Hoe Lizzy Caplan bekend werd als meer dan alleen Janis uit 'Mean Girls

Inhoudsopgave:

Hoe Lizzy Caplan bekend werd als meer dan alleen Janis uit 'Mean Girls
Hoe Lizzy Caplan bekend werd als meer dan alleen Janis uit 'Mean Girls
Anonim

Het is meer dan 15 jaar geleden sinds de release van Mean Girls, met in de hoofdrol Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried en vele andere toekomstige sterren. Terwijl Lohan's acteercarrière kort na de release van de film afnam, werden de dames die zijpersonages speelden beroemd. Een van hen is Lizzy Caplan , het gezicht achter Janis Ian, Cady Herons goth-beste vriend in de iconische film uit het begin van de jaren 2000.

Mean Girls was niet het eerste optreden van Caplan. Van 1999 tot 2000 speelde ze in Paul Feig's Freaks and Geeks, een tienerkomedie die de carrières van Jason Segel, op gang bracht. Seth Rogen, James Franco en nog veel meer. Maar ondanks haar duidelijke talent en de bekendheid van Freaks en Geeks, was haar weg naar het sterrendom niet altijd gemakkelijk. Desalniettemin staat ze tegenwoordig niet langer alleen bekend om het portretteren van Janis, vooral onder jongere generaties die zich niet herinneren wanneer Mean Girls voor het eerst uitkwam.

6 Lizzy Caplan worstelde om een baan te vinden na 'Mean Girls'

In 2004, toen Mean Girls uitkwam, was Caplan ongeveer 22 jaar oud. En terwijl Rachel McAdams datzelfde jaar dankzij Nick Cassavetes' The Notebook een begrip werd, had Lizzy niet zoveel geluk. "Ik herinner me dat ik na Mean Girls lange tijd niet meer heb gewerkt. Een jaar lang kon ik geen baan krijgen. Het volgende wat ik deed, verfde ik mijn haar blond en kreeg een spraytan, " vertelde ze de Independent in 2020. En het werkte!Ze kreeg een rol in Related, wat haar van 2005 tot 2006 bezig hield.

5 Caplan kreeg erkenning voor 'Cloverfield'

Cloverfield is een horrorfilm uit 2008 met Caplan, T. J. Miller en Jessica Lucas. Volgens de IMDb accepteerde de ster van Freaks and Geeks de rol alleen omdat ze een fan was van ABC's Lost, en Cloverfield werd geproduceerd door dezelfde producer, J. J. Abrams.

Toen ze erop inging, dacht ze dat ze een romantische komedie aan het filmen waren. De horrorfilm bleek een goede carrièrezet voor Caplan. Ze ontving een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol bij de Saturn Awards.

4 De gevaren van type-cast zijn

Volgens de Independent besloot Caplan om op haar zestiende een acteercarrière na te streven, maar helaas had ze te maken met de gevaren van typecasting. "Er was niet zoveel ruimte voor mensen die meer geïnteresseerd waren in dingen die links van het midden waren, of die werden geïdentificeerd als iets anders dan het superpopulaire meisje of de sukkel of wat dan ook."

Hoewel de dingen veranderen voor jonge aspirant-acteurs, was het toen, naar haar mening, anders. "Die archetypen voelden toen veel sterker aan en ik heb het gevoel dat er nu een verschuiving is", zei ze. Dus ondanks haar succes op Freaks and Geeks en Mean Girls, had Caplan moeite om rollen te vinden. En er waren er niet veel voor het type personage dat ze in haar vroege carrière speelde.

3 Relevant blijven met kleine rollen

Maar gecast worden als het enige meisje dat er niet helemaal bij past, zou op de lange termijn in haar voordeel kunnen werken. Ze speelde Nick Millers koelbloedige advocaat-vriendin Julia Cleary in New Girl, de milieubewuste Amy Burley in True Blood, en kreeg kleine rollen in beroemde komedies, zoals Hot Tub Time Machine, High Road en My Best Friend's Girl. Een gelukkige doorbraak kwam in 2013, toen ze een hoofdrol kreeg in Masters of Sex.

2 'Masters Of Sex': Lizzy Caplan's grote comeback

Met Masters of Sex stond de 'Mean Girls'-ster weer bovenaan. Ze was niet alleen de belangrijkste ster van de show, maar ze werkte ook als producer van de show. Jongere generaties die de Mean Girls-hype misschien hebben gemist, kenden haar nu niet als Janis Ian, maar als Virginia Johnson, een onderzoeker naar menselijke seksualiteit uit de jaren vijftig. Ze bewees aan de wereld dat ze meer was dan alleen de buitenstaander die ze in het verleden meestal in komedies speelde, maar een acteur met talent en ambitie. Het periodedrama liep vier seizoenen voordat het werd geannuleerd. Het leverde Caplan verschillende nominaties op, maar helaas geen prijzen.

1 Caplan als Annie Wilkes op 'Castle Rock'

In 2019 kreeg Caplan een hoofdrol in het tweede seizoen van Castle Rock. Ze had grote schoenen om te vullen; ze zou Annie Wilkes vertolken, een onstabiele vrouw uit Stephen King's Misery die Kathy Bates in 1991 een Academy Award opleverde. Ze wilde echter niet alleen het buitengewone werk van Bates kopiëren. Ze nam het personage en maakte het haar eigen. "Ik wist toen het op mijn pad kwam dat het een intimiderend vooruitzicht zou zijn, en dat was ook hoe ik wist dat ik het moest doen. Ik zou niet met mezelf hebben kunnen leven als ik nee had gezegd omdat ik bang was om iets anders doen dan ik eerder had gedaan, "zei ze tegen Vulture.

En dus heeft Caplan een diepgaande transformatie ondergaan sinds de dagen dat ze typisch werd gecast als een buitenstaander in luchtige komische films. Tegenwoordig is ze zoveel meer dan alleen Janice van Mean Girls; ze is een volleerd acteur met verschillende projecten onder haar riem.

Aanbevolen: