Welk castlid uit 'Boy Meets World' heeft de hoogste nettowaarde?

Inhoudsopgave:

Welk castlid uit 'Boy Meets World' heeft de hoogste nettowaarde?
Welk castlid uit 'Boy Meets World' heeft de hoogste nettowaarde?
Anonim

Sitcom-fans uit de jaren negentig zullen zich Boy Meets World herinneren, dat tussen september 1993 en mei 2000 zeven seizoenen op ABC draaide. De show volgde het dagelijkse leven van een personage genaamd Cory Matthews, terwijl hij zijn weg uitstippelde vanaf de zesde klas helemaal naar de universiteit. De in Illinois geboren acteur Ben Savage speelde Cory voor alle 158 afleveringen van de show, en hij heeft sindsdien ook de rol hernomen in Girl Meets World, een spin-off-serie die van 2014 tot 2017 op Disney Channel werd uitgezonden.

Een eigenzinnig ding over de acteurs van Boy Meets World is dat velen die terugkerende personages hebben geportretteerd over het algemeen succesvoller zijn geworden dan hun tegenhangers in meer centrale rollen - zowel in termen van latere optredens als hoeveel ze zijn vandaag waard. Het huidige, rijkste castlid is trouwens Marcia Cross, die slechts in drie afleveringen van de show te zien was. Ze wordt geschat op ongeveer $30 miljoen.

Marcia Cross verving Annette O'Toole als Rhiannon Lawrence in de show

Boy Meets World was een beetje berucht vanwege het wisselen van acteurs voor specifieke rollen, en zo kwam Cross in de serie terecht. Ze werd gecast als Rhiannon Lawrence, de moeder van Cory's belangrijkste liefdesbelang in het verhaal, bekend als Topanga. Rhiannon werd oorspronkelijk gespeeld door Annette O'Toole - later beroemd vanwege het spelen van Martha Kent op Smallville.

Marcia Cross en Annette O'Toole speelden beiden Rhiannon Lawrence op 'Boy Meets World&39
Marcia Cross en Annette O'Toole speelden beiden Rhiannon Lawrence op 'Boy Meets World&39

O'Toole speelde de rol slechts voor één aflevering, de finale van seizoen 6 in mei 1999. Toen de show later dat jaar terugkeerde, was ze vervangen door Cross. De door Juilliard opgeleide actrice speelde Rhiannon in de tweede, vierde en zevende afleveringen van seizoen 7. Ze was toen al een gevestigde ster in de industrie, vooral vanwege haar werk als Kimberly Shaw op Melrose Place.

Hetzelfde geldt voor O'Toole, die al acteert sinds eind jaren zestig. Momenteel speelt ze in Virgin River, een romantische dramaserie die op Netflix te zien is. Voor haar vijftal decennia werk heeft ze een gerapporteerd vermogen van iets minder dan $ 10 miljoen. Dit is misschien minder dan een derde van Cross', maar het is nog steeds meer dan dat van de meeste andere sterren van Boy Meets World.

Hoofdster Ben Savage is het op één na rijkste castlid van 'Boy Meets World'

Hoofdster Savage is in feite het op een na rijkste castlid van Boy Meets World, hoewel er een kloof van $ 18 miljoen bestaat tussen hem en Cross. Hij was pas 13 jaar oud toen de show in 1993 in première ging, maar hij acteerde al ongeveer een half dozijn jaar daarvoor.

Een scène uit 'Boy Meets World' met Cory Matthews en zijn beste vriend, Shawn Hunter
Een scène uit 'Boy Meets World' met Cory Matthews en zijn beste vriend, Shawn Hunter

Zijn allereerste acteeroptreden was een terugkerende rol in een andere sitcom, genaamd Dear John op NBC. Hij was ook een vaste klant in A Family for Joe, een andere soortgelijke genreproductie op hetzelfde netwerk. Girl Meets World was zijn langste tv-optreden sinds het einde van de originele show, hoewel hij ook te zien was in drama's als Bones, Without a Trace en Homeland.

Trina McGee speelde een personage genaamd Angela Moore, die een liefdesbelang was van Cory's beste vriend, Shawn Hunter. Hoewel ze uiteindelijk werd gepromoveerd tot reguliere serie, kwam ze alleen binnen tijdens seizoen 5, meestal in een terugkerende rol. Haar totale rijkdom vandaag wordt geschat op ongeveer $ 8 miljoen.

Marcia Cross steekt met kop en schouders boven iedereen uit met haar $30 miljoen

Van alle sterren van Boy Meets World is William Daniels de oudste, met de tweevoudig Primetime Emmy-winnaar die in maart 2022 zijn 95e verjaardag viert. Zijn personage in de serie stond bekend als George Feeney, wie was Cory's leraar.

Ben Savage als Cory Matthews en William Daniels als Mr. Feeney in 'Boy Meets World&39
Ben Savage als Cory Matthews en William Daniels als Mr. Feeney in 'Boy Meets World&39

Daniels acteert nu al meer dan een halve eeuw, met als laatste acteerbaan de stem van KITT in de film Superintelligence uit 2020. Daarvoor hernam hij zijn rol van George Feeney in vijf afleveringen van Girl Meets World. Het oeuvre van de ervaren acteur heeft hem een knappe - zij het relatief teleurstellende - nettowaarde van ongeveer $ 5 miljoen opgeleverd.

Alle andere belangrijke leden van de cast van het programma vallen op of onder de $ 4 miljoen. Dit is het geschatte vermogen van Danielle Fishel, die de rol van Topanga speelde. Rider Strong (Shawn Hunter) is $ 3 miljoen waard, terwijl Betsy Randle (Cory's moeder, Amy), Lily Nicksay (Cory's zus, Morgan) en Maitland Ward (Rachel McGuire) allemaal geschat worden op ongeveer $ 2 miljoen.

Linda Cardellini, Olivia Hussey en Adam Scott (allemaal $ 8 miljoen), evenals Blake Clark ($ 5 miljoen) en Danny McNulty ($ 4 miljoen) hebben allemaal een goede hoeveelheid rijkdom vergaard, ondanks dat ze slechts bit- deelrollen in de show. Toch steekt Marcia Cross met haar schatkist van 30 miljoen dollar met kop en schouders boven al haar voormalige collega's uit.

Aanbevolen: