Wat zijn de verschillen tussen deze drie 'Pinocchio'-films die in 2022 verschijnen?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de verschillen tussen deze drie 'Pinocchio'-films die in 2022 verschijnen?
Wat zijn de verschillen tussen deze drie 'Pinocchio'-films die in 2022 verschijnen?
Anonim

Aan het einde van de 19e eeuw publiceerde de Italiaanse schrijver Carlo Collodi, geboren met de achternaam Lorenzini, zijn sprookje De avonturen van Pinocchio. Hoewel het niet zo donker is als de sprookjes van de gebroeders Grimm, is het destijds populair geworden bij kinderen. Het verhaal was aanvankelijk in series in een Italiaans tijdschrift en kreeg veel vraag toen hoofdstuk 15 een lange pauze van vier maanden had. Het is niet verwonderlijk dat wanneer iets dat zo populair is als een boek veel aanpassingen krijgt in film, theater en schrijven, het zeker de Disney-behandeling krijgt. Hoewel er al aanpassingen van Pinocchio bestonden voordat W alt Disney er zijn draai aan gaf, is de film uit 1940 de meest iconische aanpassing tot nu toe.

Naarmate de jaren verder gaan met veel meer aanpassingen van de houten pop die ervan droomt een echte jongen te worden, heeft 2022 niet één, niet twee, maar drie aanpassingen die uitkomen. Om de melkkoe van live-action remakes voort te zetten, kondigde Disney zijn kijk op Pinocchio aan. Lionsgate en Netflix draaien echter ook in hun films om de ondeugende marionet. Met drie films die draaien rond hetzelfde personage die dit jaar worden uitgebracht, wat onderscheidt hen?

De aanpassing die een instant meme werd

Lionsgate heeft de officiële trailer vrijgegeven voor hun komische bewerking van Pinocchio, getiteld Pinocchio: A True Story. Sinds de komst van YouTube werd het een virale hit vanwege de manier waarop de titulaire Pinocchio klinkt. De kijkers lachten zo hard dat ze dachten dat dit een nep uitziende filmtrailer was. Hoewel gedistribueerd door Lionsgate, is Pinocchio: A True Story ontstaan in Rusland, wat verklaart waarom het lijkt op de animatiefilm The Snow Queen uit 2012, gebaseerd op het verhaal van Hans Christian Andersen. Ironisch genoeg kwamen beide films uit vóór Disney's releases, aangezien Frozen in 2013 uitkwam en de live-action-aanpassing van Pinocchio later dit jaar uitkomt.

De cast voor de Engelse lokalisatie bestaat uit Pauly Shore van alle mensen als Pinocchio, Jon Heder van Napoleon Dynamite als Tyb alt en Tom Kenny van SpongeBob SquarePants als Geppetto. Met hoeveel meme-status Lionsgate's Pinocchio vergaarde dankzij de hilarisch slechte stemacteurs van Shore, stond hij versteld van de reactie van fans op TikTok. In een reactie op TikTok-gebruikers die zijn stem proberen na te bootsen, vertelde Shore aan Us Magazine: Het is geweldig. Mensen hebben er plezier in, en het is dom. Ik zit in de entertainmentindustrie, dus als mensen vermaakt worden, is dat een goede zaak, of ze nu grappen maken over mijn stem of niet!”

Recensies op IMDB zijn verschenen en aangezien de film al eind 2021 in zijn thuisland is uitgebracht, neigt hij naar negatief. De kritiek was dat het verhaal saai was en de animatie op zijn best verouderd. Er zijn echter enkele recensies die opzettelijk rondsnuffelden en de film 10/10 sterren gaven, de voice-acting "prezen" en het zelfs de beste film noemen sinds The Shawshank Redemption. Pinocchio: A True Story zal op 22 maart 2022 digitaal en op dvd verschijnen in de Verenigde Staten. Met niet zoveel marketing is het mogelijk dat het financieel niet goed gaat, maar het gaf de kijkers in ieder geval een goede lach en een meme-status die niet snel zal worden vergeten.

Disney bezoekt een 80-jarige klassieker

Terwijl Disney klassiekers als Assepoester, 101 Dalmatiërs, Dombo en vele anderen nieuw leven heeft ingeblazen, brengt het Huis van Muis Pinocchio terug met een oogverblindende cast om op te starten. Tom Hanks speelt de hoofdrol als Geppetto, Cynthia Erivo als de Blauwe Fee, Luke Evans als de Koetsier, Joseph Gordon-Levitt als Japie Crickett, Keegan-Michael Key als "Honest" John Worthington Foulfellow en de Britse kindacteur Benjamin Evan Ainsworth als Pinocchio. Dit is de tweede keer dat Ainsworth samenwerkt met Disney, zoals hij verscheen in de Disney+ film Flora & Ulysses, die warm onthaald werd.

Gezien de reputatie van Disney live-action remakes, is er niet veel fanfare gaande, vooral met hoe Mulan (2020) het heeft gedaan in de kassa en de controverse rond de verwijdering van Mulan's liefdesbelang Li Shang, de actrice van Mulan, Yifei Liu, wordt beschuldigd van het ondersteunen van politiegeweld in Hong Kong en het filmen in de buurt van de interneringskampen van Xinjiang.

Disney's Pinocchio is misschien niet de meest opvallende film uit de Mouse of House, maar met een cast vol sterren en schijnbaar op zoek naar een getrouwe remake, inclusief het beroemde nummer "When You Wish Upon A Star" met nieuwe nummers toe te voegen, kan dit een onverwachte hit worden. De film wordt eind 2022 uitgebracht, exclusief op Disney+.

Guillermo Del Toro's stop-motion kijk op de marionet

Last but not least, de andere Pinokkio-film die dit jaar uitkomt, is Guillermo del Toro's Pinocchio. Dit filmproject ging door een ontwikkelingshel en was oorspronkelijk gepland voor een release in 2013 of 2014. Guillermo del Toro, zoals te zien is in de titel van de film, speelt een grote rol in deze stop-motion-film. Hij is co-regie en co-productie, terwijl hij ook verantwoordelijk is voor het schrijven en scenario van de film. Del Toro heeft sinds 2008 aan deze Pinokkio-film gewerkt en het lijkt een droom om hem eindelijk bijna uit te brengen. Dankzij de hulp van Netflix, komt de duistere en aangrijpende aanpassing van del Toro in december 2022 uit.

In een interview met Entertainment Weekly vergeleek del Toro zijn Pinokkio-film vergelijkbaar met Frankenstein en verklaarde: "Ze gaan allebei over wezens die worden gemaakt en vervolgens verdwalen in een wereld die ze niet begrijpen. En ze zijn allebei reizen van begrip, en reizen van evolutie van de geest."

De trailer toont Sebastian J. Cricket, ingesproken door Ewan McGregor, die de kijker vertelt dat hij in het hart van een houten pop heeft geleefd. Ook met Gregory Mann als Pinocchio, David Bradley als Geppetto en Cate Blanchett als Sprezzatura the Monkey, dit is weer een aanpassing met een getalenteerde cast die veel fans van del Toro enthousiast maakt. YouTube-commentaren voor de officiële trailer merkten zelfs op dat de film van del Toro er veelbelovend uitziet, visueel prachtig en in de zorg van getalenteerde en toegewijde cast en crew. Ondanks de druk van Disney om in de schijnwerpers te staan, ziet Del Toro's Pinocchio eruit als een spannend en spannend avontuur dat fungeert als een liefdesbrief aan de Disney-film uit 1940 en de illustraties van Gris Grimly.

Aanbevolen: