5 Overeenkomsten tussen Joe Goldberg & Dexter Morgan (& 5 verschillen)

Inhoudsopgave:

5 Overeenkomsten tussen Joe Goldberg & Dexter Morgan (& 5 verschillen)
5 Overeenkomsten tussen Joe Goldberg & Dexter Morgan (& 5 verschillen)
Anonim

Het karakter van Joe Goldberg komt van Netflix' YOU en heeft een slechte reputatie als bezitterig, obsessief en meer dan krankzinnig. Als het op liefde aankomt, verliest hij volledig alle realiteitszin en verliest hij uiteindelijk zijn verstand. Hij wordt gespeeld door Penn Badgley.

Het personage van Dexter Morgan komt uit de populaire tv-serie Showtime met dezelfde naam. Dexter is een sociopaat die een ethische code probeert te volgen, zodat hij geen onschuldige mensen pijn doet die het niet verdienen te sterven - hij gaat alleen achter roofdieren aan. Michael C. Hall is de acteur achter de rol. Het is best spannend om te ontdekken dat Dexter in 2021 terugkeert als een nieuwe gelimiteerde serie! Hier is hoe vergelijkbaar Joe en Dexter echt zijn.

10 Hetzelfde: ze hebben allebei een heleboel mensen vermoord

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Joe Goldberg en Dexter Morgan hebben één serieus groot ding gemeen… en het is iets dat behoorlijk verontrustend is. Ze hebben allebei een heleboel mensen vermoord! De dodenlijst van Dexter bevat personages als Gene Marshall, Robert Nelson, Max Lindquist en Alex Timmons om er maar een paar te noemen. Joe's dodenlijst omvat Guinevere Beck, Peach Salinger, Henderson Bunter en Elijah Thornton. Om er maar een paar te noemen.

9 Anders: Joe doodt voor liefde, Dexter doodt omdat hij sociopathische hunkeringen heeft

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Een enorm verschil tussen de twee personages zijn hun motieven waarom ze mensen vermoorden. Het is duidelijk dat Joe Goldberg alleen moordt uit liefde. Hij vermoordt mensen als ze hem in de weg dreigen te staan en op welke vrouw hij ook smoorverliefd is. Dexter, aan de andere kant, doodt omdat hij een sociopathisch verlangen heeft om dat te doen. In diezelfde zin doodt Dexter alleen andere moordenaars, roofdieren en sociopaten om zijn dorst te stillen. Vanwege zijn ethische code vermoordt hij geen willekeurige individuen.

8 Hetzelfde: ze nemen hun werk allebei heel serieus

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Joe Goldberg runt een boekwinkel en houdt absoluut van boeken. Hij houdt ervan om ze te lezen, hij houdt van het verzamelen van kennis, hij houdt ervan om met andere lezers over boeken om te gaan, en hij houdt van het proces van het verzorgen van boeken om ervoor te zorgen dat ze heel lang meegaan. Dexter Morgan werkt als bloedspatanalist en kan de hele tijd helpen bij het oplossen van misdaden met de politie waarmee hij samenwerkt, omdat hij zo goed op de hoogte is als het om bloed gaat.

7 Anders: Joe's moorden gebeuren uit hartstochtelijke woede, Dexter's moorden worden berekend en gepland

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Als Joe iemand vermoordt, is dat omdat hij zich op dit moment extreem gepassioneerd en emotioneel intens voelt. Hij plant niet per se dingen uit … Hij gaat er gewoon voor in een vlaag van woede. Dexter Morgan daarentegen berekent en plant zijn moorden van boven naar beneden. Hij gaat tot in detail plannen hoe hij iemands leven gaat nemen. Hij richt zelfs een "dodenkamer" in om ervoor te zorgen dat hij geen DNA of sporen achterlaat.

6 Hetzelfde: ze houden allebei souvenirs nadat ze mensen hebben vermoord

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Hoe eng het ook klinkt, zowel Joe als Dexter bewaren souvenirs voor de mensen die ze vermoorden nadat ze de vuile daad hebben verricht. Joe bewaarde een doosje met mobiele telefoons van zijn slachtoffers, Becks ondergoed, Becks dagboek, Candices sieraden en het ergste van alles TANDEN!

Dexter bewaarde altijd een klein beetje bloed van elk van zijn slachtoffers om bij te houden hoeveel mensen hij heeft vermoord. Het bewaren van souvenirs van vermoorde slachtoffers is zo eng als het maar kan en dat deden ze allebei.

5 Anders: Joe woont in New York en Los Angeles, terwijl Dexter in Miami woont

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Hoewel beide personages in grote steden wonen, zijn de steden waar ze wonen enorm verschillend. In het eerste seizoen van YOU van Netflix woonde Joe in New York City, maar tegen de tijd dat het tweede seizoen ronddraaide, was hij naar Los Angeles verhuisd om zijn volgende slachtoffer te vinden. Dexter bleef gedurende alle acht seizoenen van de show in Miami, Florida.

4 Hetzelfde: ze weten allebei hoe ze anderen discreet kunnen stalken

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Als het erop aankomt discreet en onopvallend te zijn, zouden Joe Goldberg en Dexter Morgan dat allebei kunnen… maar hun redenering voor discrete stalking was anders. Joe Goldberg kon zich in het volle zicht verstoppen wanneer hij zijn slachtoffers volgde, zodat hij ze in de gaten kon houden.

De twee belangrijkste mensen die hij stalkte, waren Beck en Love Quinn omdat hij van hen hield. Dexter stalkte ook met succes zijn slachtoffers terwijl hij hun dagelijkse routines volgde om te plannen hoe hij ze zou doden. Hij stalkte ze alleen met de bedoeling ze te vermoorden.

3 Hetzelfde: Veel liefdesbelangen… Joe Had Five & Dexter Had Seven

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Joe heeft tot nu toe 5 liefdesbelangen gehad en die liefdesbelangen waren Beck, Love Quinn, Candice, Delilah en Karen. De finale van seizoen twee doet ons geloven dat hij een zesde romantisch doelwit zal hebben in seizoen 3, maar vanaf nu kennen we alleen de 5 meisjes met wie hij tot nu toe is geweest. Dexter had een paar meer liefdesbelangen dan Joe. Hij was betrokken bij Lacy, Trisha, Lila, Cassie, Hannah, Rita en Lumen.

2 Hetzelfde: ze hadden allebei een traumatische jeugd

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Er is onthuld dat zowel Joe Goldberg als Dexter Morgan allebei een traumatische jeugd hebben meegemaakt. Joe Goldberg werd in de steek gelaten door zijn biologische moeder en wat er ook met haar is gebeurd, heeft een grote negatieve invloed op hem gehad. Hij werd opgevoed door een gewelddadige man genaamd Mr. Mooney die Joe als straf opgesloten zou laten in de doorzichtige kooi. Dexter's jeugd was extreem in de war sinds hij getuige was van de moord op zijn eigen moeder toen hij nog maar een peuter was.

1 Hetzelfde: ze hebben allebei andere mensen erin geluisd voor hun misdaden

Joe en Dexter
Joe en Dexter

Joe Goldberg en Dexter Morgan waren allebei behoorlijk slim in het verbergen van hun sporen om niet gepakt te worden. Joe Goldberg gaf Dr. Nicky de schuld voor het doden van Beck die Dr. Nicky in de gevangenis. Dexter Morgan spelde al zijn misdaden op James Doakes om zijn eigen sporen uit te wissen zodra de politie dichter bij de waarheid begon te komen.

Aanbevolen: