Hoe de cast en crew van 'Euphoria' echt denken over hun kostuums en make-up

Inhoudsopgave:

Hoe de cast en crew van 'Euphoria' echt denken over hun kostuums en make-up
Hoe de cast en crew van 'Euphoria' echt denken over hun kostuums en make-up
Anonim

De unieke esthetiek van HBO's tienerdrama Euphoria zorgt er niet alleen voor dat de show zich onderscheidt van anderen in zijn genre, maar dient ook specifieke verhalende doeleinden om bepaalde thema's en berichten in te kapselen en over te brengen. De trendy, blitse outfits en iconische make-up looks die de overwegend vrouwelijke cast tijdens het eerste seizoen van de show de wereld veroverde. Over de hele wereld begonnen fans van de serie vergelijkbare esthetiek aan te passen aan hun eigen uiterlijk en deze te presenteren op een groot aantal sociale-mediaplatforms. Van talloze TikTok-trends tot YouTube-tutorials, het lijkt alsof fans geen genoeg kunnen krijgen van de Euphoria-stijl.

Het talent achter deze looks is geweldig, met een indrukwekkende kostuum- en make-upafdeling blijft de serie opvallende esthetiek leveren. Met seizoen 2 die begin januari 2022 in première ging, nam de serie een wending omdat het verschil met het eerste seizoen bijzonder opmerkelijk was. De cast van de show heeft hierover gesproken toen ze openden over hoe het was om terug te keren naar de show voor seizoen 2. Maar wat betekent dit voor de visuele esthetiek van de show, en hoe zal dit het kostuum en make-up van seizoen 2? Hier is alles wat de cast en creatievelingen achter Euphoria te zeggen hebben.

6 Het verschil tussen de kostuums van seizoen 1 en 2 op 'Euphoria'

Een specifiek aspect van het uiterlijk en de esthetiek van de show waardoor diepere thema's worden vertaald, is het gebruik van kostuum. Het enorme scala aan stijlen en looks die de verschillende personages in seizoen 1 en 2 ontwikkelen, hebben een veel diepere betekenis dan de stijl van elk personage te laten zien.

5 Zendaya zegt dat de verandering in de stijl van de kostuums de ontwikkeling van de verhaallijn van de show weerspiegelde

Tijdens een diepe duik in de kostuums van seizoen 1 en 2 van Euphoria, benadrukte hoofdrolspeelster Zendaya hoe de verandering in de stijl van de kostuums van seizoen 1 en 2 de ontwikkeling van de verhaallijn van de show weerspiegelde. Ze verklaarde: "Vorig seizoen was veel kleurrijker, veel meer blauw en paars en dat soort dingen en ik denk dat dit seizoen helemaal zwart en goud is", voordat ze eraan toevoegde dat de betekenis erachter was om te gaan met donkere "donkers"..”

4 Dit personage had de meeste kostuumveranderingen op 'Euphoria'

Later in de video benadrukte de klant van de serie, Heidi Bivens, het specifieke personage dat de meeste stijl- en kostuumveranderingen had in het tweede seizoen van de serie. Bivens benadrukte hoe Cassie Howard van Sydney Sweeney de kans kreeg om tijdens het seizoen verschillende looks te ontdekken, meer dan welk personage dan ook, dankzij haar specifieke verhaallijn.

Bivens verklaarde: "Sydney is zo leuk om te kleden. Ik denk dat ze dit seizoen zeker de meeste veranderingen heeft ondergaan. Ze begint een beetje op een depressieve plek vanwege wat er met Nate aan de hand is, dus we zien haar door deze reeks blikken gaan waarin ze verwoed zijn aandacht probeert te krijgen."

3 De reis van dit 'Euphoria'-personage door genderexpressie werd weerspiegeld door haar kostuum

Een ander personage wiens kostuum hun karakterontwikkeling enorm weerspiegelde, was Jules Vaughn van Hunter Schafer. In seizoen 1 van de serie was een van de hoofdpersonages van Schafer, afgezien van haar ontluikende relatie met Zendya's Rue Bennett, haar reis door genderexpressie. Als transgendermeisje navigeerde haar karakter door wat het betekende om vrouwelijk te zijn en haar eigen opvattingen over vrouwelijkheid. Hierdoor droeg ze vaak hypervrouwelijke kleding en make-up. Zoals we echter in seizoen 2 zien, begint Jules van Schafer verschillende stijlen te verkennen terwijl ze zich op haar gemak voelt in zichzelf en haar vrouwelijke identiteit.

Schafer zelf benadrukte dit in de diepe duik van het kostuum, zoals ze zei: "We hebben Jules tegen het einde van seizoen 1 zien veranderen van deze hypervrouwelijke babypop-esthetiek naar iets daartussenin", voordat ze zei dat in seizoen 2: “Het is iets meer androgyn, en het is alsof ze deze behoefte om mannen te sussen en te eren hoe ze zich van binnen voelt, losgelaten.”

2 De personages op 'Euphoria' gebruiken make-up voor verschillende doeleinden

Een ander cruciaal onderdeel van het uiterlijk en de esthetiek van de personages is hun make-up. Met het succes van het eerste seizoen gingen de iconische make-up looks viraal op alle social media platforms. Fans van over de hele wereld begonnen te experimenteren met make-up met Euphoria-thema, van met strass versierde ogen tot felgekleurde liptinten en schaduwen. Volgens het hoofd van de make-up van de show, Doniella Davy, dienden de make-upkeuzes van de personages allemaal verschillende doelen die een weerspiegeling waren van verschillende aspecten van die personages. Ze benadrukte bijvoorbeeld dat voor Zendaya's Rue haar lukrake, rommelige make-up werd gebruikt om haar staat van chaos aan te duiden terwijl ze worstelt met haar verslaving. Voor Alexa Demie's Maddy Perez werd make-up echter met een heel ander doel gebruikt.

Davy zei: Maddy gebruikt make-up als harnas, het helpt haar echt met haar stoere uiterlijk. Haar achtergrondverhaal over opgroeien en een optochtmeisje zijn toen ze klein was, je ziet gewoon hoe diepgeworteld dit idee om make-up te gebruiken om dit zelfverzekerde gevoel van zichzelf aan de wereld te presenteren.”

1 Dit is wie de cast van 'Euphoria' zei dat het de beste looks had in seizoen 2

Het v alt niet te ontkennen dat het kostuum- en make-upteam achter Euphoria enorm getalenteerd is. Met de ongelooflijke reeks looks die ze hebben gecreëerd en blijven creëren, is het moeilijk om vast te stellen wie precies de beste look van de serie heeft. De cast zelf leek echter geen moeite te hebben met het kiezen van favorieten. Tijdens een interview met IMDb werd de cast van seizoen 2 gevraagd wie volgens hen de beste looks van seizoen 2 had. Bijna elk castlid antwoordde snel en zonder aarzeling en beweerde dat Demie's Maddy de duidelijke winnaar was. Hoofdvrouw en producer, Zendaya, had echter een iets ander antwoord, omdat ze geloofde dat alle vrouwelijke personages, behalve zijzelf, waren "opgekomen en getoond".

Aanbevolen: