jij rent deze kant op en zij rennen deze kant op en…' dus het is best moeilijk om niet opgewonden te raken omdat ze schreeuwen en rondrennen als kleine kinderen,’ herinnerde ze zich. "Het was erg slopend en lonend en ruw en leuk en brutaal en vermoeiend, allemaal tegelijk."

Slechts een paar jaar later speelde Caplan ook in de sci-fi-komedie Hot Tub Time Machine met John Cusack en Craig Robinson. Ze zou ook gaan schitteren in films zoals de Oscar-genomineerde 127 Hours, Save the Date, Bachelorette, The Night Before, The Interview en Now You See Me 2. En hoewel ze zoveel projecten boekte, wist Caplan ook dat ze meer wilde. Ze wist alleen niet zeker of dat mogelijk was.

Voor Lizzy Caplan kwamen meesters van seks in de 'Nick Of Time'

Buiten het medeweten van velen, worstelde Caplan tijdens haar carrière om de rollen te krijgen die ze wilde. De ervaring kan echt ontmoedigend zijn, zo erg zelfs dat de actrice op een gegeven moment wilde stoppen. "Het mikken op de sterren wordt een beetje zielverpletterend nadat je voor de duizendste keer 'nee' te horen krijgt", legt de actrice uit. “Ik wilde niet voortdurend afgewezen worden. Ik stond op het punt te geloven dat ik niets anders kon doen toen dit gebeurde.”

Maar toen kwam Masters of Sex langs. “Het was precies op het nippertje”, merkte Caplan zelfs op. In wezen stuurden de vertegenwoordigers van de actrice haar het script, niet zeker of ze geïnteresseerd zou zijn om de beroemde seksuoloog Virginia Johnson te spelen. "Ik denk dat ze er vrij zeker van waren dat ik er niet op zou reageren omdat ik vrijwel uitsluitend aangetrokken werd tot komedie, en een tv-show van een uur in een ziekenhuis is meestal niet mijn ding", vertelde de actrice aan Collider. "Maar ik las het en werd er meteen verliefd op, en werd meteen verliefd op het personage.”

Caplan zou een Emmy-knik krijgen voor Masters of Sex. Later zou de actrice ook lovende kritieken krijgen voor haar optreden in de Emmy-genomineerde serie Castle Rock. Het heeft misschien even geduurd, maar Caplan heeft nu haar draai gevonden.

Aanbevolen: