Dit zijn de meest winstgevende films van Jordan Peele

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Jordan Peele
Dit zijn de meest winstgevende films van Jordan Peele
Anonim

Jordan Peele zit sinds het begin van de jaren 2000 in de filmindustrie en heeft de afgelopen jaren zeker naam gemaakt in Hollywood. Hij begon als komiek/acteur en brak in 2012 door met zijn grote doorbraak. In datzelfde jaar kreeg hij zijn eerste speelfilmrol en creëerde hij een populaire tv-show. Hij speelde een ondersteunende rol in de komedie Wanderlust, en samen met zijn vriend Keegan-Michael Key creëerde hij een show genaamd Key and Peele. De show kreeg tonnen fans in de paar jaar dat hij op tv was, en het leidde tot de rest van Jordan's carrière.

Hij bleef een tijdje acteren tot 2017, toen hij zijn regiedebuut maakte met Get Out. Hij realiseerde zich dat hij meer een passie heeft voor regisseren dan voor acteren en regisseert nu zijn derde film dit jaar. Hij is een van de meest populaire opkomende regisseurs in Hollywood geworden en fans kunnen geen genoeg krijgen van zijn werk. Dit zijn de meest winstgevende films van Jordan Peele (tot nu toe).

7 ‘Keanu’ (2016) - $20 miljoen

Keanu is een van de vele films waarin Jordan Peele speelde met zijn vriend, Keegan-Michael Key. Volgens IMDb vertelt de film het verhaal van wanneer het schattige kitten van een L. A. crime kingpin onverwachts het leven van twee neven en nichten binnenkomt, zullen ze door taaie bendes, meedogenloze huurmoordenaars en meedogenloze drugsdealers moeten gaan die hem allemaal claimen., om hem terug te krijgen.” Jordan speelde niet alleen een van de hoofdpersonen, hij schreef en produceerde de film ook. Keanu verdiende ongeveer $ 20 miljoen aan de wereldwijde kassa en dat is niet eens zo veel in vergelijking met de andere films van Jordanië.

6 ‘Candyman’ (2021) - $77 miljoen

Candyman is de nieuwste film van Jordan Peele (naast de film Nope, die dit jaar uitkomt). Hij regisseerde de film niet, maar hij schreef en produceerde hem. Volgens de Richland Library vertelt de film het verhaal van "de woningbouwprojecten van Chicago's Cabrini-Green [die] werden geterroriseerd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haakarm. Tegenwoordig begint een kunstenaar de macabere geschiedenis van Candyman te verkennen, niet wetende dat het zijn gezond verstand zou ontrafelen en een angstaanjagende golf van geweld zou ontketenen die hem op een ramkoers met het lot zou brengen.” We weten niet hoeveel Nope dit jaar aan de kassa gaat verdienen, maar op dit moment heeft Jordan Peele's nieuwste film wereldwijd ongeveer $ 77 miljoen verdiend.

5 ‘BlacKkKlansman’ (2018) - $93 miljoen

BlacKkKlansman werd geproduceerd door Jordan Peele en hij speelde een grote rol bij het maken ervan. Volgens IMDb gaat de film over "Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse politieagent uit Colorado Springs, CO, [die] erin slaagt om de lokale Ku Klux Klan-afdeling te infiltreren met de hulp van een Joodse surrogaat die uiteindelijk de leider wordt. Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen en het inspirerende verhaal trok de aandacht van miljoenen mensen. De film verdiende ongeveer $ 93 miljoen in de wereldwijde box office.

4 ‘Ooievaars’ (2016) - $ 183 miljoen

Jordan Peele regisseerde Storks ook niet, maar hij speelde een van de hoofdpersonages en het is een van de meest winstgevende films waarin hij heeft gespeeld. Volgens IMDb gaat de animatiefilm over "ooievaars [die] zijn verhuisd van het bezorgen van baby's tot pakjes. Maar wanneer er een bestelling voor een baby verschijnt, moet de beste bezorgooievaar zich inspannen om de fout te herstellen door de baby af te leveren." Jordan speelde Beta Wolf, een van de leiders van de wolvenroedel in de film. Het is misschien niet zo populair als Disney-films, maar het verdiende nog steeds veel geld over de hele wereld. De film verdiende ongeveer $ 183 miljoen aan de kassa.

3 ‘Get Out’ (2017) - $252 miljoen

Get Out was het regiedebuut van Jordan Peele en hij is het meest bekend om. Het gaat over een zwarte man die de ouders van zijn blanke vriendin gaat ontmoeten, maar hij ontdekt dat er iets sinisters aan de hand is dan alleen een weekendbezoek. Jordan legde zijn inspiratie voor de film uit tijdens een interview met IndieWire: De beste en engste monsters ter wereld zijn mensen en waartoe we in staat zijn, vooral als we samenkomen. Ik heb aan deze premissen gewerkt over deze verschillende sociale demonen, deze aangeboren menselijke monsters die verweven zijn met hoe we denken en hoe we met elkaar omgaan, en elk van mijn films gaat over een andere van deze sociale demonen.” Get Out was de op één na meest succesvolle film van 2017 en verdiende $ 252 miljoen aan de kassa.

2 ‘Ons’ (2019) - $256 miljoen

Us is de tweede film die Jordan Peele regisseerde en is zelfs populairder geworden dan Get Out. Fans waren dol op Get Out toen het in 2017 uitkwam, dus ze moesten kijken wat Jordan voor hen in petto had. Volgens Variety: Ons, een psychologische thriller over een familie die wordt geconfronteerd met hun dubbelgangers, heeft de projecties van de industrie te schande gemaakt toen het debuteerde op een enorme $ 70 miljoen in Noord-Amerika, bijna een verdubbeling van de voorspellingen op weg naar het weekend.” Us zat dicht bij Get Out, maar verdiende er nog een paar miljoen meer aan box office sales. Het verdiende wereldwijd $ 256 miljoen - $ 4 meer miljoen dan Get Out.

1 ‘Toy Story 4’ (2019) - $1 miljard

Jordan Peele regisseerde Toy Story 4 ook niet, maar speelde net als Storks een van de hoofdpersonages. Zijn personage, Bunny, had een grotere rol in de film dan zijn personage, Beta Wolf, in Storks. Volgens IMDb vertelt het geanimeerde vervolg het verhaal van "wanneer een nieuw speeltje genaamd 'Forky' zich bij Woody en de bende voegt, onthult een roadtrip met oude en nieuwe vrienden hoe groot de wereld kan zijn voor speelgoed." Fans hebben negen jaar gewacht op nog een vervolg in de Toy Story-franchise, dus het is geen wonder dat de film zoveel geld opleverde. Het is een van de meest winstgevende animatiefilms aller tijden en verdiende meer dan een miljard aan de wereldwijde kassa.

Aanbevolen: