Deze iconische 'Seinfeld'-aflevering werd bijna geannuleerd omdat NBC er een hekel aan had

Inhoudsopgave:

Deze iconische 'Seinfeld'-aflevering werd bijna geannuleerd omdat NBC er een hekel aan had
Deze iconische 'Seinfeld'-aflevering werd bijna geannuleerd omdat NBC er een hekel aan had
Anonim

Sitcoms hebben altijd een geweldige manier gehad om het publiek aan te spreken. De concurrentie is hevig, maar als er één van de grond komt, kan het tonnen geld binnenhalen voor het netwerk terwijl het een vaste waarde op televisie wordt. Kijk maar eens wat shows als Friends en Modern Family konden doen.

Seinfeld is een van de beste shows aller tijden, maar achter de schermen ging het niet altijd even soepel. In feite werd een van de beste afleveringen van de show bijna geschrapt door het netwerk, wat destijds verwoestend had kunnen zijn voor de jonge show.

Laten we eens terugkijken op Seinfeld en zien waarom een klassieke aflevering bijna werd geschrapt.

'Seinfeld' is een van de beste sitcoms ooit

De 90 was een decennium dat gevuld was met een aantal werkelijk verbazingwekkende sitcoms, en hoewel sommige shows technisch gezien in de jaren 80 begonnen, worden ze vaak op één hoop gegooid dankzij de grote vooruitgang die ze hebben geboekt in het decennium dat bracht ons zowel Pearl Jam als AOL Instant Messenger.

Tot op heden wordt Seinfeld beschouwd als misschien wel de grootste tv-show aller tijden, en het was een enorme overwinning voor NBC in de jaren '90. Ja, NBC zou ook andere grote hits hebben, zoals Friends, maar Seinfeld droeg de vlag van de jaren 80 en tot in de jaren 90 terwijl hij NBC miljoenen loyale kijkers bezorgde.

Met Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards en Julia Louis-Dreyfus was Seinfeld een juweel van een show die alle kleine dingen goed deed. Het was hilarisch, herkenbaar en elke week briljant uitgevoerd. Het duurde even voordat de show op gang kwam, maar uiteindelijk veroverde het de televisie en keek het gewoon nooit meer achterom.

Omdat Seinfeld het geluk had om 9 seizoenen en maar liefst 180 afleveringen in de lucht te zijn, is het vanzelfsprekend dat de serie fans een aantal klassieke afleveringen kon geven die even grappig en relevant blijven zoals ze waren toen ze al die jaren geleden voor het eerst op televisie debuteerden.

Het heeft veel klassieke afleveringen

Bij het bekijken van IMDb en de afleveringen die ze als de beste hebben gerangschikt, hebben een aantal klassiekers hun weg naar de top bereikt. "The Opposite" uit 1994 is de best beoordeelde Seinfeld-aflevering op de site, en het was in staat om als beste uit de bus te komen dankzij de ongelooflijke 9,6 sterren van de fans.

"The Soup Nazi", "The Contest" en "The Outing" bevinden zich allemaal net onder de bovenste aflevering, wat maar weer laat zien hoe geweldig die aflevering is en hoeveel geluk de fans hadden om af te stemmen op de serie tijdens zijn bloei. Natuurlijk zijn er wat blindgangers in gestrooid, maar over het algemeen had Seinfeld de ene fantastische aflevering na de andere.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar er waren afleveringen van Seinfeld die niet meteen goed werden ontvangen door het netwerk. NBC wilde zelfs een aflevering die een van de beste van de show werd, volledig schrappen.

"The Chinese Restaurant" was bijna geannuleerd

Seinfeld Chinees Restaurant Aflevering
Seinfeld Chinees Restaurant Aflevering

Dus, welke klassieke Seinfeld-aflevering was bijna geannuleerd? Blijkt dat het "The Chinese Restaurant" was dat bijna werd achtergelaten. De aflevering vond plaats tijdens het tweede seizoen van de show, en als de mensen van het netwerk deze aflevering hebben geschrapt, is het niet te zeggen hoe dit het toekomstige succes van de show zou hebben beïnvloed.

Het bizarre aan deze specifieke aflevering is dat het in wezen rond de hoofdpersonen draait die wachten om plaats te nemen in een restaurant. Ja, ze hebben allemaal hun eigen dingen in de aflevering, maar de waarheid is dat deze aflevering in wezen over niets gaat, iets waar de show uiteindelijk om bekend stond.

Helaas was het netwerk niet bijzonder geïnteresseerd in het uitzenden van de aflevering, gezien hoe bizar het overkwam.

Zoals Jerry Seinfeld opmerkte: "['The Chinese Restaurant'] was het punt waarop het netwerk zei: 'Weet je, we begrijpen echt niet wat je probeert te doen met deze show, en we denken het is fout, maar we gaan het toch uitzenden.' Ik was heel blij dat NBC die houding aannam. We hadden op dat moment genoeg goede dingen gedaan dat ze ons wilden vertrouwen."

Gelukkig heeft de beslissing van het netwerk om de dobbelstenen te gooien en te vertrouwen op het proces zijn vruchten afgeworpen, aangezien de aflevering een klassieker werd die een van de beste in de geschiedenis van de show blijft. Vanaf dat moment bleven de dingen op hun plaats vallen en Seinfeld had een van de meest legendarische series in de televisiegeschiedenis.

Aanbevolen: