Looking For Alaska': de grootste verschillen tussen de show en het boek

Inhoudsopgave:

Looking For Alaska': de grootste verschillen tussen de show en het boek
Looking For Alaska': de grootste verschillen tussen de show en het boek
Anonim

Na jaren van discussie over een film werd de bestseller Op zoek naar Alaska eindelijk verfilmd tot een miniserie. John Green is een ongelooflijke auteur met een aantal van zijn boeken die debuteren op nummer één op de bestsellerlijst van The New York Times. Nadat bewerkingen van zijn romans The Fault In Our Stars en Paper Towns op het grote scherm verschenen, was het tijd voor zijn allereerste roman om meer erkenning te krijgen.

Het duurde vijftien jaar voordat Looking For Alaska eindelijk groen licht kreeg. Pudge, Alaska, The Colonel, Takumi en Lara worden allemaal in een nieuw licht geïntroduceerd in Hulu's aanpassing van acht afleveringen. Het grootste deel van de plot weerspiegelt het boek van Green, maar sommige delen zijn anders. Laten we een diepe duik nemen in hoe de serie het een beetje veranderde van de originele roman.

10 Alaska Young

Alaska Young was een feministisch symbool in het schrijven van John Green. Ze was heel stoutmoedig over haar seksualiteit en dat maakte de mannen in de kamer soms ongemakkelijk. In de miniserie doken ze diep in haar jeugd, waardoor het publiek beter ging begrijpen waarom ze was zoals ze was. In het boek is Alaska meer een mysterie en moet de lezer de lege plekken invullen.

9 Geestelijke gezondheid en depressie

Als je het boek leest, kom je tot de conclusie dat Alaska worstelt met haar mentale gezondheid. De echtheid van depressie wordt echter nooit echt aangepakt. De tekenen zijn er, maar ze kunnen gemakkelijk verkeerd worden opgevat als een tiener die gewoon gecompliceerd en gebrekkig is. In de serie zijn angst, depressie en zelfmoord belangrijke thema's. Men ziet Miles zijn bezorgdheid uiten voor Alaska, die er duidelijk doorheen gaat.

In één scène hebben Alaska en Miles de volgende uitwisseling: "Alaska," vraagt hij voorzichtig, "lijd je?" "Zijn we dat niet allemaal?" ze reageert. "Het is een beetje de menselijke conditie." "Ik bedoel jou. Specifiek', zegt hij. Haar antwoord: "Ik bedoel zeker, denk ik." Het zijn maar een paar regels dialoog, maar het is een toevoeging die resoneert.

8 Karakter achtergrondverhalen: Chip

Met al deze extra tijd en ruimte om te vullen, werden de verhalen van elk personage verbeterd. Chip was trouwens een belangrijk personage in het boek, maar zijn achtergrondverhaal was niet relevant. De serie nam de tijd om zijn worstelingen als jonge zwarte man in een zuidelijke jongensclub uit te leggen. Chips had al deze misplaatste woede, maar zijn ras werd nooit geïdentificeerd in de roman.

Een scène in de show viel op toen de vader van zijn vriendin weigerde hem haar escorte naar het bal te laten zijn. Dit soort flagrante racisme werd al vroeg in de show vastgesteld en hielp het publiek het karakter van Chip beter te begrijpen.

7 Achtergrondverhalen van personages: Dr. Hyde

Dr. Hyde trad meer op als therapeut in de show en gaf de studenten advies. We leren ook dat hij zijn man verloor tijdens de aids-epidemie en dat hij goed geïnformeerd is over het leven na de dood. Zijn vele theorieën over wat ons te wachten staat na de dood werden onderzocht in de show.

6 Karakter achtergrondverhalen: Lara

Sofia Vassilieva landde de rol van Lara zonder zelfs maar voorkennis van het boek te hebben. Sofia hoefde het boek niet eens te lezen om contact te maken met het personage dat een immigrant was zoals zij. Ze bracht het personage echt tot leven en verbeeldde de worstelingen die gepaard gaan met reizen over de hele wereld. Lara beleefde een onbeantwoorde romance met Miles, die het te druk had met verliefd zijn op Alaska Young. In de serie ontbranden Lara en Takumi een hechte vriendschap die niet in de boeken stond.

5 Uitgebreide perspectieven

Het boek wordt puur verteld door de ogen van Miles "Pudge" H alter. De serie bevat echter meerdere perspectieven van alle personages. Pudge staat nog steeds centraal in het plot, maar deze toevoeging geeft andere personages de kans om hun kant van het verhaal te laten zien. Alaska is nu minder mysterieus, de kolonel is begrijpelijker en de adelaar is minder een tiran en meer een man die gewoon zijn studenten probeert te beschermen.

4 Het karakter van Marya en Paul

In de roman werden Marya en Paul het jaar ervoor verdreven en Pudge kreeg nooit de kans om met hen om te gaan. Marya is de ex-kamergenoot van Alaska en Paul is het vriendje van Marya. In de show zien ze dat ze Alaska ervan beschuldigen de rat te zijn die hen eruit heeft gegooid. De hele school keert zich tegen haar en ze wordt extreem verbannen op Culver Creek Boarding School.

3 Het debutantenbal

De tweede aflevering is volledig off the record en wordt gebruikt als een opstap om stevige vriendschappen tussen de groep op te bouwen. Het heeft geen basis in het boek, maar het laat zien dat ze allemaal samenkomen. Deze aflevering laat ook zien dat The Colonel het recht wordt ontzegd om zijn vriendin Sara mee te nemen naar het dansfeest.

2 Alaska en Jake's relatie

Alaska en haar vriend hadden een zeer gezonde relatie in het boek. Dat maakte Alaska nog ingewikkelder, omdat ze altijd op zoek was naar meer als ze alles had wat ze ooit zou willen. De serie liet een andere kant van hun relatie zien die destructiever was en ze verbrak het uiteindelijk.

Alaska zegt tegen Jake dat hij op zoek moet gaan naar een stabiel en veilig meisje zoals Fiona, dat nooit in de boeken heeft bestaan.

1 De dood van Alaska

Alaska's tragische dood vindt plaats vlak voor de winterstop in plaats van ongeveer een maand later. Ze sterft in de show op 12 december en in de roman op 10 januari. De kolonel blaast Alaska's vader op tijdens de begrafenis en geeft hem de schuld van haar dood. Deze scène is compleet anders dan het boek, maar draagt bij aan het verdriet.

Looking For Alaska is beschikbaar op Hulu.

Aanbevolen: