Deze 10 Robin Williams-films hebben meer dan $ 200 miljoen opgebracht

Inhoudsopgave:

Deze 10 Robin Williams-films hebben meer dan $ 200 miljoen opgebracht
Deze 10 Robin Williams-films hebben meer dan $ 200 miljoen opgebracht
Anonim

Hollywood-ster Robin Williams werd bekend als de buitenaardse Mork in de ABC-sitcom Mork & Mindy in 1978. Tijdens de jaren '80 en '90 staarde Williams in talloze kaskrakers en vandaag wordt de geliefde acteur herinnerd als een van de grappigste en meest getalenteerde sterren van de industrie.

Williams - wiens leven allesbehalve gemakkelijk was - speelde in tal van veelgeprezen projecten. Vandaag bekijken we welke Robin Williams-films uiteindelijk meer dan $ 200 miljoen hebben verdiend aan de kassa!

10 'Patch Adams' - Box Office: $ 202 miljoen

De lijst aftrapt is het biografische komedie-drama Patch Adams uit 1998 waarin Robin Williams het titulaire personage speelt. Naast Williams zijn er in de film ook Monica Potter, Philip Seymour Hoffman, Bob Gunton, Daniel London en Peter Coyote te zien. De film is gebaseerd op het levensverhaal van Dr. Hunter "Patch" Adams en heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb. Patch Adams verdiende uiteindelijk $ 202 miljoen aan de kassa.

9 'Good Will Hunting' - Box Office: $ 225,9 miljoen

De volgende op de lijst is het psychologische drama Good Will Hunting uit 1997. Daarin speelt Robin Williams Dr. Sean Maguire, en hij schittert naast Matt Damon, Ben Affleck, Stellan Skarsgård en Minnie Driver. De film volgt een conciërge bij M. I. T. met een gave voor wiskunde - en het heeft momenteel een 8,3 rating op IMDb. Good Will Hunting verdiende uiteindelijk $ 225,9 miljoen aan de kassa.

8 'A. I. Kunstmatige intelligentie' - Box Office: $ 235,9 miljoen

Laten we verder gaan met het sci-fi-drama A. I. Kunstmatige intelligentie waarin Robin Williams Dr. Know speelt. In de film spelen ook Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor, Brendan Gleeson en William Hurt.

A. I. Artificial Intelligence is gebaseerd op het korte verhaal "Supertoys Last All Summer Long" uit 1969 van Brian Aldiss - en heeft momenteel een 7,2 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 235,9 miljoen aan de kassa.

7 'Dead Poets Society' - Box Office: $ 235,9 miljoen

Het tienerkomedie-drama Dead Poets Society uit 1989. Daarin speelt Robin Williams John Keating, en hij schittert naast Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles, Gale Hansen en Norman Lloyd. De film volgt een leraar Engels die poëzie gebruikt om zijn studenten te inspireren. Dead Poets Society heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 235,9 miljoen op aan de kassa.

6 'Jumanji' - Box Office: $262.8 miljoen

De volgende op de lijst is de fantasie-avonturenfilm Jumanji uit 1995 waarin Robin Williams Alan Parrish speelt - een personage aan wie de acteur verwant was. Naast Williams zijn er in de film ook Bonnie Hunt, Kirsten Dunst, Jonathan Hyde en David Alan Grier te zien. Jumanji is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Chris Van Allsburg - en heeft momenteel een 7,0 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 262,8 miljoen aan de kassa.

5 'Hook' - Box Office: $300,9 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de fantasy-avonturenfilm Hook uit 1991, een vervolg op J. M. Barrie's roman Peter en Wendy uit 1911. Daarin speelt Robin Williams Peter Banning / Peter Pan, en hij schittert naast Dustin Hoffman, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith en Charlie Korsmo. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 300,9 miljoen aan de kassa.

4 'Night At The Museum: Secret Of The Tomb' - Box Office: $ 363,2 miljoen

Laten we verder gaan met de fantasy-komedie Night at the Museum: Secret of the Tomb 2014 waarin Robin Williams het wassen beeld van Theodore Roosevelt speelt. Naast Williams zijn er in de film ook Ben Stiller, Owen Wilson, Dan Stevens en Ben Kingsley te zien.

De film is de derde aflevering in de Night at the Museum-franchise - en heeft momenteel een 6,2 beoordeling op IMDb. Night at the Museum: Secret of the Tomb bracht uiteindelijk $ 363,2 miljoen op aan de kassa.

3 'Night At The Museum: Battle Of The Smithsonian' - Box Office: $ 413,1 miljoen

Het openen van de top drie op de lijst van vandaag is het tweede deel in de Night at the Museum-franchise - Night at the Museum: Battle of the Smithsonian. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,0 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 413,1 miljoen aan de kassa.

2 'Mevr. Doubtfire' - Box Office: $ 441,3 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is het komediedrama Mrs. Doubtfire uit 1993. Daarin speelt Robin Williams Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire, en hij schittert naast Sally Field, Pierce Brosnan, Harvey Fierstein en Robert Prosky. De film volgt een vader die zich vermomt als een vrouwelijke huishoudster, zodat hij tijd kan doorbrengen met zijn kinderen en ex-vrouw. Mevrouw Doubtfire heeft momenteel een beoordeling van 7,1 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 441,3 miljoen aan de kassa.

1 'Night At The Museum' - Box Office: $ 574,5 miljoen

En tot slot, het einde van de lijst op plek nummer één is de fantasiekomedie Night At The Museum uit 2006 - het eerste deel in de franchise. De film volgt een nachtelijke bewaker in het Museum of Natural History in New York City die ontdekt dat de dieren en exposities 's nachts tot leven komen. De komedie heeft een beoordeling van 6,4 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 574,5 miljoen op aan de kassa!

Aanbevolen: